Þikayet ettiði komþusu ile 'kedi mamasý' karþýlýðýnda uzlaþtý

11 Temmuz 2018 12:42  

 

Þikayet ettiði komþusu ile 'kedi mamasý' karþýlýðýnda uzlaþtý

Ýzmir'in Bornova ilçesinde yaþayan Meral Aslan (40), sokak hayvanlarýný beslemesine kýzan komþusu Mehmet G. ile "kedi mamasý" karþýlýðýnda uzlaþtý.

Ýzmir'in Bornova Bornova ilçesinde yaþayan Meral Aslan (40), sokak hayvanlarýný beslemesine kýzan komþusu Memhet G.'nin kendisine tepki gösterip, ardýndan da hakaret ettiðini belirterek polise þikayette bulundu. Meral Aslan'ýn dosyasý, polis memuru olan arabulucu Mehmet Karanlýk'a verildi. Aslan, komþusu Mehmet G. ile 400 liralýk kedi mamasý almasý karþýlýðýnda uzlaþtý.

Ýzmir'in Bornova ilçesi Evka-3 mahallesinde yaþayan ve barýnak gönüllüsü olan, buralardan aldýðý kedi ve köpeklere evinin kapýsýný açan Meral Aslan, yaþam alanýný da hayvanlara göre düzenledi. Önceliði engelli kediler olan ve tedavilerini veterinerler ile birlikte yapan Aslan, yine hayvanlar için evinin yanýnda bir yuva kurdu. Burada da hayvanlarý besleyen Meral Aslan, iddiaya göre ayný apartmanda yaþadýðý komþusu Mehmet G.'nin tepkisine maruz kaldý. Sokakta baktýðý 10'a yakýn köpeðinin olduðunu söyleyen Aslan, "10 sokak köpeðim var. Onlarý genelde gece saatlerinde beslemeye çalýþýyorum. Bir gün yine onlara kuru mama verecektim. Mamalarý kaplara koyduktan sonra yemeleri için de baþlarýnda bekliyorum. Birden biri "Oraya mama koyma" diye baðýrdý. Ýlk önce algýlayamadým. Daha sonra apartmandan bir kiþi olduðunu gördüm. Bana "Burada hayvanlarý besleme. Köpek yuvasýna çevirdin" dedi. Sakin olmaya çalýþtým. Hayvanlarý besleyeceðimi söyledim. Kaldýrýmlar ve belediye parklarý sokak hayvanlarýna ait. Betonlaþan dünyada çok fazla yaþam alanlarý zaten yok canlarýn. Daha sonra bu kiþi kýzý ile birlikte bana hakaret etti. Bunun üzerine ben de polise giderek þikayette bulundum" diye konuþtu.

5199 sayýlý Hayvanlarý Koruma Kanunu"nun 19'uncu maddesi "a" bendine göre hayvanlarý besleyenlere engel olmanýn suç olduðunu söyleyen Aslan, þikayetin ardýndan devreye arabulucunun girdiðini belirtti.

Arabulucu ile yaptýklarý görüþmelerin ardýndan Meral Aslan, hayvanlara bakmanýn zorluðunun anlaþýlmasý açýsýndan ilginç bir teklifte bulundu. Aslan, þikayetinden kedi mamasý alýnmasý karþýlýðýnda vazgeçeceðini söyledi. Bunun üzerine Mehmet G. teklifi kabul etti. 15 kiloluk 6 paket kedi mamasý alan þüpheli, bunu Aslan'a teslim etti. Aslan, "Kedi mamalarýný aldýktan sonra uzlaþtýk. Ben çocuklarýmý besliyorum ve her zaman beslemeye de devam edeceðim" dedi.

DAVA AÇILMADAN DOSYA KAPANDI

Arabulucu Mehmet Karanlýk da dosya kendisine geldiðinde bunu incelediðini söyledi. Aslan'ýn hayvansever biri olduðunu gördüðünü kaydeden Karanlýk, "Aslan, hayvanlarý beslediði esnada hakarete maruz kalmýþ. Ben kendisine çözüm önerilerini sundum. Hangi þartlarda uzlaþýp uzlaþmayacaðýný sordum. Sokak hayvanlarýna mama almasý halinde kendisi ile uzlaþabileceðini söyledi. Biz de þüpheli ile yaptýðýmýz müzakereler sonucu kendisine 400 TL tutarýnda mama aldýrarak dosyayý böylece kapattýk" dedi.

gazeteyeniyuzyil.com

Son Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2018 00:27

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0