'Türkiye Süryanilerin vatanıdır ve Mor Gabriel Manastırı işgalci değildir'

10 Temmuz 2012 12:04  

 

'Türkiye Süryanilerin vatanıdır ve Mor Gabriel Manastırı işgalci değildir'

Geçtiğimiz günlerde Yargıtay'ın, Süryaniler’in Mardin’deki Mor Gabriel Manastırı konusunda aldığı (hem hukuki hem de etik anlamda içinde bir çok eksiklik taşıyan) kararla ilgili bir imza kampanyası gerçekleştirildi. 250’den fazla imzacıyla kamuoyuna sunulacak bu bildiri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Altan TAN, Prof. Dr. Baskın ORAN, Prof. Dr. Cengiz AKTAR, Prof. Dr. Ufuk URAS ve Tuma ÇELİK öncülüğünde bugün bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısı duyurusunda yer alan metin şöyle:

"Yaşanan bu durum elbette Süryanilerin karşılaştığı ilk olay değildir. Daha önce de birçok konuda Süryaniler birçok olumsuzlukla karşılaştılar. Ancak yaşanan bütün bu olumsuzluklarda Süryaniler kendi haklılıklarını ve düşüncelerini kamuoyuna duyuramadılar. Dolayısıyla da haklı olmaları gereken birçok yerde haksız duruma düştüler ve yavaş yavaş bu ülkeden göç ettiler.

Bu duruma karşı bizler de Süryanilerle dayanışma içinde olmamız gerektiğine inanarak kamuoyunun imzasına sunulmak üzere, yukarıdaki başlıkla bir bildiri hazırladık. Hazırlanan bu bildiri ile, binlerce yıldır kendi toprakları üzerinde yaşayan Süryanilerin içinde bulunduğu duruma dikkat çekmek ve onlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu göstermek istiyoruz."

250’den fazla imzacıyla kamuoyuna sunulacak bu bildiri hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla Altan TAN, Prof. Dr. Baskın ORAN, Prof. Dr. Cengiz AKTAR, Prof. Dr. Ufuk URAS ve Tuma ÇELİK tarafından düzenlenen toplantının yapılacağı yer Cezayir Lokantası. Hayriye Cad. No 12, Galatasaray-Beyoğlu adresindeki bu toplantının saati ise 11.30.

Son Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2012 13:55

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0