‘FETÖ tehlikesi ortadan kalktý' iþte asýl tehlike bu sözler - Nedim Þener

29 Mart 2018 15:42  

 

‘FETÖ tehlikesi ortadan kalktý' iþte asýl tehlike bu sözler - Nedim Þener

Bundan on yýl önce FETÖ’nün Hrant Dink cinayetindeki rolünü yazmaya baþladýðýmda bu durum benim kiþisel meselem olarak algýlandý.

FETÖ’cülerin kumpasýyla “Ergenekoncu” diye yaftalanýp bedelini ödetmeye çalýþtýlar. Ne siyasetçi ne toplum anladý. 7 Þubat 2012’de MÝT Müsteþarý Hakan Fidan KCK üyesi diye tutuklanmaya kalkýnca durumun ciddiyetini yalnýzca Cumhurbaþkaný Erdoðan gördü.

17/25 Aralýk operasyonlarý ile tamamý deðil ama AKP tehlikeyi fark ederken, önemli siyasi figürleri olaný biteni seyretmekle yetindi. 15 Temmuz ise FETÖ’nün nasýl büyük bir tehlike olduðunu tüm halka gösterdi. FETÖ ile mücadele artýk 250 þehit vermiþ, 2 bin 193 gazisiyle Türk toplumunun meselesidir. PKK ve FETÖ ulusal güvenlik sorunudur. Çünkü her ikisi de ABD tarafýndan korunan, kollanan terör örgütleridir.

Skandal sözler 

Ama Milli Savunma Bakaný Nurettin Canikli “Þu an itibarýyla FETÖ tehlikesi tamamen ortadan kaldýrýlmýþtýr” diyor. Bu yetmiyor, Milli Eðitim Bakanlýðý Müsteþarý Yusuf Tekin, “FETÖ ile mücadele nihayete ermiþtir” diye açýklama yapýyor. Kulaklarýma inanamýyorum. Ýþte FETÖ ile mücadelede asýl tehlike budur. Bu tür açýklamalardýr. Onlar tam bu açýklamalarý yaparken, Hava Kuvvetleri’nden 26 pilot ve Harekat, Ýstihbarat ve hedeflerin belirlendiði merkezlerde görev yapan kurmay subaylarýn da aralarýnda bulunduðu 672 muvazzaf askerin açýða alýndýðý haberleri geliyordu. Bu yetmiyor, “mahrem imam” operasyonunda 20 sivilin gözaltýna alýndýðý, ‘Hiç FETÖ’cü yok’ denilen Tunceli’den 11 kiþinin gözaltýna alýndýðý haberleri üst üste yýðýlýyordu.

Tutuklananlar, itirafçýlar 

Yýlbaþýndan beri FETÖ’nün TSK içerisindeki “askeri mahrem yapýlanmasýna” yönelik operasyonlarda bin 600 muvazzaf asker gözaltýna alýndý ve bunlarýn 500’ü tutuklandý. 150’ye yakýn FETÖ’cü subay itirafçý oldu. Bakan bunlardan habersiz anlaþýlan. Milli Savunma Bakaný Canikli, Kara Kuvvetleri Komutaný Yaþar Güler’in, Koruma müdürü 15 Temmuz gazisi, “madalyalý kahraman” yüzbaþý Burak Akýn’ýn darbe giriþiminden bir buçuk yýl sonra FETÖ’cü olduðunu, Deniz Kuvvetleri Komutaný’nýn FETÖ üyesi koruma astsubayýnýn daha iki hafta önce itirafçý olduðunu unutmuþ galiba.

Milli Savunma Bakaný Canikli merak etmesin; FETÖ kendisini öyle bir hatýrlatýr ki, kendisi de þaþar kalýr. Tek dileðim, Allah bir daha 15 Temmuz gibi bir ihanet gecesini bu millete yaþatmasýn. Bu söylemler gösteriyor ki, FETÖ ile mücadele bir iki siyasetçi ve bürokrata býrakýlmamalý, devlet politikasý haline gelmeli, kurumsallaþmalý.

O zamana kadar 15 Temmuz’u ne ben unuturum ne de bu millet.

Nedim Þener/posta.com.tr

28.03.2018

Son Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2018 16:24

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0