'Sigara yasağı yumuşarsa gerisi gelir'

21 Haziran 2010 17:12  

 

'Sigara yasağı yumuşarsa gerisi gelir'

Yeşilay Cemiyeti, Danıştay'ın sigara yasağı ile ilgili kararı için, ''Yasa yumuşarsa gerisi gelir. Ülkemizin yaptığı en önemli ve yararlı yasalardan biri budur'' açıklamasını yaptı.

ANKARA - Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Sefa Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada, Danıştay 10. Dairesinin, kahvehanelerdeki sigara yasağı ile ilgili Anayasaya aykırılık iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurma kararı aldığını hatırlattı.

İnsanların sağlığının ticaretten üstün olduğunu, sağlığın pazarlığı olmayacağını kaydeden Saygılı, düzenleme sonrası ülkede sigara satışlarının azaldığını, insanların daha sağlıklı ortamlarda yaşamaya başladıklarını belirtti.

Yasanın delinmesine yönelik çalışmaların tütün endüstrisinin yönlendirmelerinden kaynaklandığı görüşünü dile getiren Saygılı, ''Yasa yumuşarsa gerisi gelir. Ülkemizin yaptığı en önemli ve yararlı yasalardan biri budur. Türkiye yasayı en iyi uygulayan dünyadaki 6 ülkeden biridir. Yasanın delinmesine karşıyız. Kahvehanelerde pasif içicilerin hakları korunmaktadır'' dedi.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0