Savcı mütalaasını açıklayarak Ergündoğan'ın cezalandırılmasını istedi...

17 Aralık 2009 01:35  

 

Savcı mütalaasını açıklayarak Ergündoğan'ın cezalandırılmasını istedi...

İSTANBUL- Sesonline.net haber portalı Genel Yayın Yönetmeni gazeteci-yazar Yalçın Ergündoğan'ın 26 Nisan 2005'te BİRGün gazetesinde yayınlanan "Müritleri Haydar Baş'a baş kaldırdı" başlıklı haberi nedeniyle Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı ve Kadiri Tarikati şeyhi Haydar Baş'ın şikâyeti üzerine hakkında açılan 3 yıl hapis istemli ceza davası'nın İstanbul, (Kasımpaşa) Beyoğlu 2.Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Davanın bugünkü duruşmasına Savcı, mütalaasını açıklayarak; Ergündoğan'ın yaptığı yayınla 'hakaret suçu' işlediğini ve 'cezalandırılmasını' talep etti. Yalçın Ergündoğan'ın katılmadığı duruşmada, Ergündoğan'ın avukatı Tora Pekin, savcının mütalaasına katılmadığını belirterek, savunmalarını mahkemeye sunacaklarını ifade etti. Duruşma, 28 Ocak 2010 Perşembe, Saat: 11.00'e ertelendi.

Bilindiği üzere, Ergündoğan'ın Haydar Baş'la ilgili yazısının 26 Nisan'da BirGün'de yayınlanmasının ardından 28 Nisan 2005'te "Yeni Mesaj" gazetesinde Ergündoğan için 'seher vaktinde' ve her fırsat buldukça okunması istenen bir de 'beddua' yayınlanmıştı...

Öte yandan, Gazeteci yazar Ergündoğan'a yönelik 'tehdit' mesajlarının da ardı arkası kesilmeden sürüyor.

Gönderilen tehdit mesajı şöyle: (yazım hataları düzeltilmeden, geldiği gibi yayınlanmıştır...)

"mustafa" saruhan_yokmu@hotmail.com
Sent: Saturday, December 05, 2009 4:12 PM

"yalcın ergundogan oncelık le sızın komıst oldugunuzu cok ıyı bılıyorum ve sızın kımlere hızmet ettıgınızzı yanı bırılerıne usaklık edıpo de bu ulkede turkıye cumhurıyetındekı onemlı bır lıdere bukadr adaletsız ce ve saygısızca hakaret ermenız sızın ne mal oldugunuzu gosterıyo yanı sız nekadr duzgun sunuzde o okadar yanlıs bu zamana kadar kovaaladıgınız solcu kımlıgınız sızım tamamem bı ajan veya hayın oldugunuzu gosterrır bu yazdıklarınız bı gun sıze sorulucak bakalım ozaman bu kadar delıkanlı olucak mısınız gercı sız adam olsaydınız bu zamana kadar bu ulke ıcın adam gıbı bı seyler yapardınız tam bagımsız turkıye..."

TAZMİNAT DAVALARI

Bilindiği üzere, Ergündoğan hakkında açılan 'ceza davası'nın dışında tazminat davaları da bulunuyor. Tazminat davalarının sürmekte olan ceza davasının sonucuna göre şekillenmesi bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere, ceza davası sonuçlanmadan İstanbul, Beyoğlu 4. Sulh Hukuk Mahkemesinin 2007/788 (Esas: 2006/512) kararı ile Yalçın Ergündoğan; yazının yayınlandığı tarihten geçerli olacak faizi üzerine eklenmek koşuluyla 1500 YTL 'tazminat ödemeye' mahkûm edilmişti. Yapılan itiraz üzerine "aceleci karar" Yargıtayca "ana (ceza) davanın henüz sonuçlanmaması ve haberde dile getirilen iddiaların kanıtlabilme hakkının sürmesi" nedeniyle bozmuştu...

SEHER VAKTİNDE TEKRARLANMASI İSTENDİ...

Ergündoğan'ın Haydar Baş'la ilgili yazısının 26 Nisan'da BirGün'de yayınlanmasının ardından 28 Nisan 2005'te "Yeni Mesaj" gazetesinde Ergündoğan için 'seher vaktinde' ve her fırsat buldukça okunması istenen bir de 'beddua' yayınlanmıştı...

28 Nisan 2005 tarihli Yeni Mesaj gazetesinde Müslim Karabacak adlı "köşe yazarı"(!)nın
sütununa taşıdığı ifadelerden bir bölümü şöyle:

"Bir Müslüman’ı; ne İslam dininin, ne bu millete ait örf ve ananelerin, ne de bu milletin ahlak anlayışının asla kabul ve tasvip etmeyeceği yalan ve iftiralarla karalamaya kalkışanın, rencide edenin, huzurunu bozanın, rahatsız edenin ve namusunu, aile hayatını, aile mahremiyetini, olsa olsa ancak bir gayr–i Müslim’in tevessül edebileceği bir iğrençlikte diline dolayanın; Allah’ın, Melaikenin, Resullerin, Sadıkların, Şühedanın, Salihlerin ve tüm evliya–yi kiramın laneti üzerine olsun. Üç. Ne İslam dininin, ne bu millete ait örf ve ananelerin, ne de bu milletin ahlak anlayışının asla kabul etmeyeceği bir yalanı/iftirayı, karalama ve kin maksadıyla, dile getirenin, yazanın, yayanın, gündeme getirenin, emeği geçenin, görüp sessiz kalanın, tasvip edenin, zevk alanın; Allah’ın, Melaikenin, Resullerin, Sadıkların, Şühedanın, Salihlerin ve tüm evliya–yi kiramın laneti üzerine olsun. İki cihanda da rezil olsun. Huzur bulmasın. Yüzü gülmesin. Âmin!..
Âmin! Âmin! Bir hürmet–i Tâ–Hâ ve Yâsîn. Vel’hamdü lillahi rabbil’alemîn. Yukarıdaki dua, aynı zamanda; din, vatan, bayrak–sancak ve diğer tüm mukaddesatımız konusunda da bir iğrençlik, bir ihanet içinde olan için de aynen geçerlidir. Bu köşeyi okuyan ve beni seven bütün dostlarımdan aynı duayı, öncelikle seher vaktinde, olmazsa fırsat buldukça yapmalarını istirham ediyorum..."


KONUYLA İLGİLİ OLARAK ERGÜNDOĞAN HAKKINDA SÜREN DAVALAR:

» 1- İstanbul, (Kasımpaşa) Beyoğlu 2.Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 'ceza' davası. (3 yıl hapis cezası isteniyor)

» 2- İstanbul 3. Fikri ve Sınai Haklar Mahkemesi'ndeki 'tazminat' davası: (15 bin TL tazminat isteniyor)

» 3- İstanbul, 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki 'tazminat' davası: (20 bin TL tazminat isteniyor)

» 4- İstanbul Beyoğlu, 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki 'tazminat davası' (Yargıtayca kararın bozulması üzerine yeniden): ( 5 bin TL isteniyor)

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0