Yeşiller 1 Yaşında!

30 Haziran 2009 12:13  

 

Yeşiller 1 Yaşında!

İyi ki doğdun Yeşiller Partisi

30 Haziran 2008'de kurulan Yeşiller partisi bugün 1. yaşını kutluyor. 

Tüm "Yeşil"lerin doğum günü kutlu olsun.

BASIN BÜLTENİ


YEŞİLLER PARTİSİ BİR YAŞINDA! HEDEF TAM DEMOKRASİ


Bundan tam bir yıl önce, Yeşiller Partisi yaklaşık altı yıllık bir alt yapı çalışmasının ardından kuruldu ve Türkiye’nin en genç siyasi partisi olarak siyasi yelpazedeki yerini aldı. Bu bir yılda Yeşiller bir yandan Türkiye’deki sağ hükümetlerin hızlı kalkınma anlayışıyla hız kesmeksizin sürdürdükleri doğal dengeyi bozma, doğal yaşamı yok etme ve doğa güçlerine zarar verme siyasetinin önüne dikildi. Diğer yandan da başta Kürt sorunu olmak üzere demokrasi eksikliğinden doğan sorunlara dair tavrını eksiksiz demokrasiden yana koyarak demokrasiye ve demokrasi mağdurlarına ayrım gözetmeksizin sahip çıktı. 

Bu bir yılda Yeşiller Partisi’nin yaptığı en önemli etkinliklerden birisi olan “uyumuyoruz” kampanyası ile Akkuyu nükleer ihalesine ve hükümetin Türkiye’yi nükleer enerji çöplüğü yapma planlarına set çektik. Yeşillerin ve diğer nükleer karşıtlarının direnişinin de etkisiyle nükleer ihale tam bir skandala dönüştü ve hükümet bu konuda giderek daha çok sıkışıyor. 

Yeşillerin bundan sonraki ana hedefi de yine ülkemizdeki ekolojik yağmaya dur demek ve Türkiye’nin karbondioksit üretimi en büyük hızla artan ülke olduğu gerçeğini görerek iklim değişikliğini hızlandıran yanlış enerji, ulaşım ve sanayi politikalarına karşı mücadele etmek, enerji tüketiminin azaltılması, verimlilik ve yenilenebilir enerjinin savunulması için çalışmak olacak. 

Türkiye’nin AB sürecindeki yavaşlamanın durması, çevre, çalışma yaşamı, sosyal haklar, tüketicinin korunması, enerji gibi konularda AB normlarına uyumun hızla tamamlanması ve tam demokrasi için toplumsal muhalefet ile birlikte çıtayı daha da yükseltmek en önemli hedeflerimiz arasında yer alacak. 

Hükümetin ekonomik gelişme uğruna tıpkı doğamız gibi insani değerlerimizi de yok etmesine ve kırsal yapıyı çökertmesine karşı, doğanın, tarımın ve kırsal yaşamın korunması ve azman şehirleşmenin durdurulması yönündeki politikalarımızı öne çıkaracağız. En önemlisi de gelişme uğruna hâlihazırda sürdürülen emek sömürüsüne karşı, sendikalarla birlikte emekten yana, sosyal politikalar eksenli politikalarda daha aktif olacağız. 

Yeşiller olarak yaşadığımız sorunların neredeyse tümünde demokrasi eksikliğinin payını bildiğimizden, bundan sonra artan bir ivme ile tam demokrasi hedefinde aktif olacağız. 

Birinci yılımız nedeniyle yaptığımız üyeler buluşmasında ortaya çıkan eğilimleri gözeterek ilan edebiliriz ki, 2011 seçimlerinde adından en çok söz edilen partinin Yeşiller olması hedefimizdir. Yeşiller’in sadece siyasetteki yeni bir renk olmadığı, toplumsal muhalefetin en güçlü siyasi partisi olduğu bu süreçte anlaşılacaktır. 

Yeşiller bu ülkenin ihtiyaç duyduğu özgürlükçü, demokrasiden ve güçsüzlerden yana, doğayı korumanın yaşadığımız dünyaya, ülkeye ve geleceğimize yönelik en önemli görev olduğunun bilincinde bir parti olmayı sürdürecektir. 

Türkiye’de Yeşiller Var ve Gelecek Yeşil Olacak…


Yeşiller Partisi
30 Haziran 2009

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0