Þehit anne ve bebeðine veda

01 Aðustos 2018 20:18  

 

Þehit anne ve bebeðine veda

Hakkari Yüksekova'da PKK'lý teröristlerin patlayýcýyla düzenlediði saldýrýda þehit olan asker eþi Nurcan Karakaya ve 11 aylýk bebeði Bedirhan için Sivas'ta cenaze töreni düzenlendi. Törene katýlan Cumhurbaþkaný Erdoðan burada bir konuþma yaptý. Erdoðan idam konusunda ''Parlamentoya geldiði zaman parlamentodan geçtiði anda benim için onaylamamak diye bir þey yoktur, onaylarým. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduðunu biliyoruz ve biliyoruz ki bunlar bu yaptýklarý katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumundadýrlar. Bununla ilgili de atacaðýmýz adýmlar yakýndýr'' ifadelerini kullandý.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lý teröristlerin yola tuzakladýðý patlayýcýnýn sivil aracýn geçiþi sýrasýnda infilak ettirilmesi sonucu hayatýný kaybeden Nurcan Karakaya ve 11 aylýk Bedirhan Mustafa Karakaya, Sivas'ta son yolculuða uðurlandý.

Þehitler için ilk tören, Hakkari Dað Komando Tugay Komutanlýðý'nda düzenlendi. Karakaya ve bebeðinin Türk bayraðýna sarýlý naaþlarý alana getirildi.

 

Anne Karakaya ve bebeðinin tabutu, asker ve polislerce omuzlanarak tekbirler eþliðinde helikoptere konulup, memleketlerine uðurlanmak üzere Yüksekova ilçesine gönderildi.

Törene Vali Yardýmcýlarý Bekir Abacý ve Mehmet Nurullah Karaman, Hakkari Belediye Baþkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Baþsavcýsý Mustafa Balýk, Ýl Jandarma Komutan Vekili Albay Umut Öztürk, Ýl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoðlu, AK Parti Ýl Baþkaný Emrullah Gür, MHP Ýl Baþkaný Fatih Özbek, ailenin yakýnlarý, kurum amirleri, asker ve polisler katýldý.

Hakkari'deki törenin ardýndan Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimaný'na getirilen Karakaya ve bebeði için saygý duruþunda bulunuldu. Kur'an-ý Kerim tilavetinin ardýndan dua edildi.

Eþini ve bebeðini hain saldýrýda kaybeden Astsubay Çavuþ Serkan Karakaya, bebeðinin yastýðý ile tören alanýna geldi.

Ardýndan anne Karakaya ve bebeðinin tabutu askerler tarafýndan omuzlanarak tekbirler eþliðinde Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçaða konularak, memleketine gönderilmek üzere Kayseri'ye uðurlandý.

Buradaki törene Van Jandarma Asayiþ Kolordu Komutaný Korgeneral Salih Karataþ, 3. Piyade Tümen Komutaný Tümgeneral Metin Tokel, Ýl Jandarma Komutaný Tuðgeneral Ferdi Korkmaz, Yüksekova Belediye Baþkan Yardýmcýsý Hacý Bayram Özcan, Ýlçe Emniyet Müdürü Haluk Baþ, kurum amirleri, asker ve polisler katýldý.

 

Nurcan Karakaya ve 11 aylýk bebeðinin cenazesi Kayseri Havalimaný'na getirildi.

Uçaktan indirilen anne ile bebeðinin tabutu, askerler tarafýndan cenaze aracýna taþýndý.

Buradaki törene, Vali Yardýmcýsý Ali Uslanmaz, Garnizon Komutaný Tuðgeneral Ercan Teke, Büyükþehir Belediye Baþkaný Mustafa Çelik ve Ýl Emniyet Müdürü Ýbrahim Kulular ile ailenin yakýnlarý katýldý.

Eþi ile 11 aylýk oðlu Bedirhan Mustafa Karakaya'yý kaybeden Astsubay Çavuþ Serkan Karakaya, havaalanýnda yakýnlarý ve askeri yetkililer ile yöneticiler tarafýndan teselli edilmeye çalýþýldý. Babasý Mustafa Karakaya'ya sarýlan Serkan Karakaya, uzun süre gözyaþý döktü.

Yakasýnda eþinin fotoðrafýný taþýyan Karakaya'ya yakýnlarý baþsaðlýðý dileðinde bulundu.

Törenin ardýndan cenazeler, defnedilmek üzere Sivas'ýn Þarkýþla ilçesine gitmek üzere yola çýktý.

TÖRENE CUMHURBAÞKANI ERDOÐAN DA KATILDI

Sivas'taki cenaze törenine Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn yaný sýra Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakaný Hulusi Akar da katýldý.

Helikopterle Þarkýþla ilçesine gelen Erdoðan, 11 aylýk bebeðiyle þehit düþen Nurcan Karakaya'nýn eþine ve ailesine, tören alanýnda taziyelerini iletti.

 

Þehidin eþi Serkan Karakaya'ya sarýlarak teskin etmeye çalýþan Erdoðan, daha sonra Þarkýþla Kaymakamlýðý'na geçti.

Erdoðan, buradan da ikindi namazý için Muhsin Yazýcýoðlu Camisi'ne geçti.

Ýçiþleri Bakaný Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakaný Hulusi Akar ile Çalýþma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakaný Zehra Zümrüt Selçuk da Erdoðan'a eþlik etti.

Þehit anne ve bebeði için Þarkýþla Muhsin Yazýcýoðlu Camisi'nde ikindi namazýný müteakip cenaze namazý kýlýndý.

