Türk-İş'te TEKEL depremi

23 Şubat 2010 14:09  

 

Türk-İş'te TEKEL depremi

Tek-Gıda İş Sendikası Başkanı Mustafa Türkel, Türk-İş Genel Sekreterliği görevini bıraktı.

ANKARA - Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türkel, bu görevinden istifa etti. Konfederasyon Genel Sekreteri ve Tek Gıda-İş Genel Başkanı Türkel, genel sekreterlik görevinden ayrıldı.

Türkel’in istifa gerekçesinin ayrıntılarını daha sonra yapacağı basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacağı belirtildi.

İŞÇİLER DÜN GECE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, TEKEL işçileri için 26 Mayıs’ta dört konfederasyon ve bu konfederasyonlara üye tüm sendikaların birlikte sahipleneceği ve üretimden gelen gücün kullanılacağı genel eylem yapma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Eylemlerini 2 ayı aşkın süredir sürdüren TEKEL işçileri, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu’nun açıklamalarına tepki göstermişti.

Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, TEKEL işçilerinin 70 gündür onurlu bir mücadele yürüttüklerini ifade ederek, şubelerin katılımıyla konuya ilişkin kapalı salon toplantıları yapacaklarını söylemişti. Türkel, işçilerin, "Neden kapalı?" sorusu üzerine, "Basının kamuoyunun önünde bilgi verilemeyecek şeyler vardır. Bunları üyelerimizle baş başa konuşacağız. Kimse sözünden caymadı. Siz de sözünüzden caymayın" demişti.

İşçilerin tepkilerinin devam etmesi üzerine Türkel, "Ne yapacaksınız? Geleyim oraya öldürün beni" diye konuşmuştu.

Takgıda-İş Sendikası Başkanı olduğunu hatırlatan Mustafa Türkel, "Eğer bunları kabul etmiyorsanız ’biz bildiğimizi yaparız’ diyorsanız, sizlere kolay gelsin" diyerek sözlerini tamamlamıştı.

Türkel’e tepki gösteren işçilerin Türk-İş Genel Merkezi’ne girmek istemesi üzerine arbede yaşanmıştı. (aa)


Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0