Sıradışı sergi sanatseverlerle buluştu

17 Mart 2012 21:58  

 

Sıradışı sergi sanatseverlerle buluştu

Akdeniz Kent Konseyi’nin desteğiyle Mersinli 3 sanatçı, Heykeltıraş Hasan Canel, Şair Adil Okay ve Fotoğrafçı Ali Osman Abalı'nın, kadın ve çocuk konulu sıradışı sergisi açıldı.

Akdeniz Kent Konseyi'nin oragize ettiği sergide 30 heykel, 30 şiir ve 30 fotoğrafın yer aldı. Sanatseverlerin yoğun ilgisi altında beğeniye sunulan sergi kenti ilgilendiren sorunlara sanatsal bir bakış açısı getirmeyi hedefliyor.

Serginin açılışında bir konuşma yapan Akdeniz Kent Konseyi Genel Sekreteri Celal Temel, serginin çok anlamlı olduğunu ifade ederek, “Bir sanatçı arkadaşımızın deyişiyle sıra dışı bir sergi düzenledik. 3 sanat kolu bir arada, resim, şiir ve heykel... Elbette bu farklılık, sergiye özel ve ayrı bir anlam kazandırıyor. Sergide gerçekten de toplumsal olarak belleklerde yer alacak satırlar, fotoğraflar ve heykeller var. Akdeniz Kent Konseyi olarak bu sergiyi desteklemekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

"Kadının temsiliyetini sorguladım"

Sergi ile ilgili gazatemize değerlendirmelerde bulunan Fotoğrafçı Ali Osman Abalı, Bu çalışma ile kadının toplumsal temsiliyetini sorgulamaya çalıştığını belirterek, "Toplumumuzda kadın hem ikinci planda.Her zamn şiddet ile gön deme geliyor. Oysa biz biliyoruz ki kadın üretkendir, kadın doğurgandır, kadın kutsaldır. Kadının bu özellikleri hep görmezden gelinerek topluda ikinci plana itilmiþ ve statü olarak kendisini ifade edebilme imkanı verilmemiştir. Bu anlamda bu çalışma ile bunu sorgulama ve gündemleştirerek kadının üretkenliğini ön plana çıkartmak istedi" dedi.

9 Mart tarihinde çıkarılan kadına yönelik şiddet yasasına da değinen Abalı, "Yaşa yetersiz ve kadın örgütlerinin taleplerini içermiyor. Çözüm yasa ile değil çözüm kapitalist sistemin getirmiş olduğu ve kadına yüklediği artı değer, meta zihniyetinin değişmesinden geçer. Kadına yüklenen cincel obje ve ucuz iş gücü olgularını yıkmak gerekiyor" şeklinde sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından sergi ziyaretçilere açılırken, konuklar, düzenlenen kokteylde bir araya gelerek sohbet etme, sergiyi değerlendirme şansı da yakaladı. Bir hafta açık kalacak olan sergideki 90 eser, 6 Mayıs 2012 tarihinde de Mersin 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanı’nda sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Selçuk Arslan - Mersin

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0