YEÞÝLLER PARTÝSÝ BASIN BÜLTENÝ

16 Mart 2009 22:35  

 

YEÞÝLLER PARTÝSÝ BASIN BÜLTENÝ

Yeþiller: “Dünya Su Forumu’ndaki protestolara tahammülsüzlüðü, polis þiddetini ve gözaltýlarý kýnýyoruz” 

Ýstanbul, 16 Mart 2009 – Ýstanbul’da bugün baþlayan Dünya Su Forumu’nun açýlýþý sýrasýnda önce salonda Uluslararasý Nehirler (International Rivers) aktivistleri Ann Katherine Schneider ve Payal Parikh “Daha fazla çevreye zarar veren barajlar istemiyoruz” pankartý açtýklarý için, ardýndan Forum’un yapýldýðý Sütlüce Kongre Merkezi’nin önünde yaklaþýk 200 kiþilik gruptan 17 kiþi “Su Haktýr Satýlamaz” pankartlarýyla protesto gösterisi yaptýklarý için polisin biber gazlý müdahalesinden sonra gözaltýna alýndýlar. 

Yeþiller Partisi Eþ Sözcüsü Ümit Þahin, yaptýðý açýklamada gözaltýlarý kýnadý. Ümit Þahin’in açýklamasý þöyle: “AKP hükümetinin farklý seslere tahammülsüzlüðü bir kez daha ortaya çýktý. Baraj ve su þirketlerinin öncülüðünde düzenlenen Dünya Su Forumu’nda halkýn ve sivil toplumun sesinin kýsýlmasý için verdikleri çabayý, bugün demokratik protesto hakkýný kullananlara biber gazý ve gözaltýlarla müdahale ederek sürdürdüler. Protesto gösterisi yapan Suyun Ticarileþtirilmesine Hayýr Platformu’ndan, aralarýnda yýllardýr Munzur’da barajlara karþý mücadele eden arkadaþlarýmýzýn da bulunduðu 17 kiþinin polis þiddetiyle karþýlaþmasýný ve gözaltýna alýnmalarýný protesto ediyoruz. 

Suyun herkese ait temel bir insan olduðunu, satýlamayacaðýný ve ticari bir mala dönüþtürülemeyeceðini söylemek, doðrularý ve halkýn ortak duyarlýðýný ifade etmektir. Çevresel, sosyal ve kültürel sonuçlarý yok sayýlarak yapýlmak istenen Munzur, Ilýsu gibi barajlar ekolojik birer cinayettir. Bu gerçeklerin dile getirilmesine bile tahammül edemeyen AKP hükümeti, antidemokratik, düþünce özgürlüðüne tahammülsüz bir yönetim anlayýþýna sahip olduðunu bir kez daha göstermiþtir. 

Herkesi, bu antidemokratik uygulamalarý protesto etmeye, Dünya Su Forumu’na deðil, Alternatif su forumlarýna katýlmaya ve kulak vermeye çaðýrýyoruz.
Gözaltýna alýnan bütün protestocularýn derhal serbest býrakýlmasýný istiyoruz.” 

Yeþiller Partisi Basýn Yayýn Bürosu
www.yesiller.org - www.alternatifsuforumu.org

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0