NORVEÇ KASABI ANDRES BREIVIK'İN FİZYONOMİK BELİRTİLERİ

25 Temmuz 2011 14:49 / 1913 kez okundu!

 


"Suretin sîretine şahittir; başka şahit aramak zaiddir."

2. Dünya Savaşı'ndan beridir hiçbir patlamanın yaşanmadığı Norveç gibi sakin ve müreffeh bir ülkede 22 Temmuz 2011 itibariyle Cuma günü öğleden sonra bir patlama gerçekleşti. Patlamadan 1-2 saat sonra ise Oslo'ya çok yakın küçük bir adada kamp yapan işçi partisi gençlik kollarından 680 kişiye rastgele ateş etmeye başlandı.

Hemen Norveç'li yayın organlarında bazı sözümona İslami liderler nazara verilmeye çalışıldı. Fakat anlaşıldı ki bunu yapan kişi bir Norveçliydi. Reuters haber ajansına göre Andres B. Breivik adlı kişi Hristiyan bir Fundemantalistti. Bu yazıyı kaleme alırken ölü sayısı 91'e yükselmişti. Andres Breivik'e ait Twitter hesabı incelendiğinde ise tüm gerçek ortaya çıkacaktı. "One person with a belief is equal to the force of 100 000 who have only interests" (Bir insan eğer inanıyorsa 100.000 kişiye bedeldir.) yazılıydı. Twitter hesabında başka bir yazı kaleme almaması ve sadece bu mesajı yazması adeta hadiseyi haber veriyordu. Ama bunu kim bilebilirdi ki? Norveçli yetkililer ve Norveç istihbarat ajansı PST, şubat ayında yaptıkları açıklamalarda terör saldırısına karşı tedbirler almaya başlamışlardı. Fakat terör saldırısı Müslümanlardan bekleniyordu. Hz.Muhammed aleyhisselama karşı Norveç'te çok çirkin karikatürler yayınlanmış ve bu hadise İslami camiada çok ciddi bir infial oluşturmuştu. Dolayısıyla beklentilerin adresi çok farklı olunca gözleri önündeki sapık gözden kaçtı.

İlgi alanıma giren eskilerin ilm-i sima dedikleri fizyonomi ilminin verileriyle Fundemantalist Hristiyan olarak tanımlanan Andres'i incelediğimizde herşey biraz daha aydınlığa kavuşuyor. Geniş ve açık ve parlak alnı, küçük ve fotoğraftan anladığım kadarıyla yeşil gözleri, gözlerine çok yakın kaşları, gözlerinin küçüklüğü, kaşlarının kısa ve üçgen oluşu, saç rengi ve daha bilemediğimiz tüm yanları ile psikopat, aşırı dindar, çok hassas, tek başına bir devlete karşı koyabilecek ve sinirli, öfkeli karakteri ortaya çıkmakta.

Gazeteci Ali Çimen Hitler'in kişiliğine dair kaleme aldığı yazısında bize ışık tutacak bilgiler vermekte. 2. Dünya Savaşı yıllarında Amerikalı ilim adamlarından Harvard Psikoloji Kliniği Direktörü Dr. Henry A. Murray, HİTLER'i fotoğrafından tutun, onu anlatan tüm verilere dayanarak incelediğinde "Hitler, en küçük bir mağlubiyette intihar edebilir" hükmünü vermişti. Ve onun hakkında ‘counteractive narcism’ teşhisi koymuştu. Hitler’in kişiliğine dair bir başka ilim adamı olan Psikoanalist Walter C. Langer da, 1943’te, Winston Churchill’in isteğiyle 11 bin belgeyi tarayarak o da Hitler'in intihar edeceğini tahmin etmişti. Bu bilgiler ışığında Andres Breivik'e ait özellikler onun yansıtıyor. Sarı saçları öfkenin habercisi. Küçük gözleri şiddetin. En önemli ayrıntı ise alnında. Alnının yuvarlak ve açık ve parlak olması - ve hele ortasında dikine bir çizgi veya yumru da var ise- o'nun bastırılması çok zor ve tek başına bir devlete ve düzene başkaldırabilecek özelliklerini bize gösterir.

