Yavru kediye köpek annelik ediyor

24 Haziran 2010 15:59  

 

Yavru kediye köpek annelik ediyor

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde yaşayan 50 yaşındaki Semih İğdigül'ün 'boxer' cinsi 8 yaşındaki dişi köpeği Hektor, 2 aylık yavru kediye annelik yapıyor.

Mustafa ERCAN/Radikal


MERSİN- Yaklaşık 2 ay önce yaptığı doğumun ardından yavrularını kaybeden Hektor, İğdigül’ün sokakta bulup, eve aldığı kediye tepki göstermedi. Düşman ikili olarak bilinen kedi ile köpek arasındaki ilişki görenleri şaşırttı. Hektor’un, yavru kediyi emzirmesini sevindirici bulan İğdigül, “Hektor, insanların bile bazen düşünemediği vicdan duygusunu bize gösterdi. Hektor, geçtiğimiz aylarda da ağaçtan düşen yavru bir kuşu alıp eve getirmişti. Bu kuşun tedavisini yaptırıp, doğaya bıraktık” dedi.

Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği’nin (DOHAYKO) Erdemli temsilcisi olan Semih İğdigül, sokak hayvanlarının sıcak yaz günlerinde sıkıntı çekmeye başladığını belirterek. “İnsanlar, hayvanları sevmek zorunda değil. Ancak, onların da bir can olduğunu, doğanın parçası olduklarını unutmamalıyız. Onların da yaşam hakları var. Bu nedenle, yaz günlerinin başladığı bugünlerde her insan evinin önüne bir kap su ile biraz yiyecek bırakarak, hayvanlara destek olsun” diye konuştu.(dha)


 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0