Ey güzel halkým, gücünü göster artýk!

27 Mart 2014 22:02 / 1140 kez okundu!

 

 

Bu ülke ne çekti ise, yerelde de genelde de yöneticilerin demokrat gözüküp, otoriterleþmesinden, diktatörleþmesinden, korku imparatorluðu yaratmalarýndan, etrafýnda oluþturduklarý bir avuç insanýn çýkarlarýný korumaktan çekmiþtir. Bazýlarý kutsal deðerlerin arkasýna, bazýlarý da Atatürkçülüðün, cumhuriyetçiliðin, laikçiliðin arkasýna sýðýnarak kendi çýkarlarý için ellerinden gelen her þeyi yapýyorlar. Bir defa koltuðu ele geçirdiler mi býrakmak istemiyorlar. Ama halkýn gücünü kimse yenemez bu seçimde halka inanmayan, halký küçümseyen, yýllarca halký kandýran, halký insan yerine koyup görüþmeyen, hala da oy için bir sürü alavere dalavere, yalan yanlýþ projeler üretenlere gücünü göster güzel halkým.

Güzel halkým Selçuk’un en yüksek tepesine çýkýp bir bakýnýz. Bu ilçede dokuz bin hane var. Selçuk Belediye Baþkanýnýn elinden on beþ senede yaklaþýk 700 milyon lira geçti (700 trilyon) bu parayla ortalama 90-100 metre kare, tam on dört bin konut yapýlýr. Yani var olan Selçuk’un bir buçuk katý kadar yeni bir Selçuk yaratýlýrdý. Þimdi tepeden bakmaya devam ederseniz ne görürsünüz. Yapýlan sadece hal binasý ve soðuk hava deposu.

Bir de Vefa Ülgür’ün Meclis listesine bakalým. Tolga Sürekli, Ýzmir’den getirildi, TARIMCI, Mustafa Atýnç, Kuþadasýn’dan getirildi TARIMCI, Veli keskin Tire aðýrlýklý, TARIMCI, Vefa Ülgür TARIMCI, yan destekli eski meclis üyesi Ýbrahim Erdallý, TARIMCI. Düzen kurulmuþ al gülüm ver gülüm. 15 sene de kendileri için yapýlan tek yapý tarým- sanayi.

Siz didinip durun, oðlum kýzým okusun, iþ sahibi olsun, esnaf günlerce þefte etmeden dükkân kapatsýn, sinek avlasýn. Memur ay sonunu nasýl getireceðim diye düþünedursun, Küçük tarýmcý, daha malýný tarlada tohurda satsýn. Oh onlar rahat bir elleri balda bir elleri yaðda, yurt dýþý gezileri bedava, yeme içmeler bedava... On beþ senede yapmayan þimdi mi yapacak?

Bir de anlamadýðým, politikacýlar yapýlan ufacýk bir iþi, yatýrýmý sanki kendi paralarýyla yapýlmýþ gibi öðünüyorlar. Kimin parasýyla, ne yapýyorsunuz? Halkýn parasýyla halký kandýrýyorlar, sonrada öðünüyorlar. Halkýn gelecek duygularýný sömürüyorlar. Ýþ, aþ, düzen kurma isteklerini sömürüyorlar, vicdanlarý, inançlarý, cumhuriyetçiliði, laiklik isteðini sömürüyorlar. Ýþin garibi bunlara inan gerçek cumhuriyetçiler, laikler, inananlar her beþ sene bunlarýn bu oyunlarýna her nasýlsa kanýyorlar.

Seçim öncesi iþsiz, yoksul kesimin oyunu almak için yövmiyeli iþe alýnan, seçim sonrasý da atýlan bu insanlar, ‘’elim kýrýlsaydý buna vermeseydim’’ piþmanlýðýný bu seçimde yaþamasýn artýk. Dünyada da ülkemizde de giderek katý parti ideolojileri sönümlenme sürecinde, ayrýca seçim sonrasý göreceksiniz ülkemizdeki bütün partiler kendi içinde iç hesaplaþmaya girecek ve yoðun hesaplaþma süreci yaþanacak. Partilerin bazýlarý ya tamamen otoriterleþecek ya da bazýlarý nispi de olda demokratik yapýya bürünecek ve de þu anda görünen partilerin vizyonlarý tamamen deðiþecek. Göreceksiniz 2015 genel seçimlerinde hiçbir parti tek baþýna iktidara gelemeyecek, demokrat eðilimler kendi aralarýnda, diðer taraftan otoriter eðilimler kendi aralarýnda ittifak yapacaklar. O nedenle bu yerel seçimde parti kompleksine kapýlmadan en demokrat en insancýl ve de gönlünden geçen adaya oyunu vermekten çekinme. Bu seçimde halk gücünü gelecek için þimdiden ancak bu þekilde gösterebilir sevgili, deðerli Selçuklu halkým.

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

22.03.2014

 

Son Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014 23:42

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.