Þimdi ne olacak? - Markar Esayan

04 Temmuz 2020 03:14  

 

Þimdi ne olacak? - Markar Esayan

Evvelki gün Hazine ve Maliye Bakaný Berat Albayrak sosyal medyadan dördüncü çocuklarý Hamza Salih’in dünyaya geldiðini duyurdu ve bu eþsiz mutluluðu bir kez daha yaþattýðý için eþi Esra Haným’a teþekkürlerini sundu. Ben de kendilerini tebrik ediyorum, Allah analý babalý büyütsün. Vatanýna ailesine hayýrlý bir evlat olsun.

 

***

Sonrasýnda olanlarý, o çirkin mesajlarý biliyorsunuz. Batýlý tarif etmemek gerekir. Ancak insanlýktan çýkmýþ yaratýklarýn aklýna getirebileceði türden saldýrýlardý bunlar. Hani kavganýn, çatýþmanýn ve hatta savaþýn bile bir ahlaký vardýr derler. Bunlar öyle böyle deðil; insanlýktan çýkmýþ haldeler.

 

***

Çok yazdýk ve çok uyardýk. Bu kadar yalan, bu kadar iftiranýn sonu iyi deðil dedik. Düþman deðil, rakip olalým dedik. Savaþ kötüdür, rekabet iyidir. Dünyanýn en adil ve külyutmaz hakemine, milletimize sahibiz. Mesele üzüm yemek ise, her þeye sahibiz. Ama yok, illa ki baðcýyý döveceðiz…

 

***

Ýstanbul Büyükþehir Belediye Baþkaný olduðu günden beri Sayýn Erdoðan ile uðraþýyorsunuz. Ailesini, ona yakýn olan herkesi hedef alýyorsunuz. Berat Albayrak þeytanlaþtýrdýklarýnýzýn baþýnda geliyor. En zor dönemde, saldýrýlar altýnda ekonomiyi sýrtlandý. Özellikle swap piyasasýnda çok kritik operasyonlar yaptý. Pandemi sürecini büyüyerek kapatan nadir ülkelerden birisi olacaðýz. Bank Asya’yý devlete kakalamaya çalýþanlar kadar takdir görmedi bu kesim tarafýndan.

 

***

Bu çok ucuz bir muhalefet yolu. Tabii ki herkese görev ve sorumluluk düþüyor; ama elimi vicdanýma koyarak rahatlýkla söyleyebilirim ki, bu seviyesizliðin müsebbibi CHP baþta olmak üzere Millet Ýttifaký’dýr. Seçmenlerini teyakkuzda tutmak için sürekli nefret ve yalan pompalamaktadýr. Bunun da kontrol edilmesi mümkün olmamaktadýr.

 

***

Yeni bir baþlangýç yapabilir miyiz? Çok ümitli deðilim. Ama milletin de sabrý tükenmiþ durumda. 

Markar Esayan

aksam.com.tr

02.07.2020

Son Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2020 21:01

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0