HER KAP ÝÇÝNDEKÝNÝ BOÞALTIR

05 Temmuz 2011 23:49 / 3154 kez okundu!

 


Gönlüme geleni yazdým, beðenmeyen okumasýn.

Geçen gün bir arkadaþým neden yazmýyorsun diye sordu. Ýþe baþladým, onun için aksadý dedim. Arkadaþým, "Çok sevindim, çeneni tut, etliye sütlüye karýþma, iþinden olma" dedi ve arkasýndan da "Ne iþi?" diye ekledi.

Konak Belediye Baþkaný Hakan Tartan’a iþe ihtiyacým olduðunu dilekçeyle arz ettim. Allah razý olsun, halimi anladý, bana iþ verdi dedim.

Arkadaþým bir solukta ve kelimeleri ard arda sýralayarak, "Yýllarca ucuz kahramanlýklar yaptýn, ilk önce kendini saðlama alacaktýn, sonra hakký haklýyý konuþacaktýn, bundan sonra dikkat et" dedi ve gitti.

Öylece ardýndan bakakaldým. Sessizce bendeki benle konuþmaya baþladým. Sessizce diyorum çünkü bazen sesli konuþuyorum.

Gözünün önünde birine haksýzlýk yapýlýyorsa susacaksýn, çünkü paran yok. Paran olana kadar sabredeceksin.

Peki, o haksýzlýða uðrayan insanýn o kadar zamaný yoksa ya da sen hiç bir zaman zengin olamazsan hep mi susacaksýn? Hele para kazanmak konusunda benim kadar beceriksiz olursan… Ben, elbise, baþörtüsü satarken bile paramý isterken utanýrdým çoðu zaman. Ýnsanlar kendileri getirirdi elbise paralarýný.

Arkadaþýmýn tarafýndan baktýðý pencere benim yaptýklarýmý ucuz gösteriyordu. Benimkisi ise çok pahalý.

Eeeeeh, güzelik ve çirkinlik izafidir; kiþiye göre deðiþir.

Zenginlik ve fakirlik de öyle. Kumaþýn kalitesi önemli de, pazara düþünce ipek pahalý olsa da, maalesef pazen fiyatýna gidiyor.

Bendeki benle konuþurken internet kafeye girdim, yazýlarýmý kaç kiþi okumuþtu acaba diye.

Merakla daha sonra benimle ilgili yazýlara baktým. Bir iki yazý dikkatimi çekti; hýzlý promosyoncu kimmiþ diye insanlar beni merak ediyorlarmýþ.

Ýzmir Tepecik’te genelevin bir sokak üstünde fakir bir ailenin beþ çocuðundan biri diye baþlayýp giden yazýyý okudum.

Evet, doðru. Emine Þenlikoðlu’nun benim hayatýmýn bir kýsmýný yazdýðý, diðeri kendi hayatýnýn benzer taraflarýný benim hayatýma ekleyerek yazdýðý “Çingene”den alýntýlanmýþtý.

Anladýðým kadarýyla Emine ablaya beni sormuþlar, beni tanýmadan önce Kasýmpaþalý bir kadýnýn hayatýný yazacakmýþ ama kadýn “Yaþasýn, Ýslam yolunda da þöhret olmak varmýþ” dedi diye vazgeçmiþ.

Sonra beni tanýmýþ, mücahide ruhluydu diyor son cümlesinde. Onun gibi ben de hayret ettim; ne olmuþtu bana böyle… Hatýrladýklarýmý yazayým…

Ýlk önce þunu belirteyim; ben dünyaya gözümü açtýðýmda genelev ordaydý, ben oraya koymadým ki… Kim koyduysa ve kim hala orada devamlýlýðýný saðlýyorsa onlarý kýnayýn.

Allah da, kullar da þahit; yýllarca Refah Partisi’nin peþinden koþmamýn en önemli sebebi rahmetli Erbakan Hoca’nýn genelevleri kapatacaðýz, hiç bir kadýn satýlmayacak demesiydi.

Þöhreti es geçiyorum, isteseydim gençliðimde olacaðýmý herkes biliyor ama mücahideliðe gelince bir iki söz edeyim…

84’te anladýðýnýz manada örtündüm.

86’da Kur'an kursu bitirdim, parti ve vakýflarda hizmet ettim.

94’te Emine ablayla tanýþtým. Kýþýn ayazýnda köy köy, kasaba kasaba “Çingeneliðimin” promosyonunu yaptým.

95’te “Çingene” çýktý.

Baba tarafým Türk olduðu için iletiþimimiz bitti. Babaannem hayatta olsaydý bitmezdi.

Ben 2008’de Ýzmir’e dönerken “Çingene” onuncu baskýsýný yapmýþtý.

Vicdaný ve kalbi saðýr olmayanlar duyabilir. Evet, evet, evet. Ben, genel evin bir sokak üstünde doðup büyüdüm.

Allah korudu, Tepecik’te yaþarken toz konmadý üstüme, ama 40 yaþýmdan sonra ayýp ettim; mücahidlerin ve mücahidelerin içinde roman kahramaný þarkýcý ve ilahici olmayý baþardým.

Hem de bedavaya hem de ben yalnýz baþýna baþardým bunlarý, hiç kimsenin deðil, benim baþarým bu.

Þu an 49 yaþýndayým. Geriye dönüp baktýðýmda, büyük iþler baþarmýþým. Tapuda hiç bir deðeri olmayan gecekondu bir ev, sigortada kayýtlý, sadece 400 gün ve kafadan kýrýlmýþ bir sürü tahta.

Eee, Görevimiz Tehlike filminin baþ aktristi olmak kolay deðil... Arkadaþým galiba haklý; gerçekten çok ucuz kahramanmýþým. Özgürlüðün önündeki engeller, halinden memnun köleler...


Serpil ÖZKASAP

05.07.2011


Çingeneyim ama sakladým - Sabah/18.02.2002

***

Not:
Bir önceki yazýma yorum yazan Asya Aslantaþ kardeþim, Kuran’ý incelerseniz, çok eþliliðin peygambere mahsus olduðunu, müminlere yasak olduðunu görürsünüz. "Ýþte Kur'an" çalýþmasýnýn yazarý Alim Hakký Yýlmaz’ýn "Tebyinül Kur'aný"ný okumanýzý tavsiye ederim.




 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
31 Aðustos 2011 01:02

er

teyzecim haklýsýn ama biz tepecikliler deðil bizi böyle batýlýlaþtýrmaya çalýþýp müslümanlýktan allahtan namazdan adaptan ayadan uzaklaþtýranlarý allaha havale ediyorum. Evet tepecikte genel ev var ve mahteessüf çocuklarýmýzý bu rezil yerin yanýnda büyütüp yetiþtirmek zorunda kalýyoruz. ALLAH HERKEZE HÝDAYET VERSÝN ENANÝYETTEN MUHAFAZA ETSÝN
07 Temmuz 2011 02:22

gökay

Tüm yazýlarýnýzý toptan okudum.
Açýksözlülüðünüzü, yürekten yazan kaleminizi kutlamadan geçmek haksýzlýk olacaktý.
Ne kapaðýný gördüðüm kitaptan haberim vardý ne de ironiyle bahsettiðiniz ''promosyondan''.
Ne var ki mevcut birikiminizin, düþüncelerinizin ipuçlarýný bulduðum yazýlarýnýz kendi iç hesaplaþmamýz ve içsel yolculuðumuzda referans olacak ve katký sunacak kadar deðerli.
Lütfen yazmaya devam ediniz hanýmefendi...
Selam ve saygýyla...

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.