Yurtta hava durumu

21 Eylül 2009 09:45  

 

Yurtta hava durumu

Türkiye'de yağışlı hava bugün en fazla Karadeniz bölgesi ve Doğu Anadolu’yu etkiliyor, bu iki bölgede kuvvetli yağışlara karşı sürücüler dikkatli seyretmeli. Bayramın son günü sadece Karadeniz’de yağış var, diğer birçok bölgede hava açacak. 

İstanbul bugün de semt semt sağanak yağışlı, yarın yağış yok. Ankara serin ve yağmur var, yarın hava açıyor. İzmir bayramda az bulutlu ama soğuk esecek sert rüzgar üşütücek. Bursa da rüzgarlı ve serin, ama yağmur zayıf. Adana’nın kuzeyi bugün de yağmurlu, bayramın son günü güneş açacak.
Marmara'da sert ve soğuk esen rüzgar hızını azalttı. Trakya, Çanakkale, Balıkesir'de güneş görülürken, yağmur İstanbul, Sakarya, Kocaeli’de aralıklı sürüyor. Bayramın son günü yağış sadece Kocaeli ve Sakarya'da. 

İç Anadolu'da dün gece Sivas, Kayseri, Niğde arasında yağmur kuvvetliydi. bugün bölgede aralıklı ve hafif sürecek. Sıcaklık 16, en fazla 20 derece. Yarın yağış yok. 

Güneş en fazla Ege kıyılarında etkisini gösteriyor, hava az bulutlu, ama sert rüzgar Çeşme’den Bodrum’a üşütecek. Yarın rüzgar daha hafif, aynı gün iç kesimlerde de hava açıyor. 

Güneyde bayramın ikinci günü yağış, Adana ila Güneydoğu arasında devam ediyor. Antalya açtı yarın ise her iki bölge de az bulutlu, Diyarbakır hafif yağmurlu olacak. 

Dikkat: Doğu Anadolu'da bugün yağışlar şiddetleniyor, başta Elazığ, Malatya çevresinde günboyu kuvvetli yağışa karşı sürücüler tedbirli olmalı.
Karadeniz bayram boyunca yağışın en etkili olduğu bölge. Bugün özellikle Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve tüm Karadeniz kıyıları boyunca yağmur çok daha kuvvetli yağabilir. Su baskını ve taşkın riski yüksek. Bayramın son günü de yağış kesilmiyor. 

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0