Yaralı köpeğin hikayesi Almanya'da dizi oldu

02 Aralık 2009 23:13  

 

Yaralı köpeğin hikayesi Almanya'da dizi oldu

SOKAK KÖPEĞİ DİZİ YILDIZI OLDU

Dukkha'nın sokaktan Almanya'ya uzanan ilginç yaşam öyküsü ise Alman Vox Tv'de 8 bölümlük bir diziye dönüştürüldü

Antalya'ya 24 yıl önce tatil için gelen ve çok sevdiği bu kente yerleşmeye karar veren Annemarie Neuner, Türkiye'deki sokak köpeklerini, Almanya'da bulunan ve sokak hayvanlarını korumayı üstlenen Hayatı Koruma Derneği (Care Life de) aracılığı sokaktan kurtarıyor. Bugüne kadar 700 civarında sokak köpeği, 40 civarında da kediyi Almanya'da sahibe kavuşturan Annemarie Neuner'in, 15 Şubat 2008 tarihinde Ermenek Mahallesi'nde oğlu Fatih Neuner tarafından sokakta yaralı halde bulduğu sokak köpeği, bugün Almanya'da aldığı eğitimle uyuşturucu olaylarında başarıyla görev yapıyor.

‘Dukkha’ adı verilen köpeğin ilginç macerası, Alman Annemarie Neuner'in oğlu Fatih Neuner, onu sokakta kanlar içinde yaralı bir halde görmesiyle başladı. 18 yaşındaki oğlunun köpeği yakalamak istediğini ancak korktuğu için kaçtığını belirten Annemarie Neuner, daha sonra mahalleye 15 civarında tasma dağıttıklarını ve görenlerin yakalayıp kendisine getirmesini istediğini söyledi. Bir gün sonra 6 yaşındaki Eda Yüzgül adlı çocuğun köpeği yakalayıp getirdiğini belirten Annemarie Neuner, yaralı köpeği veterinere tedavi ettirdiğini kaydetti. Neuner, “Almanya'da bulunan ve benim de Türkiye'de faaliyetlerini yürüttüğüm Hayatı Koruma Derneği aracılığı ile Dukkha ismini verdiğimiz sokak köpeğini Almanya'ya gönderdim. Orada Dernek Başkanı Silvia Greene aracılığı ile Dukkha'ya polisiye eğitim verildi. Uvre Friedrich tarafından uyuşturucu maddelerin bulunmasına yönelik süren eğitim sonrasında, şimdi havalimanlarında görev yapmaya başladı” dedi.

HAYATI DİZİ OLUYOR

Dukkha'nın hayatının çok ilginç geliştiğini belirten Annemarie Neuner, Almanya'daki Vox TV kanalında yayınlanan ve ismi ‘Köpek-Kedi-Fare’ (Hund Katze Maus) olan dizi için Dukkha'nın hayatının 8 bölüm halinde yer alacağını kaydetti. Alman basınında da Dukkha'nın hayatının çok ilgi çektiğini ve bir sokak köpeğinin kariyeri şeklinde çeşitli haberler yayınlandığını belirten Neuner, şöyle konuştu:

“Türkiye'de sokak köpeklerini kimse sevmiyor. Pitbull, kurt ve benzeri köpekleri herkes alıyor ama kimse sokak köpeğini istemiyor. Ancak biz burada bulduğumuz bir çok sokak köpeğini gerekli sağlık kontrolleri ve tedavilerini yaptırdıktan sonra yasal izinle, Almanya'dan veya diğer ülkelerden internet aracılığı ile bulduğumuz sahiplere gönderiyoruz. Bugüne kadar 700'e yakın sokak köpeği bu şekilde bir sahibe ve güzel bir hayata kavuştu. Türkiye'de sokak köpeklerinin durumu çok kötü ve Dukkha'nın hayat öyküsü sadece Türkiye için değil dünyanın birçok ülkesindeki sokak köpeği için büyük bir umut olacaktır.”

ÇEKİMLER ANTALYA'DA

Bir zamanlar sokaklarında çaresiz dolaştığı Antalya'ya yeniden getirilen Dukkha, dizi çekimleri öncesi gösteri yaptı. Daha önceden saklanılan esrar maddesini başarıyla kısa sürede bulan Dukkha'nın yaşam öyküsü, Alman Vox TV'nin ‘Köpek-Kedi Fare’ programının yönetmeni Christiane Middelanis ile çekim ekibi Patrick Pukkuns ve Marcus Goetliuger tarafından diziye dönüştürülüyor.

Hürriyet

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0