Genetiði deðiþtirilmiþ sevgili

27 Ocak 2013 14:03 / 2322 kez okundu!

 


Kim bilir kaç bin yýldan beri genetiði deðiþe deðiþe bu güne gelen bir ulusun soyundansýn. Kim bilir kaç kýtanýn topraðýný çiðnedi atalarýn, kim bilir kaç bin günahsýz kiþiyi kýlýçtan geçirdi zalim dedelerin. Kim bilir kaç kez üzerinden geçen gerçek karabasanlarý rüya sandý ninelerin.

Dün siyah tenliydiler, bugün beyaz, her iklimde renkleri deðiþti, her uygarlýktan yeni kültürlerle nemalandýlar, siyah, beyaz, sarý renkleriyle harmonileþerek bugüne geldiler. Her elekten ekmek yediler, bazen köle oldular bazen efendi; bazen maðdur bazen maðrur oldular, Sen ne olursan ol, nasýl olursan ol, ecdadýn kim olursa olsun, hiç fark etmez ey gözümün nuru. Ben iþin orasýnda burasýnda deðilim, ben yüreðinin kýlcal damarlarýnda yer verdiðin sevdamýn derdindeyim.

Nice uygarlýklardan geçtik, binlerce peygamber tayin edildi gökyüzünden, hiç biri yaranamadý nankör insanlýða. Her biri gökyüzündeki yýldýzlar kadar parýltýlý, pýrlantalar kadar parlak, nehirler kadar berraktý. Hepsi insanlýðýn çamurlu elleriyle kirlenerek zamanýn kara deliðinde yitip gittiler. Ýster bir kavimden ol, ister bir aþiretin mensubu, ister asil, ister soysuz ulustan, ister herhangi bir ümmetten hiç fark etmez, kim olursan ol, ister dindar ister dinsiz, ister imanlý ister imansýz hiç fark etmez gözümün nuru ben Tanrýnýn huzuruna seninle el ele tutuþarak gidebilmenin derdindeyim.

Kapat gözlerini hiçbir þeyi görmesinler, týka kulaklarýný hiçbir þeyi duymasýnlar. Boðalar yine kapýþmýþ sebepsiz, köpekler dalaþmýþ sebepsiz, horozlar dövüþür sebepsiz, atlar tepiþir ve yine eþekler arada ezilir sebepsiz. Vahþetin enerjisidir kan olup nehirlere dönüþen. Birileri nara atar berduþlar gibi, birileri çýðlýk çýðlýða acýlar çeker, birileri iniler durur. Aldýrma ve aldanma sen. Bugün böyledir belki ama yarýn baþka türlü olur. Adalet dediðin þey durmadan deðiþir durur. Kapat gözlerini týka kulaklarýný, yüreðine dön dýþarý bakma, her þey her zamanki gibi çok kötü ve acý… Bana insanlýðýn hallerini yaz diyorsun. Yazamam. Aklýndan ne geçiyorsa geçsin, ister omurgasýz de bana, ister korkak ve dili kör, ister duyarsýz ister vicdansýz de bana, yazamam… “Yazmak dünyanýn bir sayfasýna imza atmaktýr” diyorsun. Eðer yazmak dünyanýn bir sayfasýna imza atmaksa ben sevdamý taþýyan yüreðinin bembeyaz sayfasýna imza atmanýn derdindeyim.


Þakir KADAN

27.01.2013


Not: Ýzmirizmir.Net'e bana yazma fýrsatý verdiðinden dolayý teþekkür ediyor, saygýyla tüm emekçilerini selamlýyorum.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2013 14:54

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
12 Mart 2013 12:45

ckurmus

þakir kadan çok iyi bir yazar. yazýlarýný aksatmadan okuyorum. böle bir yazara sahip olduðu için izmir net'i de kutluyorum.
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.