Türkiye Delegasyonu'nun Paris'teki Uluslararası Güzel Sanatlar sergisindeki başarısı

24 Ocak 2012 11:03  

 

Türkiye Delegasyonu'nun Paris'teki Uluslararası Güzel Sanatlar sergisindeki başarısı

Paris Carrousel Du Louvre'da her yıl gerçekleştirilen Societe Nationale Des Beaux-Arts (SNBA) "Salon 2011" Uluslararası Güzel Sanatlar Sergisi'nde "Türkiye Delegasyonu" sanatçıları büyük bir başarıya imza attı. SNBA Türkiye Delegasyonu sanatçılarının tümü tek tek gümüş madalya ile ödüllendirildi.

Société Nationale Des Beaux-Arts kurumunun (S.N.B.A) her yıl düzenlediği geleneksel "Salon 2011" sergisinde,16 Çağdaş Türk Sanatçısı'ndan oluşan Türkiye Delegasyonu eserleriyle yer aldı ve büyük bir başarıya imza atarak tüm sanatçılar gümüş madalya (Societe National Des Beaux-Art "Salon 2011" Medaille D'argent )ile ödüllendirildi. Paris Carrousel du Louvre, Salle le Notre salonlarında, 8-11 Aralık 2011 tarihlerinde Uluslararası Güzel Sanatlar Sergisi'ne, farklı birçok ülke delegasyonlarının katılımı ile gerçekleşti.

16 sanatçının tek tek gümüş madalyayla ödüllendirildiği Türkiye Delegasyonu, ressam Nurhilal Harsa'nın başkanlığında Ahmet Yeşil, Derya Ülker, Filiz Pelit, Gonca İlbeyi, Hakan Esmer, Kemal Uludağ, Korkut Uluğ, Melike Taşçıoğlu, Nurhilal Harsa, Peruze Yiğit, Selçuk Yılmaz, Semih Kaplan, Serdar Leblebici, Ümit Yiğit, Yıldız Yılmaz ve Zeliha Akçaoğlu'ndan oluşuyor.



Delegasyon 2006 yılında ressam Serdar Leblebici ile resim dalında bronz madalya, 2007 yılında grup tek tek Delegasyon Özel Ödülü, 2008 yılında da heykeltıraş Akın Yıldırım Jüri Özel Ödülü, ressam Nurhilal Harsa ise Onur Ödülü almıştı. Delegasyonun, 2009'da Fransa'da kutlanmış olan olan "Türkiye Mevsimi"nde oluşturduğu sergide de sanatçılar tek tek Delegasyon Özel Ödülü ile ödüllendirilmiş, ressam Hakan Esmer Jüri Özel Ödülü, Semih Kaplan Jüri Özel Ödülü ve Selçuk Yılmaz Heykel dalında bronz madalya almışlardı.

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0