Þampiyon Galatasaray

12 Mayýs 2012 21:31  

 

Þampiyon Galatasaray

Süper Final Þampiyonluk Grubu son maçýnda Fenerbahçe ile golsüz berabere kalarak grubu lider tamamlayan Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 2011/12 Sezonu þampiyonu oldu.

Ve Galatasaray þampiyon! Terim'in öðrencileri Türk futbol tarihinin unutulmasý mümkün olmayan þampiyonluklarýndan birine imza attý! Þike davasý ve Play-Off tartýþmalarýyla geçen 2011-12 sezonunun en büyüðü, Süper Final'in son maçýnda Fenerbahçe deplasmanýndan 0-0'lýk beraberlikle çýkan Galatasaray'ýn oldu.

Cim Bom, böylece normal sezonunu 9 puan farkla önde bitirdiði ligin Süper Finali'nde de þampiyonluðu kaptýrmadý!

Süper Final'in süper derbisi, düþük bir tempoda baþladý. Ezeli rakipler, ilk dakikalarda stresin de etkisiyle fazla üretken olamadý. Galatasaray, kendisine beraberliðin de yetmesi nedeniyle oyunu, ilk bölümde daha çok kendi sahasýnda kabul etti.

Maçýn 7. dakikasýnda ise ilginç bir pozisyon yaþandý. Kaleci Muslera'nýn degajý sýrasýnda top, Semih'in önünde kaldý. Semih Þentürk'ün aðlara gönderdiði top ise kaleciye faul nedeniyle geçerli sayýlmadý.

Fenerbahçe, mücadelenin ilk bölümünde topa daha fazla sahip olan taraftý. Orta sahada kolay top kaybeden Fenerbahçe ve Galatasaray, buna raðmen topu kapmak için inanýlmaz bir mücadele sergiledi.

Maçýn ilk tehlikeli pozisyonu, 26. dakikada Galatasaray'dan geldi. Melo'nun pasýyla Fenerbahçe savunmasýnýn arkasýna sarkan Johan Elmander, istediði gibi vuramadý ve üstten auta gönderdi.

Bu pozisyonun dönüþünde ise Fenerbahçe gole yaklaþan taraf oldu. Orhan Þam'ýn sað taraftan ortasýnda, Dia topun üzerinden atladý. Boþ durumda topla buluþan Cristian Baroni ise istediði gibi bir vuruþ yapamadý.

Ýlk 25 dakikdan sonra ise Fenerbahçe, taraftarýnýnda yoðun desteðiyle baskýsýný artýrdý. Özellikle sað kanattan Dia ile çok etkili olan sarý-lacivertli takým, Semih ve Orhan Þam'la gole de yaklaþtý.

Yakaladýðý pozisyonlarýn adýndan oyunun kontrolünü de ele geçiren ev sahibi Fenerbahçe, devre sonuna kadar yoðun bir baskýyla oynadý. Galatasaray orta sahasýna yaptýðý baskýyla sürekli top kazanan Fenerbahçeli oyuncular, buna raðmen tehlikeli bir pozisyon üretemedi.

Dev mücadelenin ilk yarýsý, golsüz eþitlikle sona erdi.

Mücadelenin ikinci yarýsý da ilk yarýda olduðu gibi düþük tempoyla baþladý. Daha fazla topa hakim olan Fenerbahçe olurken, Galatasaray'da oyunu kendi yarý sahasýnda kabul etti. Ýlk tehlike, 51. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Stoch'un sol çaprazdan sert þutu, üstten auta gitti.



Fenerbahçe'ye karþý kalesinde önemli bir pozisyon vermeyen Galatasaray, yakaladýðý kontra ataklarda gol aradý. Engin ve Baros'un kaleyi denemeleri ise önemli bir tehlike yaratmadý.

62. dakikada ise inanýlmaz bir gol kaçtý Fenerbahçe adýna. Sað kanattan kullanýlan kornerde Yobo, arka direkte vuruþunu yaptý. Kale sahasý içinde son müdahaleyi yapan Semih Þentürk'ün kafa vuruþu ise Muslera'dan döndü. Pozisyonun dönüþünde ise Selçuk Þahin'in vuruþu yine Muslera'da kaldý.

Galatasaray kalesinde büyük bir baský kuran Fenerbahçe, hiç beklemediði bir anda 10 kiþi kaldý. Dia'nýn yoðun itirazlarý sonucu hakem Cüneyt Çakýr, Senegalli oyuncuya ikinci sarý kartýný gösterdi ve kýrmýzý kartla oyun dýþýna yolladý.

Bu kartla yükselen tansiyonun ardýndan, iki takým oyuncularý birbirine girdi. Semih'in Ujfalusi'yi düþürmesinin ardýndan ortalýk karýþtý. Ýki takýmýn yedek kulübesindeki oyuncularýn da sahaya girdiði pozisyonun ardýndan, Fenerbahçe'de Yobo, Galatasaray'da ise Melo sarý kart gördü.

10 kiþi kalan Fenerbahçe, buna raðmen son dakikaya kadar rakibi üzerindeki baskýsýný sürdürdü. Galatasaray ise 1 kiþi fazla oynamanýn verdiði avantajla, orta sahada daha fazla top çevirip, süreyi eritmeyi düþündü. 80'den sonra yorulan Fenerbahçe karþýsýnda daha fazla top yapmaya baþladý.

81'inci dakikada ise oyunun rengi tekrar deðiþti. Galatasaray'da ikinci sarý kartýný gören Tomas Ujfalusi, kýrmýzý kartla takýmýný 10 kiþi býraktý. Fenerbahçeli Dia'nýn ardýndan, kýrmýzý kart gören ikinci oyuncu Galatasaraylý Ujfalusi oldu.

Maçýn kalan dakikalarý ise inanýlmaz bir heyecana sahne oldu. Fenerbahçe, þampiyonluk golü için yüklenirken, Galatasaray ise bu skoru koruyarak, Kadýköy'de kupaya uzanmak istedi. Kalan dakikalarda gol olmadý ve Galatasaray, Kadýköy'de þampiyonluðunu ilan etti.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0