Türkiye'nin en büyük hayvan hastanesi İzmir'de

22 Haziran 2009 16:54  

 

Türkiye'nin en büyük hayvan hastanesi İzmir'de

Konak Belediyesi Veteriner Hizmetleri Merkezi çağdaş standartlara uygun nitelikte hizmet veren poliklinik, gözetim ve bakım üniteleriyle hayvan severlerin buluşma yeri haline geldi. Sahipli ev hayvanlarına yönelik olarak başta kuduz ve diğer salgın hayvan hastalıkları ve zoonoz hastalığına karşı aşıların yapıldığı, kayıtlarının tutulduğu Veteriner Hizmetleri Merkezi gerekli durumlarda hayvanları konuk da ediyor.

Türkiye'nin en büyük havyan hastanesine sahip olan Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde bugüne kadar 25 bini sokak ve 27 bini de sahipli olmak üzere toplam 52 bin hayvana sağlık hizmeti verildi. Laboratuvar kontrollerinden, ultrasona ve ağır ameliyatlara kadar çeşitli sağlık hizmetlerini hayvan severlerin hizmetine sunan hastanenin tam donanımlı çalıştığını belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan,"Hayvan-insan ilişkilerinin sağlıklı bir çerçevede yürüyebilmesi için, her iki grubunda öncelikle sağlıklı olması gerekmektedir. Bu sağlıklı ilişki mutlulukla birlikte çevre ve halk sağlığı açısından da çok önemlidir. Böyle bir ortamın sağlanabilmesi için sağlıklı bir hayvan topluluğu oluşturmak görevinin bilinci ile bilimsel veriler ışığında modern donanıma sahip olan Hayvan Sağlık Merkezi İzmir için bir şanstır" dedi.

Bakım ve kısırlaştırma ünitelerinde hasta,yaralı ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarının gerekli tedavilerinin, kısırlaştırma-aşılama-işaretleme çalışmaları sürdürüldüğüne değinen Başkan Tartan şöyle konuştu, "Bu kapsamdabugüne kadar 3 bin sokak hayvanı kısırlaştırıldı.Aşılama çalışmaları kapsamında 6 bin sahipli ve 6 bin 500'ü sokak hayvanı olmak üzere 12 bin 500 hayvana kuduz aşısı uygulandı.Acil müdahale hayvan nakil aracı ile trafik kazası geçirmiş, yaralı,hasta vb. durumdaki sokak hayvanlarına temel yaşam desteği verildi ve tedavi merkezimize nakilleri sağlandı. Bunların yanında, toplumun değişik kesimlerini kapsayan geniş tabanlı eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını da yürütüyoruz.

Gerekli ve güncel konularda bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verildiğini kaydeden Başkan Tartan şöyle devam etti, "Hayvan sağlığı, bakım-beslenmesi ve eğitimi, hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıklar ve korunma yöntemleri, bilinçli bir hayvan sever ve hayvan sahibi olmanın sorumlulukları, hayvan hakları,yasal düzenlemeler gibi gerekli ve güncel konularda bilgilendirme ve eğitim seminerleri düzenleniyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Parazitoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri ile işbirliği içinde çalışıyoruz.ilköğretim öğrencileri, mahalle muhtarları ve zabıta personelimize yönelik bilgilendirme çalışmaları da yapıyoruz" 

Star

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0