Ezenler ve karınca ahlakı

01 Ekim 2014 16:15 / 1111 kez okundu!

 

 

Tepki bazen dua.
Tepki bazen bir açıklama.
Tepki, aksiyon.
Tepki, reaksiyoner olmadan.
Tepki, mesela ağaç dikme. Tepki, zulme karşı. [Cehalete] tepki, mesela öğrenci yetiştirme. Tepki, huzuru bozmama.
Tepki, karanlığa küfretmeden ışığı açıverme.
Tepki, gammazlamadan.
Tepki, marjinalleşmeden.
Tepki, tep[in]meden ve Tepki, KRAL ÇIPLAK!..

 

KARGAŞAYA SON VERECEK YOLU SÖYLEYEYİM Mİ?

Bütün bu toplumsal kargaşa ve gerilimi bir anda bitirecek ve herkesi birbirine bağlayacak bir yol var. Söyleyeyim mi? Çok büyük bir deprem!!! Aklımızı başımıza alma ve dua etme zamanı. Bu dünyanın bir sahibi var ve O (celle celaluhu) ne dilerse o olur/olacak. 1000 yıllık İslam medeniyetinin merkezi Anadolu'yu böyle kargaşaya ve kardeş kavgasına teslim etmez. Merhametinin (te’dib yönüyle) uyarısıyla bir sallarsa hepimiz kardeş oluruz. Bunu mu isteyelim? Bu sözüm ortamda cadı avı yapanlara.

Anneyi babaya küstürdüler. Oğul ile babanın arasını açtılar. Oğullarını evlatlıktan reddedenler çıktı. Köyler karıştı. Şehir hayatı bunaldı. Ülke bilinmezlerin ve bilinmeyenlerin ağında inim inim. Okul yakan baştacı. Okul yapan ayaklar altında. Hırsızlık revaçta meslek. Soygun mübah. Rant doğal. Komisyon helal(!). Nikahlandıkları kadın sayısını kendilerinin de unuttuğu insanlar var artık. Nesil karışık. Birisi ülke ister. Birisi kadın ister. Birisi para ister. Birisi makam ister. Değerler altüst. Mukaddesat sahipsiz. Irz payimal. Uyuşturucu 9 yaşındaki çocuğun dem ve damarında. Tüm bunların yanında Cuma namazları dolu. Oruçlar eksiksiz. Cemaatler yaygın. Toplumun kemmiyetinin keyfiyeti yok azizim. Neredeyse insan Aziz Nesin’e hak verecek. Dürüst ve doğru bir solcu, çalan çırpan hortumlayan dindar(!) karşısında şaşkın. Bayrak algısı zayıf artık. Ülke sınırı olsa da olmasa da olur kimisince. Savaş olsa kaçacak çok.

Tüm bu olanların yanında okul yapanlar var. Kreşten üniversiteye kadar hayırlı bir dairede dürüst yetiştiren insanlar var. Muhabbete muhabbet, düşmanlığa düşmanlığı öğrenmiş nesiller var. Zulme karşı sessiz kalmayanlar var. Yüz binlerce yetiştirdiği nesillerden tek bir adli suça karışmamış ve sigara dahi kullanmayanlar var. Türkiye’de ve 170 ülkede bu güzellikleri yayanlar var. Keyfiyeti çok kemmiyeten ise daha az bu topluluk kutsîler topluluğu. Eksiği gediğiyle, hatası sevabıyla ama illa azmi cehdi imanı ihlası aşkı ve şevkiyle kutsîler topluluğu var. Keyfiyeti ve mahiyeti meçhul kemmiyeten kuru gürültü ve şamatacılara karşı bu kutsîler var. Yukarıda saydığım tüm olumsuzlukların mümessili bu kuru gürültücü kitle devletin vücudunda adeta bir kist gibi. Kangren etmiş durumda tüm vücudu. Şeytanın ahlak(!) anlayışına sahip bu güruh şu an kutsîleri kendisine çok büyük engel görmekte. Ezdikçe eziyor ve dövdükçe dövüyorlar. Sürgünler. Hapisler. Baskılar. Cezalar. Yine de hınçlarını alamıyor ve türlü türlü yeni planlar kuruyorlar. Şeytan onların planları karşısında şaşkın ve ”Bu kadarını ben bile düşünmemiştim..” bakışıyla bakıyor olanlara.

Neyse ki, kabir var. Neyse ki, ölüm var. Neyse ki, ahiret haşir ve hesap günü var. Bugün cevretmek kolay yarın hakkın divanı var. Tek tek, saniye saniye sorgu var.

Mazlumiyetleri kendilerine şefaati kazandıracak nice kutsî o gün yüzleri gökçek bir şekilde karşılanacak. Bazılarını ise abus bir çehre ile cehenneme yuvarlanırken göreceğiz. Zulmetme dedikçe zulmedenlerin hali içler acısı olacak… Lakin öyle bir hınç ve kin var ki içlerinde, eğer ki Cennete kutsîlerin girdiğini görseler onlar da ellerini uzatıp ‘haydi siz de gelin tutun elimizden deseler’ cehennemi tercih edecek kadar... Neylersin yapacak birşey yok!

Onlar ezecek kutsîler ise dayanacak ve sabredecek. Ta ki Allah’ın emri gelinceye kadar. Zalime Allah dersini verinceye kadar. Musibetlerin umumiliği altında haklı haksız herkes afatlara karşı hazırlıklı olmalı. Allah, salihlerle ve kutsîler topluluğu ile beraberdir. Kutsîler resimdeki karınca misal gayri ”META NASRULLAH?” diyorlar..

ENTE MEVLANA FENSURNA ALE’L KAVME’Z ZALİMİYN ! AMİNN.

 

Salih G. SEVGİCAN

23.09.2014

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.