TRT'den, ölüm yıldönümünde, Cem Karaca belgeseli

08 Şubat 2013 20:47  

 

TRT'den, ölüm yıldönümünde, Cem Karaca belgeseli

 

TRT, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önde gelen seslerinden ve yorumcularından olan Cem Karaca’yı, 9’uncu ölüm yıldönümünde, bir belgeselle anıyor. “BENİ BEKLEME KAPTAN!“ isimli belgesel, bu gece (8 Şubat Cuma günü) saat 22.30’da, TRT 1 ekranında yayına girecek. Belgeselde İzmirizmir.Net Yayın Danışmanı İlhami Mısırlıoğlu da Kırmızı Karanfil Müzik Festivali ile ilgili ortak anılarını anlatıyor.

Yapım ve yönetmenliğini Zafer Akturan ve Sema Cabbaroğlu’nun üstlendiği 55 dakikalık belgeselin danışmanlığını ve metin yazarlığını, Londra’da yaşamını sürdüren saygın müzisyenlerden Sedat Yıldırım Sarıcı yürüttü.

Belgeselde, Cem Karaca’nın sanatçı kişiliği ve yaşam felsefesi ele alınıyor. Belgesele, Cahit Berkay, Taner Öngür, Turhan Yükseler, Şanar Yurdatapan, Teoman ve Emrah Karaca, tanıklık ve yaşanmışlıklarıyla, Sedat Yıldırım Sarıcı ile İzmirizmir.Net Yayın Danışmanı İlhami Mısırlıoğlu da görüş ve yorumlarıyla konuk oluyor. Mısırlıoğlu, Kırmızı Karanfil Müzik Festivali ile ilgili ortak anılarını anlatıyor.

“BENİ BEKLEME KAPTAN!“ Cem Karaca’nın yarım asrı aşan müzik yaşamını ele alırken aynı zamanda Türkiye’nin dönemsel değişimine de tanıklık ediyor. Belgesel için yapılan aktüel çekimlerin yanı sıra, TRT arşivi de bu kapsamda titizlikle elden geçirildi. Böylece belgeselde, Cem Karaca yaşıyorken çekilmiş gibi içeriksel bir bütünlük de sağlanmış oldu. Cem karaca’nın oğlu Emrah Karaca da, aile albümünden verdiği fotoğraflarla belgesele arşiv desteği sundu.

Cem Karaca, 5 Nisan 1945 yılında İstanbul’da doğdu. Tiyatrocu Toto Karaca ile Mehmet Karaca’nın tek çocuğuydu. Robert Koleji mezunu Karaca’nın müzikle uğraştığı ilk yıllar, yabancı parçaları seslendirerek veya aranje ederek geçti. 60’lardan itibaren O’nu Cem Karaca yapan mecraya girerek, Anadolu Rock’un en önemli temsilcisi oldu. Sırasıyla, APAŞLAR, KARDAŞLAR, MOĞOLLAR, DERVİŞAN VE EDİRDAHAN topluluklarıyla çalıştı.

trt1.com.tr

https://dai.ly/x2gwfib

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0