HDP'ye çaðrý

14 Eylül 2015 10:24 / 1293 kez okundu!

 

 

Türkiye partisi olmak, tüm ezilenlerin, sömürülenlerin, eþitlik, kardeþlik, barýþ, özgürlük isteyenlerin temsilcisi olmak iddiasý ile seçimlere girdiniz halktan da beklenenden çok fazla destek aldýnýz. Hatta iddiaya göre bölgenizde ki güvenlik güçlerinden askerlerden, polislerden oy aldýnýz. Seçim öncesi ve sonrasý þu oldu bu oldu herkes her þeyi iyi kötü kavradý en azýndan sizler her þeyi en ayrýntýlý detayýna kadar biliyorsunuz. Artýk bu saatten sonra klasik politik demeçler açýklamalar yapýlmasýnýn bir anlamý yok, ortada bir realite var, kan var, acý, dram, trajedi var. Hem de bu acýlarý ömrünün baharýnda ki gençlerin analarý babalarý akrabalarý, evine ekmek parasý için görev yapanlarýn aileleri, sivil halk, günahsýz çocuklar ve tüm ülke çekiyor yaþýyor. En acýsý ve dramatik olaný da  yaþanan anlamsýz,  kirli bir savaþ bu kirli savaþta adýna yola çýktýðýnýz, yoksullar, evine ekmek götürmek için orada bulunan insanlar, barýþ isteyen birlikte yaþamak isteyen halk ölüyor.

Bunda yüz yýldýr hepimizin suçu günahý var, bu ülkede ilk taþý atacak günahsýz insan bulamazsýnýz. Zaman da o zaman deðil zaten. Evet, birileri müzakere sürecinde ki masayý yýkmýþ ortalýðý bu hale getirmiþ de olabilir, ama siz yýkýlan bu masayý kaldýrabilirsiniz bunu kaldýrmakta sadece ve sadece size düþer. Bu yangýnýn söndürülmesinin tüm sorumluluðu kendine demokratým, barýþ yanlýsýyým, ülkemin bölünmesini istemiyorum diyen herkese düþer ama bunun yolunu açacak olan sizlersiniz. Seçimler bir demokrasi umuduydu bir çýkýþ imkanýydý, halkta bu desteði size de diðer muhalefete de verdi maalesef bunu tüm partiler iyi deðerlendiremediler sizler de dahil. O zaman yapýlan yanlýþlarýn yerine ancak öz eleþtiri yapýlarak doðrusunu koymakla mümkündür. Bu durumda yapýlacak þey, dil ucuyla, ucu açýk ifadelerle ‘’Türkler, Kürtler birbirine sarýlsýn, silahlar býrakýlsýn’’ gibi açýklamalar yetmez. Öncelikle sizler oradaki, askerlere, ekmek parasý için görev yapanlara kalkan olup sarýlýp, sizin bölgenizde misafir olan insanlarýn canlarýný korumanýz derhal yapmanýz gereken eylemdir. En önemlisi ve en deðerlisi de þiddete dayanan her eylemin terör niteliði taþýdýðý günümüz dünyasýnda PKK ile sýnýrý hiçbir yoruma meydan vermeden açýkça çizilmeli bu bölgede ki tüm halkla beraber Türkiye ve beyaz barýþ bayraklarý ile silahsýz, þiddetsiz olarak PKK’ya karþý durarak orada bir damla kanýn bile akýtýlmasý engellenmelidir.  

Politik ihtiraslar, iktidar hýrslarý yüzünden Türkiye’nin baðlarýný beraberliðini koparmamak ayrýþtýrmamak için herkes üzerine düþeni yapmalý ‘’þu an öldürülen insanlarýmýzýn yaþýyor olmasýndan baþka hiçbir þeyin önemi yok.’’ Ora halkýnýn istekleri talepleri demokrasi sýnýrlarý içinde çözülebilir istekler, artýk bunlarýn zorla, silahla çözme dönemi bitti. Kanla beslenenlerin, ýrkçýlarýn elinden kaný alalým. Yüz yýllardýr bu kadim topraklarda dökülen kanlar, akan gözyaþlarý, yýkýlan yuvalar, yakýlan evler sürülen insanlar yetmedi mi, hadi emperyalistler, silah tüccarlarý, iþbirlikçileri, ýrkçýlar doymadý sizler de mi doymadýnýz? Hadi onlarýn vicdaný yok kalpleri taþlaþmýþ sizlerin de mi vicdanýnýz yok kalpleriniz taþlaþtý. Bu ülkenin yurtseverleri, devrimcileri, özgürlükçüleri, barýþ yanlýlarý, halklarýn kardeþliðini isteyenler yüz yýldýr bir gün yüzleri gülmedi, ufacýk bir mevzi, yetki, temsil hakký edemediler. Dünya aleme tüm dünyada ezilen sömürülen halklara, bir kerecik olsun þiddete dayanmadan, teröre karþý net tavýr koyarak demokrasiyi ve barýþý öne çýkararak örnek olunamaz mý? Biliyorum hain diyecekler, satýlmýþ, dönek diyecekler desinler, analarýn gözyaþýný dindirmeye, önümüzde ki Kurban Bayramýnda insan kurban etme yerine barýþý, dostluðu saðlayarak Tüm Türkiye Halkýna barýþý, dostluðu, kardeþliði hediye etmeye deðmez mi? Çaðýmýz dünyasýnda en tehlikeli oyunlar, örgütlenmeler demokrasi ve barýþ iksiri ile etkisiz hale getirilebilir, iþte tamda bunun ispat etme zamaný belki de böyle bir durum gerçekleþtiðinde dünya insanlýk tarihi yeni bir çaða girmenin adýmýný atabilir. HDP yetkilileri, Millet Vekilleri, Belediye Baþkanlarý, Eþ Baþkanlarý, bir kere daha iyi düþünün mantýklý gerçekçi düþünün öyle zaman gelir ki, bir daha düþünmeye zamanýnýz kalmayabilir bu ülke bunlarý çok yaþadý, sizler de biliyorsunuz en azýndan vadettiklerinizi düþünerek tekrar seçime halký, barýþ, dostluk, kardeþlik yanlýlýðýna inandýrmýþ olarak girin iþte o zaman gerçek bir Türkiye Partisi olup halklar kardeþçe, barýþ içinde dostça ilelebet yaþasýn.

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

10.09.2015

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.