Yağcılar Köyü kanalizasyon sorunu!!!!!!!!

11 Şubat 2009 16:32  

 

Yağcılar Köyü kanalizasyon sorunu!!!!!!!!

Aşırı yağış nedeniyle su taşkınları Urla İçmeler Mevkii'nden Yağcılar Köyü'ne kadar devam ediyor. Bu dere akışları büyük ölçüde deterjan köpüğü ve kanalizasyon pisliği taşıyor.
-----------------------------------------

Sayın Yetkili,

Az önce Hemşehri Hattı'ndaki yetkili Esma Hanım ile olan görüşmemde de izah ettiğim gibi size şu an içinde bulunduğumuz çok vahim ve felaket diye adlandıracağımız bir sorunun ACİL çözüme ulaştırılması için yardımlarınızı rica ediyorum.

Dün akşam 18:00 suları İçmeler Mevkii'nden 250 dekarlık Organik Tarım yaptığımız çiftliğimize dönerken beni dehşete düşüren ve çok üzen görüntülerle karşılaştım. Aşırı yağış nedeniyle senelerdir göremedigimiz su taşkınları yol boyu Yağcılar Köyü'ne kadar devam etti. Bu dere akışlarında büyük ölçüde deterjan köpüğü ile karşılaştım ve bu köpüğün nereden geliyor olabileceğine baktım. Yağcılar Köyü en yüksekte olduğundan ve akış da İçmeler'e doğru uzandığından bir yerleşim merkezi olmasindan ötürü bu köpüklerin bizim köyümüzden geldiğini tahmin ettim. Bu tahminimi bugün telefon ile görüştüğüm Urla Belediyesi Fen İşleri Müdürü ile de geçmişte yapılan "kanalizasyon" çalışmalarında iki borunun dere yatağından dereye dogru verildiğini ifade ederek doğruladı.

Gördüğüm kirlilikte beni daha da çok üzen akan suyun kanalizasyon pisliğini de taşıyor olmasıydı. 

21. yüzyılda bu kadar özel bir konuma sahip bir köyün kanalizasyonu neden bir merkezde toplanmaz da dere yatağı ile birlikte denize boşaltılır? Yağcılar Köyü'nde yaklaşık 10 senedir ORGANIK TARIM ile uğraşırken çevreye zarar vermeden nasıl üretim yapabiliriz diye kafa yorup emek ve para harcarken bu toprakların ve dün musluğumdan akan köpüklü suyun, insan sağlığının ve çevreye bu kadar duyarsız kalmanın gelecek nesillere, bugünümüze nasıl bir zararı olduğunu şu an üzüntümden ifade edemeyeceğim.

Bundan 3 sene evvel çiftlığimizde yetiştirdiğimiz Saanen keçilerimizin sütünü işlemek icin günde 100-200 lt'lik butik bir mandıra kurmak için müracaat ettiğimizde bize çiftligimizin doğal SİT alanı içinde kaldığından dolayı arıtma şartını koşan Şartnamenin niye yerleşim yerleri için de uygulanmadığını lütfen bana izah ediniz.

Şu an çiftliğimizde yaptığımız titiz çalışmaya bu çevre kirliliğinden dolayı gölge düşmüştür. Bizim ve burada yaşayan insanların, daha da önemlisi ÇEVREMIZIN daha fazla mağdur kalmaması adına sizden bu sorunumuza ACİL çözüm bulmanızı rica ediyorum.

Saygılarımla,

Pelin Omuroğlu Balcıoğlu

cep : 532 337 84 24

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0