 

 

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, cenaze töreninde yaptýðý konuþmada, "Her þeyden önce þu anda huzurlarýnda bulunduðumuz þehidimiz Nurcan kardeþimize öbür taraftan Bedirhan Mustafa yavrumuza, bu iki þehidimize öncelikle Allah'tan rahmet diliyoruz. Makamlarýný ifade etmemize gerek yok. Makamlarý belli." diye konuþtu.

"Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz" ayetini okuyan Erdoðan, "Yerleri belli ve sevgililer sevgilisi Peygamberimize komþu. Böyle yüce bir makama uðurluyoruz. Tabi burada bir gerçeði sizlerin þahsýnda tüm milletimize, tüm dünyaya ayrýca duyurmak istiyorum. O da þudur. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak ne kadar müptezel olduðunu iþte bu çocuk katilleri ve haným kardeþlerimizin katilleri olarak bir kez daha görmüþ bulunuyoruz. Bunlarýn inine girdik, girmeye devam ediyoruz, devam edeceðiz." ifadelerini kullandý.

Terör örgütünün peþini býrakmayacaklarýný vurgulayan Erdoðan, þöyle devam etti:

"Özellikle son haftalarda, aylarda, yýllarda ne denli onlar kaçýp biz kovalýyoruz biliyorsunuz. Bunlarla mücadelemiz inþallah son terörist kalýnca dek devam edecek. Bu milletin huzurunu bölmeye kimsenin hakký yok. Bizi parçalamaya kimsenin hakký yok. Her ne kadar birileri, bu bölücü terör örgütünün yanýnda olmak suretiyle bunlara yol veriyor yol açýyorlarsa da ne demek istediðimiz anlýyorsunuz biz bunlarýn peþini býrakmayacaðýz. Bizler askerimizle, polisimizle, jandarmamýzla, bunun yanýnda güvenlik korucularýmýzla bu mücadeleyi devam ettiriyoruz. Ýdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Bütün mesele parlamentoya geldiði zaman, parlamentodan geçtiði anda benim için onaylamamak diye bir þey yoktur, onaylarým. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduðunu biliyoruz. Ve biz biliyoruz ki bunlar, bu yaptýklarý katliamla bunun bedelini aynen aynen ödemek durumundadýrlar ve bununla ilgili de inþallah atacaðýmýz adýmlar yakýndýr. Þunu bilmenizi istiyorum. Bu konuda Hans ne der, George ne ne der, biz buna bakmayýz. Allah ne der, biz buna bakarýz."

Nurcan Karakaya'nýn, eþini ziyaret dönüþü bebeðiyle þehit olduðuna deðinen Baþkan Erdoðan, þunlarý kaydetti:

"Biliyorum ki sizler, orada ki bu görüþmeyle birlikte belki sizin o çaðrýnýza karþý farklý bir sada ile size gelmenin o da huzuru içinde oldu ama bundan dolayý da hiç rahatsýz olmayacaðýz çünkü bu yolculuk farklý bir yolculuk. Bunlar birer vesileydi ve Rabbim inþallah bu vesileyi de özellikle 'Þüheda fýþkýracak topraðý sýksan þüheda, caný cananý bütün varýmý alsýn da Hüda, etmesin tek vatanýmdan beni dünya da cüda' diyerek bu yolculukta sana geldi ve þehitler diyarýndayýz. Ta Çanakkale'den ta Bedir'e, Uhud'a kadar biz o þühedanýn izindeyiz. Rabbim bizlere de ayný makamý nasip etsin. Ve 15 Temmuz'da biliyorsunuz FETÖ terör örgütüyle de bir mücadele verdik. Hala veriyoruz ve vereceðiz. Onlarla da bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceðiz. Sizlerden dua bekliyoruz. Sizlerin dualarýnýz inþallah bu mücadelemizi çok daha güçlü kýlacaktýr. Hiç endiþeniz olmasýn. Kardeþlerim, bu konuda hiç endiþeniz olmasýn. Biz beþer planýnda kimsenin önünde eðilmedik, eðilemeyiz. Biz sadece ve sadece Rabbimizin huzurunda rükuda ve secdede eðildik. Ancak orada eðiliriz. Onun için de inþallah dualarýnýz gücümüzdür. Rabbim inþallah, hiç endiþe etmeyin tecelli edecektir ve bu tecelli bizim için bir zafer müjdesi olacaktýr. Ve buradan Muhsin kardeþime de tekrar rahmet diliyorum. Onun da mekaný cennet olsun inþallah. Ve deðerli kardeþlerim, hakkýnýzý helal edin diyorum. Þehitlerin buna ihtiyacý yok, ayrý bir konu ama biz yine de bu helalliði bu tezkiyeyi gerçekleþtirmiþ olalým diyorum. Sizleri tekrar Allah'a emanet ediyorum."

Hakkari'de þehit olan anne ve bebði Sivas'ýn Þarkýþla ilçesinde uðurlandý.

 

''ÝÇÝNE DOÐMUÞ YAVRUMUN''

Karakaya, tören alanýnda gazetecilere yaptýðý açýklamada, "Söyleyecek fazla bir þey yok. Vatan sað olsun. Vatan için iki can parçamý verdim, hediye ettim. Allah mekanlarýný cennet eylesin. Devletimiz de en kýsa zamanda intikamýný alacaktýr" ifadelerini kullandý.

Eþinin ziyaretinin doðum günü amacýyla olmadýðýný dile getiren Karakaya, "Sürpriz bir ziyaret yapmýþ, 2 saat oturduk birlikte. 15 dakika sonra da indi zaten, 15 dakika sonra patladý" diye konuþtu.

ntv.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 01 Aðustos 2018 22:41

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0