Oyum hangi partiye?

22 Nisan 2015 01:05 / 1295 kez okundu!

 

 

Arada zorunlu ara vermeler olsa da tam kýrk altý yýldýr politikanýn bir fiil içinde olarak ilk defa bu seçimlerin bu kadar önemli olduðunu düþünüyorum. Öneminden öte ülkenin geleceðinden, insanýmýzýn, çocuklarýmýzýn geleceðinden ciddi ciddi endiþe etmeye baþladým. Sýkýyönetim mahkemelerinde, ceza evlerinde bu kadar endiþe yaþamadým. Bu nedenle bu seçimlerde duygusallýktan, ön yargýlardan, þoven, ýrkçý duygulardan uzak, hamasi vatan millet söylemlerine takýlmadan her bireyin bir seçim stratejisi belirlemesi önerisi ile kendimde bir strateji oluþturmayý benimsedim. Bu strateji tutarsa veya benim gibi düþünenler kitleselleþirse belki, yýllardýr hatta yüz yýllardýr sorun olmuþ, çözülememiþ, ülke insanýn ayaðýna pranga olmuþ sorunlarýn çözümüne temel atýlabilir.

Partilerin seçim bildirgelerini incelemeden önce, kendimizin, geleceðimizin ve de ülkenin bu güne kadar çözülmeyen en önemli sorunlarýný tespit edip, bu tespit edilen sorunlarý da kim nasýl ve hangi yöntemlerle çözeceðini inandýran partiyi öne çýkarmak düþüncesindeyim. Uzun uzun partilerin seçim bildirgelerini de taramak veya oluþturmak da marifet deðil, ayrýca da bu zamana dek bildim bileli iktidara gelen tüm partiler seçimlerde vaat ettiklerinin büyük çoðunluðunu yerine getirmedi. Ama artýk kemiðe dayanan, mutlaka gündemine alýp çözülmesi ve bu sorun çözüldüðünde diðer bütün sorunlarýn çözümü için yollarýn açýlacaðýný tespit ettiðim sorunlar þunlardýr ve de desteðim bunlarý samimi içten gündemine alan ve yapacaðýna inandýran partiyedir. Desteðim;

Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnýn bu kadar öne çýktýðý sadece bir inanç grubunun kuruluþu olduðu bir ülkede laiklikten, laik cumhuriyetten söz edilemez, bu nedenle bu kurumun kaldýrýlmasý veya en azýndan yerine tüm inanç ve mezheplere eþit yaklaþan, adilce paylaþým yapan hatta hiçbir maddi dünya iþlerine bulaþmadan sadece inanç temelinde inananlarýn desteði ile ayakta kalan bir kuruma dönüþtüren partiyedir.

Yüz yýldýr, etnik nedenlerle on binlerce insanýmýzýn öldüðü, bu sebeple milyonlarca dolarýn silaha yatýrýldýðý, ülke ekonomisinin çýkmaza girdiði, artý deðerin yaratýlamadýðý, turizmin geliþmediði, ayrýmýn, ötelemenin olduðu ve de bir kimlik sorunun yaþandýðý ülkemizde, Anayasada ‘’Türkiye sýnýrlarý içinde yaþayan herkes Türk’tür’’ ifadesi yerine ‘’Türkiye sýnýrlarý içinde yaþan herkes TÜRKÝYE CUMHURÝYETÝ vatandaþýdýr’’ olarak deðiþtirilmesini gündemine alan, böylece ülkede gerçek barýþýn temeli atýlarak akan kanýn durmasýný engelleyecek, analarý aðlatmayacak politikalara desteðimdir.

Yýllardýr yolsuzluklar, usulsüzlüklerle çok büyük sorun yaþanan ülkemizde bu sorunun üstesinden gelecek, en küçük bir yolsuzluða, usulsüzlüðe müsamaha göstermeyecek kamu harcamalarýný kendi malý gibi görüp, kamu harcamalarýný en az yarý yarýya indirip, özellikle araç ve benzin tasarrufu yapýldýðýnda ülkede bir insanýn dahi fakirlik sýnýrýnda kalmayacak þekilde yatýrýmlar yapacak partiye desteðimdir. Yeter ki çalýnmasýn, çaldýrýlmasýn bütün ekonomik sorunlar anýnda çözülür düþüncesindeyim.

Yine bir ülkenin eðitim ve saðlýk sorunlarýný ideolojik görüþlerle çözmeye kalktýðýnýzda ülkenin kaosa gittiðinin iþaretidir. Bu nedenle 4+4+4 gibi tamamen ideolojik olan bu eðitim sistemi deðiþtirilip yerine, tarafsýz, bilime tekniðe dayalý, bireyi geliþtirici, düþündürücü, sorup, sorgulayan özgür bir eðitim sisteminde ana dilde eðitim için de gereken tüm olanaklarýn yaratýlmasýný oluþturma güvencesi veren politik parti desteðimdir. En önemlisi de, bu seçim sürecinde etnik yapýsý veya farklý görüþleri nedeniyle diðer politik hareketlere saldýran ýrkçý davranýþlara meydan verilmemeli bunlarý destekleyen partilere bir tek oy da verilmemelidir.

Bu dört sorunun çözüldüðünde, ülkenin tüm diðer sorunlarý domino taþý gibi çözüleceðine inanýyor ve çok kýsa zamanda bu bölgenin Avrupa’sý hatta ABD’si olunabilinir, ama bu sorunlar çözülmediðinde veya otoriteleþme, tekleþme, öteleme, ayrýþma devam ederse seçim sonrasý olacaklarý düþünmek bile istemiyorum.

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

22.04.2015

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.