'Gýrtlaðýna sarýldým, týr'a dayadým'

15 Mart 2013 02:52 / 1473 kez okundu!

 


(Barýþ sürecine destek verilmesi gereken bu dönem de bu tür yazýlarý yazmaktan hicap duyuyor, okuyucularýmdan özür diliyorum. Fakat ayrýntý ve küçük gördüðümüz þiddetin temeli bu tür ufak eylemlerle baþladýðý için de bu konuyu atlamak istemedim.)

Baþlýk, Selçuk Belediye baþkaný H.Vefa Ülgür’ün 5 Mart 2013 tarihindeki Belediye Meclis toplantýsýnda, gündem dýþý yaptýðý konuþmadan alýnmýþtýr. Bu konuþmasýnda baþkan ‘’basýnýn olayý öðrenmeden yanlýþ haber olarak verdiðini’’ sitem ederek açýkladýðý için bu yazýyý tek taraflý olarak tamamen Belediye Baþkanýnýn Mecliste yaptýðý konuþmalara dayandýrarak yazýyorum. Yani bu yazýyý Baþkanýn kavga ettiði veya birtakým iddialarda bulunduðu tarafa bir kelime daha sormadan kaleme aldým.

Olay; soðuk hava deposunu denetlemeye gelen vergi denetmeninin Belediye Baþkanýna karþý, (baþkanýn ifadesine göre aralarýnda karþýlýklý konuþmalar var, uzun uzadýya almadan anladýðým kadarý ile) ters ve ukalaca cevaplar vermesi sonrasý, buna çok sinirlenen Belediye Baþkanýn memurun gýrtlaðýna sarýldýðýný, memuru TIR’a dayadýðýný enim konum anlattý. Ardýndan soðuk hava deposundaki mal çýkýþýnýn denetlenmesi isteðini Meclis üyesi Erkan Serbest’in ihbar ettiðini, vergi dairesi müdürünün de kendileri ile görüþmediði ama AKP ilçe baþkaný ile emniyete gittiðini, darp edildiði iddia edilen memurun abartýlý hastane raporu veril dirildiðini ayrýntýlarý ile anlattý.

Velev ki olay baþkanýn anlattýðý gibi olsa bile ki deðil, ayrýca memurun basýnda çýkan darp izleri öyle bir itme ile olacak gibi görünmüyor. Baþkan efeliðini anlatýrken asýl kimliðini ortaya koyuyor. Ben haberi 1 Mart günü Ýzmir’e TkMM (Türkiye küçük Millet Meclisi) toplantýsýna giderken, trende yan çaprazýmda, ulusal bir gazeteyi okuyan bir okuyucuyu bu haberi okurken gördüm. Okuyucu Selçuk’tan idi, yapmýþ mýdýr dediðimde, ‘’O potansiyel var hocam’’ cevabýný aldým. Ýþte sorun bu. Baþkanýn kavga etmediði kim kaldý ki? Yerel seçimlerde kavga, Aziz Kocaoðlu ile kavga etti. Selçuk’un dört yýlý gitti, bir önceki eski Kaymakamla kavga etti, iki yýlý gitti, Turizm Bakaný ile kavga etti, Efes, Meryem Ana gitti. Kýrk yýlda bir Çarþamba pazarýna gitti vatandaþla kavga etti, Karpoza, ADD önünde defalarca vatandaþla kavga etti, CHP Ýlçe kongresinde kavga, CHP ilçe binasýnda yapýlan toplantýlarda kavga, ADD kongresinde kavga, eski belediye baþkaný Kamil Subaþý ile kavga, en önemlisi de kendisini o koltuða gelmesinde etken olan en yakýn arkadaþlarýnýn çoðu ile kavgalý. Meclis toplantýlarýnda gözümüzün önünde ufacýk bir yazý eksikliðinden personele demediðini býrakmýyor. Belediye meclis üyesi kadýna ‘’sen ne biçim kadýnsýn’’, "terbiyesizler" demek de hep Selçuk’u koruma adýna yapýlýyor deðil mi?

Böyle yapýda ki bir Baþkan her toplantýda amirinden, memuruna, temizlik iþçisinden tüm kadroyu asker gibi dizip gözünle yoklama alýyor. Benim bildiklerim bunlar bir de bilmediklerim kim bilir neler var. Türkiye de binlerce Belediye Baþkaný var hiç bu kadar vukuatlý aðrasif baþkan duydunuz mu? Gördünüz mü?

