Selçuk zenginleþerek deðiþecek

25 Eylül 2013 14:56 / 1633 kez okundu!

 


Aslýnda Selçuk doðasý, tarihi, topraðý ve insan potansiyeli ile bölgemizin en zengin ilçesi ama bir eksiklik bir olumsuzluk var kentimizde, bu eksikliði olumsuzluðu da gidermek, deðiþtirmek bizlerin, siz halkýn elinde. Uzun, uzun bu eksiklikleri olumsuzluklarý dile getirmenin bir faydasý da yok bir anlamý da yok. Hepimiz içinde bulunduðumuz durumu biliyor ve yaþýyoruz. Önemli olan her türlü sorunumuza çözüm üretmektir. Hele de dünyanýn içinde bulunduðu sorunlar krizler ve bu krizlerin ülkemize yansýmasý nedeniyle önümüzdeki günlerde daha büyük sýkýntýlara neden olacaðý bir dönem de çözümler üretmek çok daha önem kazanacaktýr.

Önümüzde ki günlerde de, en azýndan bu krizleri, olumsuzluklarý, sýkýntýlarý atlatacak, hatta tüm dünyada ve ülkenin diðer bölgelerinde sýkýntýlar yaþarken ilçemizin daha da zenginleþebileceði, hayatýn her alanýnda geliþeceði, deðiþebileceði bir fýrsat var. Yerel seçimler. Bu seçimleri Selçuk’ta yaþayan halkýmýzla birlikte en iyi þekilde deðerlendireceðimiz umuduyla yola çýkmýþ bulunmaktayým. Klasik belediyecilik anlayýþýnýn tamamen dýþýnda yenilikçi, uzlaþmacý, ilkeli, þeffaf, katýlýmcý, tüm halký kucaklayan yöntemlerle, çýkarsýz, önyargýsýz bir anlayýþla yerel yönetime talibim.

Bu yola çýkarken üç (P) POLÝTÝKA, PROJE, PARA hedefe ulaþmada en önemli ve en büyük etken olarak düþünüyorum.

Öncelikle, Belediyeyi resmi devlet kurumu algýsýndan çýkararak, halkýn evine gelir gibi geldiði, tüm önerilerini, isteklerini ve sorunlarýný rahatça iletebildiði bir ortam yaratmak temel POLÝTÝKAM olacaktýr. Politik partilerden, Sivil toplum kuruluþlarýndan, meslek odalarýndan, sendikalardan, muhtarlardan, mahalle temsilcilerinden oluþacak, sürekli ve kalýcý olan ‘’Kent Meclisi’’ halkýn ilettiði sorunlarý ötelemeden, ayýrým yapmadan eþitlik ve hakkaniyet ilkesi ile ele alarak çözüm üretecektir.

Yine, oluþturulan bu ‘’Kent Meclisi’’ sorunlarýn çözümüne paralel olarak, ilçe ekonomisini geliþtirecek, Selçuk’u bir Dünya Kenti yapacak PROJELER geliþtirerek bunu yaþama geçirecek yol ve yöntemler konusunda çalýþmalar yapacaktýr. Bunun içinde ‘’Kent Meclisi’’nde temel ilke, hiçbir partinin, kuruluþlarýn katý ideolojik görüþlerini öne çýkarmasýna müsaade etmeden, Selçuk ve Selçuk halký çýkarýna uzlaþma, anlaþma kültürü oluþturmak en önemli hedefim olacaktýr.

Eðer doðru, akýllý politikalar uygulanýr, ayaðý yere basan projeler üretilir ise bu politikalarýn ve projelerin hayat geçirilmesi için de gereken PARAYI da bulmak o derece kolaylaþacaktýr anlayýþý ile hareket edilerek, Büyük Þehir Belediyesiyle, Merkezi Yönetimle, bir takým özel kuruluþ ve þirketlerle, Dünya Bankasý, Avrupa Fonlarý, Kardeþ Þehir gibi kuruluþlarla iliþkiye da irtibata girilerek faizsiz krediler bulup ekonomik zorluklar aþýlacaktýr.

Bu üç (P), yani Politika, Proje, Para anlayýþýnýn hayata geçirilmesinde temel amaç, hem demokrasiyi derinleþtirerek, kitlelerin yerel yönetime katýlýmýný saðlamak hem de ekonomiyi zenginleþtirip paylaþmayý da olabildiðince dengeli adaletli þekilde saðlamak olacaktýr. Yoksullara nasýl ekmek daðýtýrýmýn yerine yoksulluðu yaratan sistemi nasýl düzeltirim, nasýl iþ olanaklarý yaratýrým diye programlar yapmak, projeler üretmek anlayýþý geçecektir.

Ekonomiden saðlanan deðer, öðrenci ve öðrenci dýþýndaki gençliðe eðitim ve kültürel desteðin dýþýnda, doðayý ve insaný yok etmeye çalýþan yabancýlaþmýþ bir tüketim toplumu yerine insaný doðayý koruyan, geleneksel kültüre sanata sahip çýkan, sade, eðitici, öðretici programlara harcanacaktýr.

Daha açýk ifade etmek gerekirse, hedefim, çaðdaþ bir belediyecilik anlayýþý ile, ilçemizde yaþam kalitesini en yüksek düzeye çýkararak, halkýmýzýn en temel haklarýný isteklerini özgürce, eþitçe ifade edebildiði bir yerel yönetim anlayýþý geliþtirmektir. Bunun içinde akýllý POLÝTÝKALARLA, uygulanabilir PROJELERLE, istikrarlý gelir getirecek yatýrým yapacak PARAlarla, hedefimize ulaþacaðýz. PAROLAMIZ, ÜÇ (P) POLÝTÝKA, PROJE, PARA olacaktýr.


Sabahattin ÝZCÝOÐLU

24.09.2013

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.