Umarım Zeynep barışın sembolü olur

22 Eylül 2010 14:21  

 

Umarım Zeynep barışın sembolü olur

9 kişinin hayatını kaybettiği mayınlı saldırıdan yaralı olarak kurtulan minik bebeğin sağlık durumu iyiye giderken, amcası Yalçın Kurt "Umarım Zeynep barışın sembolü olur." dedi. Babası Hamit Kurt ise devletten saldırıyı gerçekleştirenleri bulmasını istedi.

Kendine gelir gelmez minik dudaklarından dökülen ilk söz 'anne' oldu. Bu çığlık, ülkenin dört bir yanında yankı buldu. Bütün annelerin yürekleri burkuldu. Ve Türkiye, terörün ne denli büyük bir vahşet olduğunu bir kez daha hatırladı.

9 kişinin hayatını kaybettiği Hakkari'de PKK'nın gerçekleştirdiği mayınlı saldırıdan yaralı olarak kurtulan 15 aylık Zeynep, belki de barışa giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olacak. Malatya'da, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesi'nde tedavisi süren minik Zeynep'in amcası Yalçın Kurt, "Zeynep olayın sembolü haline geldi. Umarım barışın da sembolü olur." sözleriyle bu temennisini dile getirdi. Eşi ile birlikte hastanede yeğeninin başında beklediklerini belirten amca Kurt, Zeynep'in sağlık durumunun iyiye gittiğini söyledi. Saldırıda eşi Şirin Kurt'u kaybeden Zeynep'in babası Hamit Kurt ise "Devlet güçlüdür, devlet büyüktür. Bunu yapanları açığa çıkartacak kadar güçlüdür. Bunların peşini bırakmayacağına inanıyorum." dedi.

Zeynep için kadın örgütleri harekete geçti. Vatan İçin El Ele Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Atasoy, Zeynep'in manevi annesi olmaktan gurur duyacaklarını ve eğitim masraflarını karşılamak istediklerini belirtti.

Hakkâri'de meydana gelen hain saldırının sembolü haline gelen Zeynep bebek dün yine ziyaretçi akınına uğradı. Malatya Valisi Ulvi Saran da, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Hastanesi'nde tedavisi süren Zeynep Kurt'u ziyaret ederek oyuncak bebek ve çikolata hediye etti. Zeynep'in amcası Yalçın Kurt'a geçmiş olsun dileğinde bulunan Vali Saran, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen'den de küçük çocuğun sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Vali Saran, minik Zeynep'in sağlık durumunun iyiye doğru gitmesinin sevindirici olduğunu ifade ederek, "Doktorlarımızın bu konuda göstermiş olduğu fedakârlık takdire değer. Vahim olay bizleri derinden üzdü. Devletimiz her zaman bu gibi durumlarda insanlarımızın sıhhati için gerekli her türlü tedbirleri yerinde ve zamanında almaktadır. Yavrumuzu sağlıklı ve sıhhatli bir durumda görmekten memnuniyet duyuyoruz. Yavrumuzun kısa zamanda sağlığına kavuşacağını umuyoruz." dedi. Prof. Dr. Ünsal Özgen de Zeynep'in hızla iyileştiğini belirterek, "Kırıklar iyileşme sürecinde. Sol ayağındaki parmaklardan birinde kan dolaşımı başladı. Diğerinde risk devam ediyor. Hâlâ ümidimizi kaybetmedik. Umduğumuzdan daha iyi bir durumdayız. Hastamız da ağızdan beslenebiliyor." diye konuştu.

Bitkin olduğu gözlenen ve eşiyle birlikte sürekli Zeynep'in başında beklediklerini dile getiren amca Yalçın Kurt, yetkililerin büyük bir duyarlılık gösterdiklerini ifade etti. Kurt, "Zeynep olayın sembolü haline geldi. Umarım barışın da sembolü olur. Bir şekilde bu olayların artık bitmesi gerekiyor. Bu barış ortamının sağlanması gerekiyor." dedi.

BABASI: Devlet bu işin peşini bırakmasın

Hain saldırıda eşi Şirin Kurt'u kaybeden, iki kızı da yaralanan minik Zeynep'in babası Hamit Kurt, devletin bu olayın peşini bırakmamasını istedi. Eşinin ölümüne üzülüp minik kızları Zeynep ve Sudenaz'ın kurtulması ile teselli olan Hamit Kurt, çocuklarına daha iyi bakabilmek için yardıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. Kızlarının kurtulmasına sevinen baba Hamit Kurt, olay günü eşinin, kayınbabasının yanına bayramlaşmaya gittiğini söyleyen Kurt, "Maalesef böyle üzücü bir olay meydana geldi. Devletin, bu olayı aydınlığa çıkarmasını istiyorum. Devlet güçlüdür, devlet büyüktür. Bunu yapanları açığa çıkartacak kadar güçlüdür. Bunların peşini bırakmayacağına inanıyorum." dedi.

Zeynep'in kendine gelir gelmez söylediği ilk söz olan "Anne" çığlığı ise kadın örgütlerini harekete geçirdi. İzmirli kadınlar minik bebeğe manevi anne olmak istediklerini belirtirken, okul masraflarını da karşılamayı üstleneceklerini ifade etti. Zeynep bebeğin manevi annesi olmaktan mutluluk duyacaklarını belirten "www.izmirizmir.net" haber platformunun editörü Pervin Mısırlıoğlu, Zeynep'in barış çocuğu olmasını, barışın simgesi olarak ona sahip çıkılmasını istedi. "Zeynep'in yaralarını sarmak demek, toplumdaki ayrışmanın yaralarını sarmak demek." diyen Mısırlıoğlu, "Bu konunun takipçisi olacağız. Manevi anne olarak, 'Yalnız değilsin' mesajı vereceğiz. Duyarlı hanımlarla bir araya gelerek, neler yapabileceğimizi kararlaştıracağız." şeklinde konuştu. Vatan İçin El Ele Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Atasoy da Zeynep'in eğitim hayatı boyunca masraflarını karşılamak istediklerini belirterek, "Zeynep için elimizden gelen gayreti göstererek yardımcı olacağız. Duygularını tamir etmenin imkanı yok ama okul hayatı boyunca bütün ihtiyaçlarını karşılamaya hazırız." şeklinde konuştu. ŞERİF ERDİKİCİ İZMİR


ZAMAN

Son Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2010 17:50

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0