Andres Breivik, 1929 yılında Düseldorf kasabı olarak bilinen Peter Kurten'den çok farklı birisi. Peter Kurten'i tetikleyen unsurlar küçüklüğünden beridir olumsuz hayat şartları ve çeşitli cinsi istismarlara maruz kalmasıydı. Büyüdüğünde ise çoluk çocuk, büyük küçük herkese zarar verecek bir cani olmuştu. Andres Breivik'i tetikleyen faktör gerçekten din (Hıristiyanlık) referanslı ise bunun ciddi araştırılması gerekir.

Yetkililerin açıklamalarına göre fundemantalist bir Hristiyan olan Andres Breivik acaba okuduğu veya dinlediği İncil'lerden ve eski ahitten mi etkilenmişti?

Eski ve Yeni ahitten şiddet içeren bölümlerden bazıları:

> RAB'be söven kesinlikle öldürülecektir. Bütün topluluk onu taslayacak. İster yerli, ister yabancı olsun, RAB'be söven herkes öldürülecektir. (LEVİLİLER BÖLÜM 24)

> Rab'bi gördüm, Sunağın yanında duruyordu. "Sütun başlıklarına vur, Eşikler sarsılsın" dedi, "Başlıkları insanların başında parala. Sağ kalanları kılıçtan geçireceğim. Kaçan, kurtulan olmayacak. (Amos Bölüm 9)

> Karmel Dağı'nın doruklarına gizlenseler, ardlarına düşüp onları yakalayacağım. Gözümün önünden uzağa, denizin dibine girseler, orada yılana buyruk vereceğim, onları sokacak.

> Beni kral olarak istemeyen o düşmanlarıma gelince, onları buraya getirin ve gözümün önünde kılıçtan geçirin! (LUKA BÖLÜM 19)

> Kalabalık halk toplulukları İsa'yla birlikte yol alıyordu. İsa dönüp onlara şöyle dedi: "Biri bana gelip de babasını, annesini, karısını, çocuklarını, kardeşlerini, hatta kendi canını bile gözden çıkarmazsa, benim öğrencim olamaz." (LUKA BÖLÜM 14)

>Tanrınız RAB kenti elinize teslim edince, orada yaşayan bütün erkekleri kılıçtan geçirin. (YASA KİTABI -DEUTEROMONY- BÖLÜM 20)

Fizyonomik olarak var olduğunu düşündüğüm negatif yanları ve kişilik bozukluğu ve bunun yanında fundemantalist bir Hıristiyanlık anlayışı, Andres Breivik'i güya bir kurtarıcı havasına büründürmüş olabilir. Ona bunu telkin edenler olabilir. Çeşitli uluslararası güçlerin oyuncağı olmuş olabilir. Sonuç olarak yaptığı şey tamamen bir vahşettir. Bu vahşetin Müslümanlara yıkılmadan suçlunun yakalanması çok sevindirici. Evet bizler İslam'ın yumuşatıcı nefesini tüm dünyada barış-hoşgörü olarak takdim ederken temsil buudlu bir yaşantıyla radikalizm ve uç söylemlere asla prim vermemeliyiz. Nitekim Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi bu hususta: "Sizin nabzınızı kırk yıl tutacaklar. Ama hep aynı sesi duyacaklar. Sevgi, şefkat, emniyet ve güvenin ritmini duyacaklar" buyurmaktadır.

Andres Breivik, eğer ekstra bir ceza verilmezse Norveç yasalarına göre en fazla 21 yıl hapis yatacak. İdam cezası ise Norveç'te bulunmuyor. Dilerim bu tarz hunharca saldırılar başka sapıkları da tetiklemez. Norveç'e Hristiyanlık maalesef kan ile ve savaşla girmişti. İnsanlar zorla Hıristiyanlaştırılmışlardı. Bunu kendileri de tarih kitaplarında açıkça dile getiriyor. Bunun etkisinden midir bilinmez, Ateizm oranı % 80'ler boyutunda Norveç'te. Bu tarz Hıristiyan fundemantalist bir saldırının halkta nasıl bir infial uyaracağını tahmin etmek çok zor.


Salih SEVGİCAN

24.07.2011, İskandinavya

Son Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2011 15:46

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.