Þer virüsü, corona virüsünden medet umuyor - Prof. Dr. Yaþar Hacýsalihoðlu

05 Nisan 2020 17:06  

 

Þer virüsü, corona virüsünden medet umuyor - Prof. Dr. Yaþar Hacýsalihoðlu

Bir türlü içimizdeki þer virüsünü atamýyoruz. Yeni Corana Virüsünü ülkemizden atacaðýz ama þer virüsü hiç durmayacak. Yeni Corona virüsüyle yarýþýrcasýna, ona alan açarcasýna, daha fazla yayýlsýn diye çaba sarf edercesine gözü dönmüþ bu þer virüsü, bir türlü köreltilemiyor.

Þer virüsü; her türlü musibeti, þeri, saldýrýyý direne direne, çarpýþa çarpýþa püskürtmemizin kinini, düþmanlýðýný þimdi de Yeni Corona virüsle müttefiklikle sürdürüyorlar, Corona virüsünden medet umuyor.

Cumhurbaþkaný Erdoðan; “Biz bize yeteriz Türkiyem” adýyla, milli dayanýþmayý kampanyasý baþlatýr, baltalamak için ellerinden geleni ardýna koymazlar. Birlik ve beraberliðimizi, ortak acýda, tasada birlikte olmanýn, direncimizi canlý ve diri tutma kabiliyetimizin pekiþtirilmesinden rahatsýz olurlar. “Ýmkaným var ve Ýhtiyaç sahiplerine destek olmak yardým etmek istiyorum” diyenlerin, her daim güçlü maneviyatýyla devreye girmesinden huzursuz olurlar. Hadsizlikte, ahlaksýzlýkta sýnýr tanýmayarak, ayetle kýt akýllarýyla ayetle alay etmeye kalkarak, inancýmýza hakarete cüret ederler.

Ýlk günden itibaren, hemen, alelacele, bilim kurulunun tavsiyelerini beklemeden, salgýnýn önlemesi kýlýfý altýnda sokaða çýkma yasaðý ilan edilsin kampanyalarý düzenleyerek, kötü niyetlerini ilk günden yapýlandýrýrlar. Sonrasýnda da; hükümetin saðlýkta ve ekonomide Yeni Corona virüsle mücadelede attýðý her adýmda açýk aramaya çalýþarak, yalan yanlýþ bilgilerle karalamanýn, mücadeleyi köreltmenin çabasýna giriþirler.

Hükümet ile belediyeler arasýnda çatýþma iklimine giriþerek, ilgili kanunun açýk hükmüne raðmen Valiliklerden, bilerek isteyerek izin almaksýzýn yardým toplamaya baþlayarak, yeni bir gerilimin fitilini ateþlemek isterler. Oysa kanunun açýk hükmünü yerine getirseler, gereken izni alabilecekken bu yola giriþmeyerek, salgýnla mücadele ikliminde ihtiyacýmýz olan enerjinin kaybedilmesine yol açarlar. Bu yetmezmiþ gibi ekranlardan zihinlere yeni bir çatýþma zeminini yapýlandýrmaya yol açacak ayrýþmalara giriþirler. “Yerel hükümet” tabirini bilerek, isteyerek kullanarak, adeta paralel devlet hevesini, eyalet çaðrýþtýrmalarýný hatýrlatmaya çabalarlar. Ayný anda iki farklý TV ekranýndan bu tabirin kullanýlmasýnda, tesadüfe ve dil sürçmesine inanmamýzý beklerler.

Her sýkýntýnýn, her zorluðun birlikte aþýlmamasý için fitneye, fesada her daim bel baðlarlar. Cumhurbaþkaný Erdoðan düþmanlýðýnda sýnýr tanýmazlar, ar etmezler, “bu kadar da olmaz” denilmesine hiç aldýrýþ etmezler. Salgýnmýþ, ortak tehditmiþ, birlikte olunursa baþarýlý olunurmuþ hiç umursamazlar, yazdýklarýnda, ekranlarda sarf ettiklerinde bu hassasiyet asla yer almaz.

Kin, yüreklerini virüslemiþ, düþmanlýk, zihinlerini karartmýþtýr. Bu yüzden de sürekli kendi kendilerine soruyorlar;

Türkiye salgýnda niye bir türlü Ýtalya olmuyor, niye ekonomik çöküþ baþlamýyor, niye yeniden IMF ye köle olmuyor? ABD’nin Avrupa ülkelerinin baþ edemedikleri salgýnla çöken saðlýk altyapýsýnda olduðu gibi bir durum, neden Türkiye’de de biran evvel baþlamýyor? Türkiye, Ýtalya’ya, Ýspanya’ya yardým eder de, nasýl olurda kendisi yardýma muhtaç hale gelmiyor?

Seferberlik ruhuyla, en zor zamanda yine kenetlenerek, tarihte olduðu gibi bugünde inançla, dirençle, bilinçle, sabýrla sürdürülen mücadele kararlýlýðý, neden bir türlü köreltilemiyor?

Bu sorularla þer virüsünü baþ baþa býrakalým ve Allah ýslah etsin diyelim…

Sonuç olarak kabul edilmelidir ki; Yeni Corona virüsünün ilacý ve aþýsý elbet bir gün bulanacaktýr ama bu topraklara yabancýlaþmýþlara bulaþarak yerleþen þer virüsünün, ilacý da, aþýsý da bulunamayacaktýr.

Zira Corona virüsü yenidir ama þer virüsü kadimdir. Ancak; Yeni Corona virüsüne karþý baðýþýklýk kazanýlmasý henüz baþarýlamamýþtýr ama þer virüsüne karþý baðýþýklýðýmýz kadimdir. 

Prof. Dr. Yaþar Hacýsalihoðlu

aksam.com.tr

04.04.2020

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0