Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý Baþakþehir Ýkitelli Þehir Hastanesinin yollarýnýn yapýmýna baþladý

02 Nisan 2020 16:16  

 

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý Baþakþehir Ýkitelli Þehir Hastanesinin yollarýnýn yapýmýna baþladý

Dünyanýn en modern cihazlarýyla donatýlan 2 bin 800 yataklý Baþakþehir Ýkitelli Þehir Hastanesinin yollarýnýn yapýmýna Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðýnca baþlandý

Dünyanýn en modern cihazlarýyla donatýlan 2 bin 800 yataklý Baþakþehir Ýkitelli Þehir Hastanesinin yollarýnýn yapýmýna Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðýnca baþlandý.

Baiakn Recep Tayyip Erdoðan'ýn talimatýyla açýlýþý mayýs ayýnda yapýlacak Baþakþehir Ýkitelli Þehir Hastanesinin yollarýnýn Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðýnca yapýlmaya baþlanmasý, Anadolu Ajansý (AA) tarafýndan havadan görüntülendi.

Ýþ makinelerinin çalýþtýðý alana hafriyat kamyonlarýnýn giriþ-çýkýþ yaptýðý gözlenirken, ekiplerin çalýþmasý kameraya yansýdý.

Dün itibarýyla hastanenin etrafýndaki yollarýn yapýmýna hýzlý bir þekilde baþlayan ekipler, arazide iþ makineleri ve iþçilerle yollarýn hastane açýlýþýna yetiþtirilmesi için çalýþmalarýný sürdürüyor.

AA ekibi, Baþakþehir Ýkitelli Þehir Hastanesi þantiye sahasýna özel olarak girerek, inþaat sahasýný da havadan görüntülendi.

Öte yandan hastaneye baðlantý yollarý ve viyadüklerdeki çalýþmalarýn da sürdüðü gözlendi.

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Adil Karaismailoðlu dün, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, þunlarý kaydetmiþti:

"Yollarýn diðer kýsmý ise Ýstanbul Büyükþehir Belediyesinin yol aðýnda olmasýna raðmen yapýlmamaktadýr. Açýlýþý mayýs ayýna çekilen hastane hizmete girdiði zaman vatandaþlarýn, hastalarýn, ziyaretçilerin ve refakatçilerin hastaneye eriþimi mümkün deðildir.

Bu nedenle Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn talimatýyla hastanenin ulaþým yollarý, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðýnýn yol aðýna alýndý. Biz de bugün itibarýyla hastanenin etrafýndaki yollarýn yapýmýna hýzlý bir þekilde baþladýk. Þu an arazide yüklenicimiz, iþ makineleri ve iþçilerle yollarýn hastane açýlýþýna yetiþtirilmesi için çalýþmalarýna hýzlý bir þekilde baþladý.

Mayýs ayýnda hastanemizle birlikte yollarýmýz da hizmet vermeye baþlayacak. Bu sýkýntýlý süreçte vatandaþlarýmýza ve hastalarýmýza büyük kolaylýklar saðlayacak, Kovid-19 ile mücadelemize katký yapacak.".

aksam.com.tr

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0