Þampiyon Beþiktaþ

31 Mayýs 2009 01:40  

 

Þampiyon Beþiktaþ

Denizlispor'u deplasmanda 2-1 yenen Beþiktaþ 6 yýl aradan sonra þampiyon oldu. Siyah-beyazlýlar, ligdeki 13. þampiyonluðunu elde etti. 

ÝSTANBUL/MERT AYDIN- 22 yýl önceydi. Beþiktaþ 2 puanlý sistemde son 2 haftaya 1 puan ve ciddi bir averaj farkýyla lider giriyordu. Ali Sami Yen Stadý'nda Denizlispor'u yenmeleri avantajý son haftaya taþýmalarý anlamýna geliyordu. Maçýn ilk yarýsýnda Ali Gültiken'in attýðý gol, tribünleri ayaða kaldýrmýþtý. Bitime 4 dakika kala ligde hiçbir iddiasý kalmayan Denizlispor frikik kazandý. Erol, topun baþýna geldi ve aðlarý havalandýrdý. O gün Beþiktaþ þampiyonluðu kaybetti. Týpký 19 yýl sonra Fenerbahçe'nin Denizli'de kaybettiði gibi.

Beþiktaþ'ýn bu kez yenilse bile þampiyonluk þansý vardý. Ýddiasýz Denizlispor karþýsýnda kazanýn telafisini Galatasaray yapabilirdi Sivasspor önünde. Bu kadar yaklaþýlan bir þampiyonluk kaybedilirse yaþanacaklar herhalde 1950 Dünya Kupasý'nda Brezilyalýlar'ýn yaþadýklarýna benzeyecekti.

Heyecanlýydý Beþiktaþlý futbolcular. Hem de çok. 11. dakikada Angelov'un frikiði Beþiktaþ direðinden döndüðünde kalpler hýzla çarpmaya baþladý. 
19'da Tello'nun Cenk'ten dönen þutu canlandýrdý Beþiktaþ'ý. 28'de Cisse'nin ofsaytsavar pasý Holosko'nun önüne düþtü. Þýk plase þampiyonluk mesajý veriyordu: 0-1.

35'te Beþiktaþ ceza alaný içindeki karambolde Ýbrahim Toraman'ýn kollarý ile top arasýndaki temas, hakeme göre kasýt taþýmýyordu.

Ýkinci yarý kalecilerin birbirlerine doðru yaptýðý degajlarla renkleniyordu. Tam bu maçta daha pozisyon izleyemeyeceðimizi sanýrken 63'te Ýbrahim Toraman ceza alaný dýþýndan cetvel gibi bir þut gönderdi kaleye: 0-2. 76'da Holosko'nun yaydan vuruþu kalecide kaldý. 84'te Braga'nýn golü bir detaydý: 1-2.

Beþiktaþ için ilginç bir sezon oldu. Teknik adam deðiþikliði, Metalist faciasý, peþ peþe tepilen liderlik þanslarý ama sonunda gelen þampiyonluk. 6 yýllýk çile nihayet bitti. Artýk kimsenin kimseye karþý olmasýna gerek de kalmadý. Þampiyon Beþiktaþ!

ntvmsnbc.com

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0