Köpeğe su veren cennete giriyor da…

29 Ekim 2015 14:50 / 2391 kez okundu!

 

 

Meşhur hikâyedir bilirsiniz hani zamanın ve asırların birinde kötü yollara düşmüş bir kadın çöllerde aç susuz kalıp dolaşmaktadır.

Karşısına su kuyusu çıkan kadıncağız sıcağın ve halsizliğin tesiriyle bir hamlede su çıkartmaya çalışır. Zira kendisi çok susamıştır.

Tam da o esnada perişan vaziyette bir köpek dili dışarıda bir vaziyette kadının yanına gelir. Halinden çok susuz ve halsiz olduğu anlaşılmaktadır.

Kadıncağız merhamete gelir ve köpeğe acır. Elbiselerinden veya yanında ki bezlerden birbirine bağlayarak ayakkabısını da ucuna bağlayarak su kuyusuna daldırıp su çekmeye başlar. Ayakkabısının içerisi alacak kadar suyu çeker ve köpeğe içirir.

Ne olduysa bundan sonra olur. Köpeğe merhamet eden kadıncağıza Allah ta merhamet eder. Kadıncağız acıyarak zavallı bir köpeğe su içirdiği gibi Allah’ın rahmet kapılarından da kadıncağızın kalbine hidayet suyu içirilmeye serpilmeye başlanır.

Eski dünyevi hayatını terk etme duygu düşüncesi beliriverir içerisinde. Allah’a yönelir ve tövbekâr oluverir. Bu hadiseye binaen Efendimiz aleyhisselam etrafındaki sahabelerine bu hadiseyi anlatır ve o kadının cennetlik olduğunu bildirir.

Aynı yaşantının bir de kedi ile yaşanmış üzücü olanı da vardır. Kediyi evine hapseden ve ona hiç yemek ve su vermeyen bir kadının cehennemlikler arasına dahil olduğu bildirilir rivayetlerde.

Tüm bu örnekler üzerinden bugün dünya’nın muhtaç ve fakir tüm bölgelerinde su kuyusu açan Kimse Yok mu’ya ne gözle bakıyoruz? O gönüllü insanlar binlerce su kuyusu açarken hak katında onlara merhametle muamele edileceğini akıl edemiyor muyuz? Su kuyusu açanlar ve o kuyuların açılması için sabah akşam koşturan erkek kadın fedâkar insanlar size bize ne ifade ediyor?

Göz kataraktı ameliyatı ile birçok karanlığı aydınlatan gönüllü insanlara hak katında nasıl bir muamele edilecektir sizce?

Köpeğe su verilmesi hadisesinde dikkat ederseniz su ve kuyu var. Şimdiki zamanda ise su ve kuyu yok. Gönüllü yok. Hiç kimse yok. İşte hiç kimsenin olmadığı susuz topraklar hal dili  ile ‘Kimse Yok mu?’ deyip yardım beklerken oraya imdada koşanlar Allah’ın rahmetinden uzak olabilirler mi? Köpeği sulayan kadına nispeten tüm dünyadan gönüllü insanlar uçaklara o kadar paralar harcayarak ve masraflara girerek gelip su kuyusu açıyorlar.

Köpeğe merhamet eden cennete giriyor da tüm Afrika kıtasına merhametle eğilen örnek insanlar topluluğu o merhametten uzak mı kalacak?

Köpeğe merhamet eden rahmet-i ilahiyeyi ihtizaza getiriyor da eşref-i mahlûkat olan tüm çoluk çocuk masum genç yaşlı hasta insanlara yardım elini uzatanlar o rahmetten nasipsiz olması düşünülebilir mi?

Peki kediyi eve hapseden ve su ve yemek vermeden dışarıya çıkmasına da müsade etmeyen kadının cehenneme gitmesiyle , mazlumlara mağdurlara hayat hakkı tanımayan ve her türlü iftirayı onlara atarak ‘bir yudum su’ verilmesine bile mani olanların durumuna ne diyeceğiz? Engin ferasetlerinize havale…

Hak katında mizan çok hassas tartacak vesselam!

 

Salih G. Sevgican

28.10.2015

 

Son Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2015 13:45

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.