Sorun nerede? (2)

02 Þubat 2014 14:57 / 1315 kez okundu!

 

 

Selçuk belediye baþkaný H. Vefa Ülgür’ün kendisine muhalefet edenlere küfrettiðini iddia ederek anlatan birisine tanýklýk eder misin? Dediðim de “oðlum Belediye Halinde çalýþýr, tanýklýk yaparsam iþten atar” diye cevapladý. Yine ayný þekilde ADD bahçesinde aday adayý olan ayný partili insanlara bunlarýn kapasitesi yok, hiç biri belediyeyi yönetemez söylemleri yaptýðýný da duymuþtum. En sonunda da CHP Genel Merkezine Selçuk aday adaylarý hakkýnda kapasiteleri yok, benim projelerimi bunlar devam ettiremez içerikli raporlar hazýrladýðý duyumu geldi.

Kapasitesiz! Aday adaylarý;

ÖZCAN IÞIK: Üniversite mezunu, kendi alanýnda ihtisas yapmýþ, devlette yýllarca yönetici olarak bulunmuþ, beþ yýldýr da Belediye Baþkanlýðý yapmakta.

METÝN ÇITAK: Ýnþaat Mühendisi, birçok vakýf ve dernekte yöneticilik yapmýþ, üç evladýný üniversitede okutmuþ.  

ÝBRAHÝM ADIGÜZEL: Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu, iki dönem CHP ilçe baþkanlýðý yapmýþ.

NURÝYE ÇÝÐDEM: Devlet memurluðundan emekli, CHP Selçuk kadýnlar kolu baþkanlýðý yapmýþ, sanat ve kültürle iç içe.

HASAN UYSAL: Turizmci, CHP ilçe yönetiminde bulunmuþ, ADD baþkanlýðý yapmýþ, halen Selçuk Belediyesi Meclis üyesi.

SABAHATTÝN ÝZCÝOÐLU: Matematik öðretmeni, dershane kurucusu, gazete yazarý.

En hoþlanmadýðým, kendimle ilgili bahsetmem ama kapasite ile ilgili olarak kýyaslanmasý anlamýnda bir örnek vermek istiyorum. Çok kapasiteli! Baþkan Vefa Ülgür, bizim dershanemizi asýlsýz nedenlerle mühürledi, sularýný kesti, ruhsatý iptal ettirdi, kendisinin Belediye Spor Kulübü bünyesinde kurdurduðu dershane, doðru dürüst kira ödemesi ve masraflarý yokken 800 bin lira (800 milyar) zararla kapatýldý. Ýþte aradaki kapasite farký. Bizim Baþkanýn baþka kapasiteleri yok mu? Çok, kurnazlýkta, koltuk gücünü kullanmakta, baský yapmakta, tehditkar laflar etmekte, demagoji yapmakta çok maharetli. Hele her beþ yýl da bir kendine gizem verip ulaþýlamaz, görüþülemez havalarý verip, seçime iki ay kala piyasaya çýkýp gülücükler daðýtýp, halkýn hatýrýný sormasý konusunda çok maharetli. Ama bu sefer bu halk bunu yemeyecek. Gözünü sevdiðim elini ayaðý öptüðüm halkým “Hiç kimseye nefes aldýrmayacak” kapasiteli! Baþkana sandýkta iyi bir ders vereceðine inanýyorum. Demek ki bazý yetkililer ancak böyle anlayacak halkýn gücünü.

Bu yazýlarý okuyan CHP’li demokratlarýn, laiklerin, cumhuriyetçilerin çok üzüleceðini biliyorum. En azýndan bunlarý parti içinde konuþun veya halledin dediklerini iþitiyorum. Çok deðerli insanlarýmýz bunlarý parti il baþkanýna, yerelden sorumlu yetkililere Millet Vekillerine anlattýk, hem de üslubunca, Vefa Ülgür’ü rencide etmeden, kötülemeden, halkýn deðiþim istediðini yeni yüz görmek istediðini söyledik. Meslek örgütlerinden, sivil toplum örgütlerinden bazý arkadaþlar kendi kiþisel görüþlerini bizim gibi anlattýlar. Maalesef bunlarý ciddiye alýp dinleyen olmadý. Anladýðým kadarý ile bu durumda her bölgede, her birimde o kadar bu tür sorunlar var ki artýk kronikleþmiþ, sýradan sorun haline gelmiþ, kimsenin kimseyi dinlediði yok. Bir yerde koltuðu yakalayan, ilçe baþkaný ile kadeh tokuþturan, ne iþ yaptýðýný nasýl geçindiðini hala öðrenemediðim yerelden sorumlu bir kiþinin raporu iþi bitiriyor... Hani eþitlik, adalet, özgürlük ilkesi nerede? Kendi içinde bu ilkeleri uygulayamayan parti halka güven verip iktidara gelebilir mi? Nitekim de mevcut iktidarý sallasan düþecek, her þeyi ile bitmiþ bir yönetim, ama düþürüp onun yerine oluþturacak bir irade ortada görünmüyor. Böyle giderse sittin sene de görünmeyecek. Bu gerçekleri dile getirmezsek mutlaka yapýlan bu açýk yanlýþlarýn bedeli çok pahalýya ödemek zorunda kalýrýz kalýyoruz da zaten.           

Avrupa’da sosyal demokrat bir yerel yönetici Belediye Meclis salonunda,  kime derse desin “HÝÇ KÝMSEYE NEFES ALDIRMAYACAÐIM, FÝTÝL FÝTÝL HESAP SORACAÐIM”dese skandal olur, anýnda o makamý terk ettirirler, ederde. Bizim Baþkan ise yeniden aday olarak atanýyor. Bu da Avrupa ile aramýzdaki demokrasi anlayýþý farký.           

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

02.02.2014

Son Güncelleme Tarihi: 02 Þubat 2014 15:06

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.