Zavallı kedinin dramı!

10 Mayıs 2010 14:08  

 

Zavallı kedinin dramı!

Eskişehir'de, kimliği belirsiz bir kişi, yeni doğum yapmış sokak kedisini havalı tüfekle ateş ederek ensesinden vurdu.

Saadet KEFAL

ESKİŞEHİR- Veteriner kliniğine kaldırılan kedi kurtarılamadı. Osmangazi Mahallesi sakinleri, zaman zaman yiyecek verip besledikleri kediyi dün öğle saatlerinde yerde can çekişirken görünce, veteriner kliniğine götürdü. Veteriner Naci Uncu tarafından muayene edilip röntgen filmi çekilen kedinin ensesinden havalı tüfekle vurulduğu belirlendi.

Veteriner hekim Naci Uncu, bir yaşlarındaki dişi kedinin bir süre önce doğum yapmış olduğu, ensesine isabet eden havalı tüfek mermisi ile kafasından aşağısının felç olduğunu belirtti. Kediyi daha fazla acı çekmemesi için iğne ile uyutup yaşamına son verdiklerini söyleyen Naci Uncu şöyle konuştu:

“Bir vatandaşın ‘Hastalandı’ diyerek bize getirdiği kedinin muayenesini yaptık, röntgen filmini çektirdik. Röntgen filminde ensesinde bir delik olduğunu belirledik. Yaptığımız incelemede havalı tüfek mermisi kedinin sağ ensesinden girmiş omzunu parçalayıp omuriliğine saplanmış. Havalı tüfek mermisi kedinin kafasından aşağısını felç etmiş. Kediye müdahale etme şansımız olmadı. Memeleri süt dolu ve yeni anne olan bir yaşlarındaki kediyi uyutmak zorunda kaldık.”

Eskişehir'de son yıllarda sokak kedilerine bazı kişilerin havalı tüfeklerle nişan alıp ateş ettiğini belirten Naci Uncu, bunun sonucunda çok sayıda kedinin ölüp sakat kaldığını söyledi. Uncu şunları kaydetti:

“Havalı tüfek ateşli silah olarak kabul edilmiyor. Onun için herkes rahatlıkla alıp kullanıyor. Havalı tüfekle vurulup bize gelen çok hayvan var. Bunların çoğunu uyutmak zorunda kalıyoruz. Geri kalan hayvanlar ise sakat kalıyor. Havalı tüfek ateşli silah kategorisine sokulmalı, kullanılması, satılması sınırlandırılmalı. Bir hayvana bunu yapan bir silah insanlara geldiği zaman aynı etkiyi yapar. İlla ki bir insanın ölmesi ya da sakat kalması mı gerekiyor. Bu nasıl bir insan psikolojisidir ki canlı bir varlığa nişan alıp ateş ediyor. Havalı tüfek kullanımı tehlikeli boyutlara geldi. Yetkililere sesleniyorum, artık buna bir dur deyin. Bu tür vakalar artık adli vaka olmalı.” (dha)


Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0