Türkiye'yi aciz gösterme yarışındalar - Kurtuluş TAYİZ

31 Mart 2020 22:26  

 

Türkiye'yi aciz gösterme yarışındalar - Kurtuluş TAYİZ

Önce 10 binden fazla ölümün yaşandığı İtalya ile Türkiye’yi bir tutmaya çalıştılar; bu karşılaştırma toplumda pek karşılık bulmayınca 6 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği İspanya ile eşit göstermeye çalıştılar.

Tabii, bu iki kıyaslama gerçekçi olmadığı için yeterli inandırıcılığı da sağlayamadı. Maksat Türkiye’yi kötülemek olduğu için bu kez farklı bir kıyaslamaya gittiler. Avrupa’daki “en başarılılar” sıralamasında Almanya’yı öne çıkarıp Türkiye’yi de onun gerisine koyarak, kendilerince Türkiye’yi başarısız göstermeye çalıştılar. Oysa 60 bin Koronavirüs vakasının tesbit edildiği Almanya’da ölü sayısı da dün itibarıyla 500 civarındaydı.

Ülkelerin başına gelen felaketleri öne çıkarıp “biz daha kötüyüz” demekle, “biz daha iyiyiz” demek arasında pek bir fark yok. Her ülke kendi özgün koşullarına göre bu küresel salgından payını aldı. Kimi ülke bu salgınla iyi bir mücadele ortaya koydu, kimi ülke saptanması zor faktörler sebebiyle belki de bu salgına çok sayıda kurban verdi. Hataları, kusurları, suçları kendi özgün koşulları içinde değerlendirmek gerekir.

Burada sorun, küresel bir salgından siyasi fayda ummaya çalışan çevrelerin gündemi meşgul eden eylemleri. Bu grubun arkasında daha çok ülkede istikrarsızlık üretmek isteyen FETÖ ve bağlantılı muhalif siyasi gruplar bulunuyor. Bunların bazıları siyasi parti yöneticisi kılığında, bazıları televizyoncu ve gazeteci kılığında, bazıları sanatçı, bazıları da bir aydın etiketine sahip.

Bu sivri akıllılar, uydurdukları algoritmalarla sürekli Cumhurbaşkanlığı hükümetinin ne kadar başarısız, ülkemizin de ne kadar kötü olduğunu kanıtlamaya çalışıyorlar. Ciner grubu, her kriz döneminde olduğu gibi yine süreçte de “Türkiye ne kadar kötü” yayınlarına hız vermiş durumda. Bütün televizyon ve gazetecilik mesailerini, topluma, devletin ne kadar başarısız ve kötü olduğunu kabul ettirmeye harcıyorlar. Kışkırtıcı yayınlarıyla bir tek “asker göreve” demedikleri kaldı!

Evet, kimin ne yapmak istediğini aslında herkes biliyor. Üzüm yemek isteyenlerle bağcıyı dövmeye çalışanların kimler olduğu ortada, gözler önünde. Türkiye de diğer ülkeler gibi bu salgın belasıyla uğraşıyor. Rakamlarla bir karşılaştırma yapıp “iyi” durumdayız da demeyeceğim. Tek bir insanın hayatını kaybetmesi bile büyük bir acı sebebi. Ancak kesin olan, bu salgını yenecek bir iradeye, yönetime sahip olmamız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliği altında devlet 7/24 milletin hizmetinde, Koronavirüs belasıyla kıyasıya bir mücedele veriyoruz. Dürüst olan herkesin yapacağı şey, bu mücadeleye omuz vermek, çelme takmak değil. Siyasetçinin de, gazetecinin de, sanatçının da samimiyeti buradan anlaşılır. 

Kurtuluş TAYİZ

aksam.com.tr

30.03.2020

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0