HAZRETÝ COVÝD-19

07 Nisan 2020 21:46 / 1257 kez okundu!

 

 

''Hak þerleri hayr eyler
Zan etme ki ðayr eyler
Ârif âný seyr eyler
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler''

 

****
 

HAZRETÝ COVÝD-19 

 

Aslen Çinli olan Hazreti COVÝD-19'un faydalarý da var. Örneðin israfý önledi, kumarhaneleri, kerhaneleri, birahaneleri, meyhaneleri kapattý. Temizlik getirdi. Adalet kurallarýna uyulmasýný ve tefeciliðe derhal son verilmesini, yeni bir dünyanýn kurulacaðýnýn iþaretlerini verdi. Hazreti COVÝD-19'un vermiþ olduðu iþaretler þunu açýk açýk gösteriyor. Dünyamýzdaki ulus devletleri ve uluslararasý düzen ve örgütleri, ekonomiyi, siyaseti, sun’i sýnýrlarý, rejimleri ve iktidar yapýlarýný çok sert bir þekilde etkileyecek:


a) Kapitalizm ve


b) Emperyalizmin sonu gelecek. 


c) COVÝD-19 ayrýca faiz lobisini ve sömürgeciliði sonlandýracak. 


Dünyanýn birçok yerinde kendi geleceðini belirleme ilkesine dayanarak, baðýmsýzlýk için mücadele eden birçok etnik, dilsel veya dinsel gruplar tüm haklarýný þu sevmediðimiz Hazreti COVÝD-19 sayesinde elde edecekler. Dünyanýn yeni þartlarýna her anlamda hazýrlýklý olmak baþlýca gerekliliktir. Tarihinin oldukça nazik bu döneminde sadece kendi kaderimizi, kendi istikbalimizi deðil, tüm insanlýðýn kader yolculuðunu, gelecekteki mevki ve mertebesini düþünmek, dert etmek durumundayýz. Çünkü çatýþýp cepheleþtiðimiz trajedinin hedefi insan olan herkestir.


''Hak þerleri hayr eyler
Zan etme ki ðayr eyler
Ârif âný seyr eyler
Mevlâ görelim neyler
Neylerse güzel eyler''


Unutmamamýz gereken þudur, husumetlerin körelmesi, hiziplerin küllenmesi, ihtilaflarýn örtülmesi, ihanetlerin söndürülmesi, insanlýk onurunun yükseltilmesi hepimizin müþterek görevi olmalýdýr. Artýk üzerinde yaþadýðýmýz bu dünya asla eski dünya olmayacaktýr.


Yeni tip COVÝD-19’dan önceki hayatla, sonraki hayat; geçmiþteki alýþkanlýklarla muhatap kalacaðýmýz yeni dönem hem içerik, hem ilerleyiþ, hem de irade bakýmýndan benzerlik taþýmayacaktýr. Artýk mevzubahis olan insan bekasýdýr.
 

Hepimiz artýk hamaseti bir kenara býrakýp, kemal-i ciddiyetle "bu bela, bu musibet niye bizi de vuruyor?" muhasebesini yapýp, acizliðimizi, hiçliðimizi ifade edip, boyun büküp tevbe istiðfar edelim ve bu COVÝD-19 istilasýndan insanlýðý kurtaralým. Birbirimize el uzatýrsak, zorda kalanlara destek verirsek hem insani hem de Ýslami sorumluluklarýmýzý yerine getirmiþ oluruz.

 

Ümit YAZICIOÐLU

 

Not:  Hazreti kelimesi  varlýk isimlerinin baþýna getirilip Farsça isim tamlamasý þeklinde kullanýlýr. Almancasý Exzellenz demektir.

 

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.