VakıfBank dünya şampiyonu oldu

10 Aralık 2018 12:03  

 

VakıfBank dünya şampiyonu oldu

Kadınlar Voleybol Kulüpler Dünya Şampiyonası finalinde Minas’ı 3-0 mağlup eden VakıfBank, üst üste 2. toplamda 3. kez şampiyon oldu. Bronz madalyayı da Eczacıbaşı’nın kazandığı organizasyonda şampiyonluk kupası art arda dördüncü defa Türkiye’ye geldi.

Çin’in Shaoxing kentinin ev sahipliği yaptığı Kadınlar Voleybol Kulüpler Dünya Şampiyonası’nda zirve VakıfBank’ın oldu. Dün oynanan finalde, yarı finalde Eczacıbaşı VitrA’yı 3-2 ile geçen Brezilya ekibi Minas ile kozlarını paylaşan Sarı-Siyahlılar, rakibini 3-0 mağlup ederek üst üste ikinci, toplamda ise üçüncü kez mutlu sona ulaştı. Brezilya temsilcisini 25-23, 25-21 ve 25-19’luk setlerle deviren VakıfBank, 2013 ve 2017’nin ardından 2018’de de dünyanın en iyisi olmayı başardı.

'ÜÇÜNCÜ KEZ BU KUPAYI KAZANMAK BÜYÜK GURUR'

İki şampiyonluğu bulunan Eczacıbaşı’nı geride bırakarak bu kupayı en çok kazanan Türk takımı olan Sarı-Siyahlı kulübün başkanı Osman Demren, “Art arda iki Avrupa şampiyonluğunun ardından üst üste ikinci, toplamda üçüncü kez bu kupayı kazanmak büyük bir gurur. Emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Büyük bir adanmışlıkla kulübümüze inanan ve sahiplenen bankamıza, bizlere bu imkânı sağlayan yönetim kurulu ve genel müdürümüze sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah bütün takım ve sporcularımıza bu başarıları nasip etsin. Bu kupa, emeklerinin değeri hiçbir zaman ölçülemeyecek ve ödenemeyecek her yaştaki Türk kadınına armağan olsun” açıklamasını yaptı.

Organizasyonda üçüncü basamak da Brezilya’nın bir diğer temsilcisi Praia’yı 3-0 ile geçen Eczacıbaşı VitrA’nın oldu. 2015 ve 2016’da bu kupayı kazanan Eczacıbaşı, rakibini 25-16, 25-18 ve 25-19’luk setlerle devirdi.

VakıfBank’ın tarihi zaferiyle 2015, 2016 ve 2017’nin ardından üst üste dördüncü defa Türkiye’ye gelen Dünya Kulüpler Şampiyonluğu, toplamda ise beşinci kez Türk takımlarının oldu.

karar.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0