Yumruk kadar çocuklar üzerinden...

01 Aralýk 2013 15:43 / 1063 kez okundu!

 

 

Ne kadersiz, ne talihsiz ülkenin çocuklarýyýz.

Bu ülkede Öðretmen yetiþtiren en yetkin kurumlardan, Köy Enstitüleri, Öðretmen Okullarý, Eðitim Enstitüleri, Yüksek Teknik Öðretmen Okullarý kapatýlmýþ, her gelen iktidar öðretmeleri kendi ideolojisine göre dizayn etmeye kalkmýþ bir ülkenin çocuklarýyýz. 

90 yýllýk Cumhuriyet ülkesinin 25-30 yýlý sýkýyönetimlerle, olaðanüstü hallerle yönetilmiþ, bu sürede eðitimin (E) sinin olmadýðý bir ülkenin çocuklarýyýz.

Azýcýk hak isteyen, demokrasi isteyen, eþitlik isteyen öðretmenlerin, öðrencilerinin gözü önünde evire çevrile dövüldüðü, yetmedi, gözaltýna alýndýðý yetmedi tutuklandýðý, yetmedi öldürüldüðü bir ülkenin öðretmenleriyiz.

Yýllardýr ve de hala tavuk kümesi gibi okullarda 50-60 kiþilik sýnýflarda, düþünmenin, sormanýn, sorgulamanýn yasak olduðu bir eðitim sitemi ile ezberle babam ezberle yöntemi ile eðitim gören ülkenin çocuklarýyýz.

Eðitimde reform yapacaðýz diye, dinci genç yetiþtirme adýna 4+4+4 gibi uydurma kaydýrma sistemler üretip çiþini tutamayan çocuklarý yenileþme, deðiþim adýna kullanýlan ülkenin çocuklarýyýz.

En küçük bir eleþtiride bulunan, sistemin dýþýna çýkýp biraz yaratýcý, düþündürücü, sorup sorgulayýcý eðitim öðretim yapan öðretmenin, eðitimcinin açýða alýndýðý, sürüldüðü ülkenin öðretmenleriyiz.

Yýllardýr bilime, teknolojiye, eðitime harcayacaðý parasýný silah tekellerine yatýran bir ülkenin çocuklarýyýz.

Tüm bu kadar eþitsizliðin, adaletsizliðin, yoksulluðun, yetersizliðin olduðu ülkede hadi bakalým en iyi okullara, en gözde mesleklere girmek için yarýþýn deyip hepsini ayný kulvara sokan bir ülkenin çocuklarýyýz.

Bütün bu olumsuzluklarýn sonucu da bütün sorunlarýmýzý, iþimizi, gücümüzü býraktýk iyi, kötü arz, talep esasýna göre kurulan dershanelerde yumruk kadar çocuklar üzerinden, iktidar olma, muktedir olma politikasý üreten ülkenin çocuklarýz. Hadi hayýrlýsý bakalým.

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

26.11.2013

 

 

Son Güncelleme Tarihi: 02 Aralýk 2013 15:16

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.