Her meclis toplantýsýnda da tüm bunlarý Selçuk’un çýkarý için yaptýðýný, Selçuk’u Kartal gibi koruduðunu söylüyor. Baþkanýn Selçuk’u korumasý sonucu! Selçuk'ta zenginlik caddelerden akýyor, insanlar parayý koyacak yer bulamýyor. Ýþsizlik yok, turizm almýþ baþýný gidiyor, tarým mükemmel ihracata mal yetiþmiyor!… Selçuk, Baþkan tarafýndan koruma altýna alýndýðý için! Efes Prenses bölgesi, Yonca Köy Selçuk’tan gitti. Nüfus azaldý, icra dairesi takipleri yetiþtiremiyor. Zaten Baþkan Meclis konuþmasýnda bunu itiraf ederek, ‘’eskiden olduðu gibi yine bu son olayda bana bir þey olamaz olan Selçuk’a olur’’ diyor. Demek Selçuk Belediye Baþkaný bunu bile bile yapýyor. Ve de her kavganýn sonucunu politik hale getirip kitle desteði saðlamak istiyor.

Þimdi Baþkana soruyorum, devamlý zarar eden soðuk hava depolarýnda kavgalý denetim öncesi kimlerin ne kadar malý vardý? Kavga öncesi, denetim anýna kadar (denetimden sonra yatýrýlan paralar hariç) ne kadar ücret yatýrýlmýþ, buraya gelen mallarýn hal çýkýþlarý var mý? Tüm bunlarý Belediye gazetesinde yayýnlamanýzý vatandaþ olarak istiyorum. Yayýnlanmadýðý takdirde halk burada Selçuk Belediyesi'nin usulsüzlük yaptýðý algýsý oluþacaktýr. Ayrýca bu durumu vergi dairesinin ihbar kabul etmesini istiyorum. Selçuk’ta yýllardýr süren bu tür kavgalar CHP-AKP kavgasý deðildir. baþkan hep buraya çekiyor. Þiddet þiddettir, yapýlan bu þiddet hareketini sanki meþrulaþtýrmak için, Esnaf ve Sanatkarlar odasý da bu memurdan þikâyetler geliyordu diyerek sanki memurun dayaðý hak ettiðini söylemek istiyor. Memur usulsüz, yanlýþ denetim yapýyorsa üst makamýna bildirilir ve olay çözülür. Eski ittihatçýlýk anlayýþý hâkimiyeti düþüncesiyle utanmasalar açýkça dövülmeyi hak etiðini söyleyecekler. Size azýcýk muhalefet eden her kiþiye bir kulp taktýðýnýz gibi vergi dairesi müdürüne de o toplantý da ‘’bu dairede çavuþ bile olamaz, daðda çoban bile olamaz yaftalarý çok yanlýþ ve tahrik edici. Kamu yöneticiliði, yerel yöneticilik, yöneticilik bu deðildir. Bu entrikacýlýk, komploculuktur.

Sayýn Baþkan, baþýnýzý yastýða, elinizi vicdanýna koyun ve iki dakika vicdanýnýzla ben ne yapýyorum diye hesaplaþýn lütfen, sonucunu da kimseye söylemeyin, kimi koruduðunuzun hesabýný kendinize veriniz. Ayrýca 15 yýl önce yani Baþkan seçilmeden önce sizin ve kardeþinizin mal varlýðýnýzý ve þimdiki mal varlýðýnýzý da kamuya bir açýklar mýsýnýz lütfen?

Bu halký bu tür suni politik ortamlar yaratýp germeyiniz, Belediye iþlerini CHP-AKP çatýþmasý haline dönüþtürüp halký birbirine kýrdýrtmayýnýz, Partiyi bu konulara bulaþtýrmayýnýz. Hani, Selçuk’a bu Baþkan yakýþmýyor’’ dediði için mahkemeye verdiðiniz, okul müdürlüðü yapmýþ ama hademe bile olamaz dediðiniz Mehmet Ali Týraþ hoca gibi demek istemiyorum. Saðolun Selçuk’a yiðitliðinizle, efeliðiniz ile, kartal gibi korumanýzla çok büyük hizmetler verdiniz, ileriye götürdünüz, muazzam bir kent yaptýnýz hele Pazar yerinde yaptýðýz yeni restoran bir mimarlýk harikasý, yoruldunuz, çok akýllýsýnýz, kurnazsýnýz, büyük politik deneyimleriniz, birikimleriniz oldu, burjuva politikasýný çok iyi öðrendiniz Selçuk size dar geliyor artýk. Artýk siz bu Selçuk’u býrakýn biraz dinlenin. Siz politikada çok daha iyi yerlere layýksýnýz, milletvekili, grup baþkan vekili, iktidar olursak, bakan hatta Baþbakan bile olabilirsiniz. Yalnýz benden size tavsiye Baþbakanlýkta adam dövmeyiniz Ankara’da dinleme cihazlarý, kameralar var, yakalanýrsýnýz.


Sabahattin ÝZCÝOÐLU

14.03.2013


 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.