'Van’a 1 Bilet' mektubu

31 Mart 2012 16:12 / 1090 kez okundu!

 


Ýnsan teki acýsý paylaþýlýnca hayata tutunur. Van’dan ayrýlmak lüksü olmayanlarýn acýlarýna ortak olmak amacýyla yapýlan bu konsere Van’a 1 Bilet’le ya da daha çok biletle katkýda bulunun.

-------------------------------------------------------------------------------

Van depreminin üzerinden 2011 Ekim ayýndan bu yana tam beþ ay geçti. Doðu'nun þiddetli kýþýný çok zor koþullarda geçirdi Vanlýlar. Epey bir süre kar altýnda çadýrlarda her aný azap bir hayat yaþadýlar.

Önce evleri baþlarýna yýkýldý, ölümlerle canlar yok oldu. Sonra da barýndýklarý çadýrlarý yandý. Yaþama dair birçok þeylerini kaybettiler. Ama umutlarýný hep diri tuttular. Baþka þehirlerde kýþý atlatmak amacýyla olanak bulup Van'dan ayrýlanlara sorulduðunda "Asla þehrimizi býrakmayacaðýz. Baharla birlikte tekrar döneceðiz" dediler.

Ýþte o insan umudunun, acýnýn, yitirilmiþliðin ve gelecek kaygýsýnýn hayatlarý kararttýðý anlarýn içinde kimi kez "Benim iþim sadece sanatýmý icra etmek" demeyenlerin dalgalandýrdýðý heyecan insan tekini yeniden hayata baðlamaya yetecek bir kývýlcým olur çoðu kez. Hayata böylesine ince dokunuþun, naif müdahalenin çokça örnekleri olduðunu bilenlerdenim.

25 Mart 2012 Pazar günü Ankara'daki Mülkiyeliler Birliði seçiminin arkadaþýmýz Sevilay Çelenk ve ekibinin baþarýsý ile sonuçlanmasýnýn mutluluðuyla Diyarbakýr'a dönüþümün ertesi günü sesini ve ilkeli duruþunu her daim takdirle onayladýðým, hem de dinleyicisi olduðum sanatçý ve aydýn Ýlkay Akkaya arkadaþýmdan bir mektup aldým. Mektup umudun ve her yerde dayanýþmanýn çaðrýsýydý.

Diyor ki Ýlkay; "Bu güne dek birçok sanatçý arkadaþýmýz Van'da yaþanan depremle ilgili dayanýþmada bulundu. Bu çabalar hem barýnma hem de beslenme ile ilgili birçok sorunu çözdü. Ancak þu anda Van'da kalanlarýn büyük çoðunluðu ekonomik olarak en çaresiz durumda olanlar ve sorunlar büyük oranda devam ediyor. Marmara depreminde de yaþadýðýmýz gibi hayatýn yeniden örülebilmesi uzun sürüyor."

"Biz bir grup müzisyen, bu sorunlarýn yanýnda yalnýzlýk da yaþayan Vanlý dostlarýmýzla birlikte þarký söyleyeceðimiz bir konser planladýk. Bu fikri öneren Van Yüzüncü Yýl Üniversitesi ÝÝBF Dekaný Yüksel Akkaya ile birlikte birçok teknik sorunu aþarak, projemizi bu güne taþýdýk. 'Konser Van'da, dayanýþma her yerde' baþlýðý ile duyuru çalýþmasý devam ediyor ve bu konuda desteðe ihtiyacýmýz var. Detaylý bilgiyi www. vanabirbilet.com adresinde bulabilirsiniz. Þimdiden teþekkürler, selamlar... Ýlkay Akkaya"

Konser 11 Nisan 2012 Çarþamba günü saat 19.30'da Van Otogarý bitiþiðindeki Ýstasyon Caddesi Diren Düðün Salonunda gerçekleþtirilecek. Sadece Ýlkay Akkaya deðil, Aynur Doðan, Nevzat Karakýþ, Metin Kahraman, Servet Kocakaya, Suavi, Sevinç Eratalay, Pýnar Sað, Yasemin Göksu ve Züleyha'nýn katýlýmýyla zengin bir destek ve paylaþýmla güzel bir ahenge dönüþecek Van'a 1 Bilet Konseri...

Ýnternet sitelerinde NEDEN Van için bir bilet baþlýðý altýnda böyle bir konseri düzenlemek istediklerini de paylaþmýþlar.

"Van hâla desteðinizi bekliyor.

Her bilet, ekmek olacak, süt olacak, umut olacak...

Çok zor bir kýþ geçiriyoruz bu yýl. Ama bazý insanlar için hepimizin yaþadýðýndan daha zor 2012 kýþý. Van depreminin hemen ardýndan yaþadýðýmýz acý, ikinci depremin yarattýðý þaþkýnlýk ve sonra belki de unutmak; gözlerimizden ýrak olaný.

Sevgisiz bir unutuþ deðil bu, tabii ki ama mümkün; çünkü hayatýn akýþý içinde her insan bir sürü sorunla boðuþuyor. Bu sorunlarý misliyle yaþayan, ama bunun yanýnda depremin o büyük travmasýyla da baþ etmeye çalýþan binlerce insan var. Van'da barýnma yanýnda beslenme sorunlarýyla da boðuþuyorlar, hâla...

Dayanýþmanýn yaralarý sarabileceðine inanan sanatçýlar olarak, maddi gereksinimler dýþýnda beraber þarký söylemenin iyileþtirici gücüne dayanarak bir konser yapmaya karar verdik.

Bu konser Van'da olacak ama biletler tüm ülkede satýlacak.

Van'da yaþayan dostlarýmýza yaþadýklarý zorluklarý birkaç saatliðine de olsa unutturacak bir konser hediye etmek istiyoruz. Elde ettiðimiz geliri de gýda yardýmý olarak deðerlendireceðiz.

"Yitirme sakýn cesaretini
Güneþin olsun gönlünde
Her þey iyi olacak"
Demek için.

Konserimiz Van halkýna moral amacýyla ücretsiz olacaktýr. Ama biletleri tüm ülkede satýlacaktýr. Konserin geliri Van Belediyesi ile Yeþiller Partisi'nin gözetiminde gýda yardýmý olarak halka ulaþtýrýlmak üzere VanDer'e teslim edilecektir."

Biletlerin nasýl ve nereden satýn alýnabileceðini de belirtmiþler: Ýstanbul'da Kadýköy Ada Kültür, Kadýköy Mephisto, Beyoðlu Mephisto, Bakýrköy Beyaz Adam. Ýzmir EDP ve Ýzmir Çankayadaki Kafe Dengi, Ankara Konur sokak Sudem Kafe ve Ýmge Kitapevi. Son bir bilgi, biletler 20, 50 ve 100 liradan satýlýyormuþ.

Sevgili Ýlkay Akkaya'yý ve diðer arkadaþlarý bu soylu çabalarýndan dolayý kutluyorum. Aslolan acýlarý yeniden yaþatmak deðil, acýya merhem olmaktýr. Ýnsan teki acýsý paylaþýlýnca hayata tutunur. Van'dan ayrýlmak lüksü olmayanlarýn acýlarýna ortak olmak amacýyla yapýlan bu konsere Van'a 1 Bilet'le ya da daha çok biletle katkýda bulunun çabasýnýn ortaklarýna Diyarbakýr'dan bir merhaba da ben yolluyorum.


Þeyhmus DÝKEN

31.03.2012

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.