Sezen Aksu: İlle de barış istiyorum

22 Ekim 2011 10:37  

 

Sezen Aksu: İlle de barış istiyorum

Sezen Aksu Londra’daki tarihî Royal Albert Hall’da unutulmaz bir konser verdi

Ünlü şarkıcı Sezen Aksu, İngiltere’nin başkenti Londra’daki tarihi Royal Albert Hall’da unutulmaz bir konser verdi. Londra’nın Kensington semtinde bulunan ve yaklaşık 6 bin kişi kapasiteli Royal Albert Hall konser salonunu dolduran yaklaşık 3 bin 500 kişi, Aksu’nun iki buçuk saat süren performansını izledi.

Mavi bir elbiseyle sahneye çıkan Aksu’ya konserinde ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu eşlik etti. Sezen Aksu, çoğunluğu İngiltere’de yaşayan Türklerden oluşan seyirciye en sevilen şarkılarının yer aldığı bir müzik ziyafeti sundu. Aksu, Lâl şarkısıyla başladığı konseri El Gibi ve Geri Dön şarkılarıyla sürdü.

İlle de barış

Üçüncü şarkıdan sonra izleyenlere önce İngilizce sonra da Türkçe “Bugün biz çok üzgünüz” diye seslenerek Hakkâri’de hayatını kaybeden askerleri hatırlatan Sezen Aksu, şunları söyledi: “Böyle zamanlarda ‘Allah’ım ben bir daha nasıl şarkı söylerim diye düşünüyorum. Ama bazen geçici de olsa şarkılar ağrı kesici gibi oluyor. Bu çok ve çok acı durumda birazcık olsun elimizden tutsun şarkılarımız. Ne diyeyim bütün acıya rağmen ille de barış diyorum. Lütfen bütün evlatlarımızın geleceğini kaybetmeden bir an önce barış gelsin. Çünkü insanların hiçbir amacı, onurlu bir barıştan değerli ve kutsal değildir.” Gözlerini sildiği gözlenen sanatçı, “Ana kalbim odlanır” sözlerinin geçtiği Azerice bir şarkı ile devam etti.

Aksu’ya eşlik eden Fahir Atakoğlu da kendi eseri olan Sarı Zeybek’i piyanosuyla seslendirdi. Aksu konserin ikinci bölümünde Firuze, Kalbim Ege’de Kaldı, Gidemem şarkılarını seslendirdi.

Konser sırasında Sezen Aksu ile “tımarhaneden kaçarak Aksu konserini izlemeye geldiğini” söyleyen Dursun isimli vatandaş arasındaki diyalog ise dikkat çekiciydi. Seyircilerin arasından ayağa kalkarak Aksu’ya hayranlığını dile getiren Dursun isimli vatandaşı, Londra polisi konserin ortasında salondan çıkardı.

Royal Albert Hall’daki ikinci Türk

Aksu, Zeki Müren’in 1976 yılında Royal Albert Hall’da sahne almasının ardından bu prestijli salonda konser veren ilk Türk sanatçı olmuş, 2007 yılında da Royal Albert Hall’da konser vermişti.

Yuvarlak mimarisi ve akustiğiyle İngiltere’deki dikkat çekici yapılar arasında yer alan Royal Albert Hall, 1871 yılında dönemin İngiltere Kraliçesi Victoria tarafından açılmıştı.

Bu arada Sezen Aksu’nun son albümü Öptüm 5 eylülde İngiltere’de satışa sunulmuş, böylece ilk kez bir Türk sanatçı İngiltere’de albüm çıkarmıştı.

Taraf

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0