Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz tutuklandı!

17 Aralık 2019 15:44  

 

Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz tutuklandı!

CHP'den seçilen İzmir Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, gelen son dakika haberine göre FETÖ'den tutuklandı. Son dakika haberinin gelmesiyle beraber vatandaşlar FETÖ'den tutuklanan CHP İzmir Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'a ilişkin detaylı bilgiler edinmek için arama motorlarında yoğun olarak İbrahim Burak Oğuz kimdir, kaç yaşında ve nereli ve neden tutuklandı? şeklinde sorularla araştırmalarını sürdürüyor. Peki, CHP İzmir Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz kimdir, kaç yaşında, nereli ve neden tutuklandı? 

İBRAHİM BURAK OĞUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

1972 yılında doğan İbrahim Burak Oğuz, ilköğrenimini Urla İskele İlkokulu'da, orta öğrenimini de Urla Lisesi'nde tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi, İİBF Maliye Bölümü'den 1997 yılında mezun oldu.

2010 yılında, aynı üniversitenin Maliye Ana Bilim Dalında, Serbest Bölgelerin Mali Yapısı üzerine uzmanlık tezini yazarak yüksek lisans programını bitiren Oğuz, halen Yerel Yönetimlerin Vergilendirilmesi ve Finansmanı konusunda Doktora çalışması tez aşamasında devam etmektedir. İş hayatına özel şirketlerde, özellikle uluslararası sermayeli şirketlerin vergi, muhasebe ve finans bölümlerinde çalışarak başlayan Oğuz, 2003 yılında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir unvanını aldı.

Aktif siyasi yaşamına 2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'ne kayıt olarak başlayan Oğuz, partisinin kendisine verdiği parti içi eğitim, sandık eğitimi, SDEP, mahalle çalışmaları, örgütlenme vb. görevleri yerine getirdi. 2011 yılı Genel Seçimlerinde CHP İzmir Milletvekili aday adayı oldu. Oğuz, evli ve iki çocuk babasıdır.

sabah.com.tr

 

Son Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2019 17:36

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0