Tanzanya'da feribot faciası: 79 ölü, yüzlerce kayıp

21 Eylül 2018 15:31  

 

Tanzanya'da feribot faciası: 79 ölü, yüzlerce kayıp

Tanzanya'daki Victoria Gölü'nde feribotun alabora olması sonucu 79 kişi hayatını kaybederken, 200 kişinin boğulmuş olabileceği düşünülüyor.

Tanzanya’daki Victoria Gölü’nde dün feribotun alabora olarak batması sonucu 44 kişi hayatını kaybetti, 37 kişi kurtarıldı. 200 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.

ÖLÜ SAYISI 79'A YÜKSELDİ

Mwanza Bölge Komiseri John Mongella, yaptığı açıklamada, dün akşam yaşanan kazada 79 kişinin öldüğünü, 33 kişinin de kurtarıldığını belirtti. Ölü sayının artabileceğini aktaran Mongella, “Feribotta kaç kişinin olduğuna ilişkin tahminde bulunamam. Şu anda odak noktamız kurtarmak.” diye konuştu

Tanzanya’da bulunun Afrika’nın en büyük gölü Victoria’da bulunan Ukara adasına giden bir feribotun dün alabora olarak batması sonucu 44 kişi hayatını kaybetti. 37 kişi kurtarılırken, 200 kişinin ise boğulmuş olmasından endişe ediliyor. Yerel bir yetkili, "Uganda ve Kenya’ya kadar uzanan büyük gölün güneydoğusunda bulunan Ukara adası yakınlarında içinde 100’den fazla yolcu bulunan feribot alabora oldu ve battı" dedi.

37 KİŞİNİN DURUMU KÖTÜ

Ukerewe Adası İlçe Meclisi Başkanı George Nyamaha ise, "Feribotta bulunan önemli sayıda yolcunun hayatını kaybetmiş olmasından endişe ediliyor" dedi.

Bölge valisi John Mongella da, "44 kişi hayatını kaybetti, kurtarılan 37 kişinin bir kısmı ise çok kötü bir durumda" açıklamasını yaptı.

Tanzanya’nın Elektrik, Mekanik ve Hizmetler Dairesi’nden yapılan açıklamada, feribotta kaç yolcu olduğunun bilinmediği bildirildi. Feribotun, mısır ve çimento çuvalları dahil olmak üzere kargo taşıdığı da belirtildi.

Feribotun neden alabora olduğu henüz belli değilken, aşırı yüklenme sonucu böyle bir kazanın yaşanmış olabileceği düşünülüyor.

İSTANBUL/İHA

karar.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0