Hiçbir adım boşa değil...

19 Aralık 2009 23:15 / 2715 kez okundu!

 


"Sadece zamanı şimdi değildir belki ve bunun da bir nedeni vardır. Ancak mutlaka emek harcadığınız her şey yeşerecektir. Umutsuzluğa kapılmayın, vazgeçmeyin, attığınız her adımın boşa gitmeyeceğini bilin! Sevginin her şeyin üstünde olacağını bilin!" Sevgili Violet Alaluf'un yeni yazısını okumak için buyrun...


Bugün bir kez daha hayatta yapılan hiçbir şeyin boşa gitmediğini anladım. Hani üzerinde düşündüğünüz; acaba olacak mı dediğiniz; ektiğiniz, biçtiğiniz, emek harcadığınız, yardım isteyip ilerleme sağladığınız; uzaktan takip edip gerekli gördüğünüz yerde müdahale ettiğiniz; arada olmayacak diye düşünüp umutsuzluğa kapıldığınız her olay; yani dikkatinizi verip, emeğinizi verip yeşertmeye çalıştığınız ve bunun için eylemde bulunduğunuz hiçbir adım boşa değil.

Sonucunu hemen alamasanız da, uzun yıllar boşa kürek çekiyorum gibi hissetseniz de; inanın ki, hiçbir emek boşa gitmiyor! Atılan her adım, ekilen her tohum bir gün karşınıza geliyor ve size boşuna değilmiş, gerçekten tüm yaptıklarıma değdi mesajını veriyor. Ve siz mutluluk gözyaşları içinde verdiğiniz emeği görmekten ve şükür etmekten ve büyük bir iç huzuru duymaktan başka bir şey yapamıyorsunuz.

Şu anda hayatınızda uzun zamandır çözüme ulaştırmak istediğiniz, bunun için zaman, emek harcadığınız, uzun yıllardır tam da istediğiniz gelişmeyi göremediğiniz olaylar var mı? Var ise ve siz gerçekten bu olayların içinde varlığınızla, kalbinizle, gönlünüzle, eylemlerinizle bulunup elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza inanıyorsanız (zaman zaman kendinizi daha iyisini yapabilirdim veya öyle yapsaydın daha iyi olurdu gibi sözlerle suçladıysanız bile; kendimize karşı ne kadar acımasız olabileceğimizi biliyorum); bir gün gelecek ve hiçbir şeyin boşa gitmediğini; en başından beri neyi yapmak istiyorsanız bir gün onu karşınızda göreceğinizi bilin!

Sadece zamanı şimdi değildir belki ve bunun da bir nedeni vardır. Ancak mutlaka emek harcadığınız her şey yeşerecektir.

Umutsuzluğa kapılmayın, vazgeçmeyin, attığınız adımların boşa gitmeyeceğini bilin! Sevginin her şeyin üstünde olacağını bilin!

Ve o gün geldiğinde kutlayın! Oluşu, varlığınızı, yaratıcılığınızı, bilgeliğinizi, sabrınızı, sevginizi kutlayın!

Şükürler olsun…


Violet Alaluf
Yaşam Koçu
15.12.2009

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.