Hayattaki amacımız...

06 Ekim 2009 22:50 / 1578 kez okundu!

 


Bu sabah bana tekrar ne kadar büyük bir yaratıcı ve büyük bir güç olduğumuzu hatırlatan bir olay yaşadım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim.

Koçluk yaptığım bir can'a önermek üzere kütüphanemde bir kitap ararken birden gözlerim bundan 10 sene kadar önce okuduğum bir kitaba gitti. Ellerim kitaba uzandı ve sayfalarını sanki bir şey arar gibi çevirmeye başladım. Ve çevirirken aradığım şeyi buldum. Neredeyse sararmış bir kağıt üzerinde bundan 10 yıl kadar önce kurşun kalem ve el yazısıyla yazdığım "Hayattaki amacım" başlığı altındaki yazı. Sizinle bunu paylaşmak istiyorum:

*Yardıma ihtiyacı olanlara yalnız olmadıklarını anlamaları için yardım etmek, 

*Çocukların ve yetişkinlerin ideallerini gerçekleştirme cesaretlerini göstermeleri için destek olmak, neden olmak, etkilemek, heyecanlandırmak,

*Tüm insanların içlerindeki ve etraflarındaki güzelliği bulabilmeleri için esinlendirmek.

Bunları okuyunca nutkum tutuldu. Gözlerimden mutluluk yaşları aktı. Şükrettim hem de çok. Çünkü ben bugün artık bütün bunları yapabildiğim bir
mesleğe sahibim. Ben sadece bunları yapmayı istemişim ve nasılını bilmeden, ne yapacağımı bilmeden karşıma bütün bunları yapabileceğim bir meslek çıkmış. Ve ben bu mesleği çok büyük bir aşkla yapıyorum.

Peki sizce bunu kim yarattı? Bundan 10 yıl önce niyetlerin yazılıp saklandığı ve unutulduğu bir kağıtta yazılanları 10 sene sonra tümünü hayatınızda deneyimlediğinizi gördüğünüzde, sizce bu tesadüf müdür?

Değildir. Ben istedim. Gerçekten çok yürekten istedim. Karşıma "Yaşam koçluğu" mesleği çıktığında kalbimin çarpıntılarını hissettim. İç sesimin
beni yönlendirmesine izin verdim. Kendi önüme çıkardığım her engelin sadece kendim tarafından çıkarıldığını gördüm ve üstüne gittim. Bu işin beni çok heyecanlandırdığını gördüm. Ve en sonunda doğru zamanda, doğru yerde ve doğru şekilde ben bu mesleği yapmaya ve yukarıda yazdığım "hayat amacımı" gerçekleştirmeye başladım.

Peki neden 10 sene sonra diye sorabilirsiniz? Doğru zaman o zamandı da ondan. 10 sene önceden başlayan ve daha sonraki yıllarda da devam eden hayat amacımda yazılı olan her şeyi önce ben kendim deneyimleyip ne olduğunu anladım. Bu sürece bundan ihtiyacım vardı. Bu süreçte yaşadığım her şey benim önce kendimi tanımamı, özüme ulaşmamı, yalnız olmadığımı deneyimlememi, içimdeki her şeyin yansımasının dış dünyamda olduğunu anlamamı sağladı. Ben deneyimlemediğim bir şeyin koçluğunu ne kadar yapabilirim ki? Önce her şeyin içselleştirilmesi gerekiyordu. Belki daha önceden bu işe el atsaydım bugün olduğu kadar bu işten zevk almayacaktım ve dolayısıyla iyi koçluk yapamayacaktım. Öyleyse, her şeyin en doğru zamanda gerçekleşmesi gerektiğini bir kez daha görüyoruz.

Şimdi size soruyorum: Gerçekten yüreğinizin attığı, kalbinizden geçen neler var? Hepimiz hayatımızın standartlarının daha iyi olmasını, daha çok
parayı, daha güzel evi, vesaire isteriz. Ben size bunları sormuyorum. Gerçekten sizi heyecanlandıran, hayal edince yüreğinizin kıpırdadığı, yüzünüze gülümseme gelen, kalbinizin heyecandan çarptığı yapmak istediğiniz neler var hayatınızda? Buldunuz mu? Şimdi onu bir kağıda yazın ve saklayın. Ve bilin ki bunu istemeniz bunu gerçekleştirmenizdir. Siz gerisini evrene bırakın. O sizin ve bütünün en hayrına olan zamanda olmasını sağlayacaktır.

Biz yaratıcıyız. Çok güçlüyüz. İstediğimiz anda yaratamayacağımız hiçbir şey yok. Siz siparişinizi verin ve sonra onun olduğundan emin bir şekilde en doğru zamanda karşınıza çıkacağını bilin.

Tüm sevgimle, 

Violet Alaluf
Yaşam Koçu-İzmir
06.10.2009

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.