Ah o 'bizim oğlan'

16 Şubat 2018 22:14 / 1488 kez okundu!

 

 

“Neden babalar, amcalar, dayılar erkek çocukları büyürken “oğlum büyüsün de ben onunla çapkınlığa çıkacağım” der? Ya da neden “bizim oğlan büyüsün iyi canlar yakacak halası” diye oğlunu pohpohlar?”

 

******

Ah o “bizim oğlan”

 

Hiç sordunuz mu kendinize neden erkek çocuklarının daha ilk öğretime giderken öğrendiği ilk küfürlerden birisi “a.q” dur? Neden bir çocuk kendisini daha erkeksi, daha güçlü hissetmek için cinsiyetçi küfürleri kullanır. Ve hatta neden bu normalmiş gibi ulusal yayın yapan bir erkek gazetesinin ismi bile A.Q’dur. Ancak buna toplum tek kelime laf etmez.


Neden babalar, amcalar, dayılar erkek çocukları büyürken “oğlum büyüsün de ben onunla çapkınlığa çıkacağım” der? Ya da neden “bizim oğlan büyüsün iyi canlar yakacak halası” diye oğlunu pohpohlar? Aslında bunlar masum şeylerdir söylendiğinde öyle değil mi? Laf olsun diye can yakacak denilir, laf olsun diye küfredilir aslında amaç oğlunun öyle bir şey yapması değildir. Ama bunlar lafta kalmaz. O çocuk ilerde bir genç kızın canını yakarken “a.q” küfründen güç alır, “hannimiş oğlumun pipisi” diye gösterdiğiniz sevgi gösterisinin ürününü masum bir genç kıza tecavüz ederek gösterir. Onun canını alarak, geleceğini sonlandırarak ve onunla birlikte ailesini ve sevdiklerini de öldürerek. Toplum olarak bizler/sizler de aslında bu suça ortaksınız. Hem de espri zannettiğiniz o söylemlerinizle."


*İki yıl önce bugün bu yazıyı yazmışım. Ne değişti diye sorsalar üzülerek hiçbir şey derim.. Allah yardımcımız olsun.

 

Tülin TEZEL

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.