Sokak sanatına değer

21 Aralık 2011 12:41  

 

Sokak sanatına değer

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu (İEKKK) bünyesindeki Kent Değerleri Komitesi, sokak müzisyenleri ve pandomimciler başta olmak üzere sokağın sanatına hak ettiği değeri vermek için harekete geçti.

Alsancak Limanı’ndan Agora’ya kadar turistler için büyük bir yaya yolu olarak planlanan güzergahtan melodilerin yankılanması ve sahne sanatlarının hayat bulması için hazırlanan proje son aşamaya geldi. Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı ve İEKKK Oturum Başkanı Yılmaz Temizocak, bir yandan sanatı ve sanatçıyı desteklerken, öte yandan her yıl çoğalan kruvaziyer yolcuları başta olmak üzere İzmir’e gelen turistleri ezgilerle karşılamak istediklerini vurguladı. Temizocak, “Çalışma, ağırlıkla turizm aksı olarak düşünülen ve Liman’dan Kordon’a, oradan da Agora’ya uzanan yol üzerinde ve alışverişin yoğun olduğu yerlerde, mevcut müzisyenlik faaliyetlerinin yeniden programlanmasını ve kent değeri olarak kazandırılmasını amaçlıyor. Filiz Eczacıbaşı ve Gülgün Ünal yoğun mesai harcıyor ve çok iyi aşamaya geldiler” diye konuştu.

Kentte sokakta müzik icra eden 50 müzisyen olduğunu aktaran Temizocak, “Ayrıca sokak tiyatrosu ve pandomim gösterileri yoğun ilgi görüyor. Komiteye sadece bunları belirli bir düzene koyarak desteklemek kalıyor” dedi.

Hürriyet Ege

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0