CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu'na açýk mektup

14 Mart 2014 11:35 / 1426 kez okundu!

 

 

64 yaþýndayým. Her ne kadar darbeler döneminde kesintiye uðrasa da 41 yýllýk eðitimciyim. Bunun 22 yýlý Selçuk ilçesinde geçti ve halen devam etmekteyim. 10 yýllýk bir CHP üyesi olarak da 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Selçuk Belediye Baþkanlýðý'na aday adayý oldum.

Size bu açýk mektubu, CNN'de Enver Aysever’in düzenlediði ‘’Aykýrý Sorular’’ programýnda yaptýðýnýz söyleþide ‘’Bizim sosyal demokrat belediyecilik anlayýþýmýzda baþkanlarýmýz her kesimin belediye baþkanýdýr, ayýrým yapmamalýdýr ve þeffaf olmadýrlar. Yoksa onlarýn karþýsýnda olurum‘’ mealinde düþüncelerinizi açýkça ifade ettiðinizden dolayý yazma gereðini duydum.

Selçuk ilçesinde halen belediye baþkanlýðýný yapan arkadaþýmýz 15 yýldýr aralýksýz, bir CHP'li olarak belediye baþkanlýðý yapmakta, yapýlacak 2014 yerel seçimleri için de siz tekrar bu arkadaþýmýzý aday olarak atadýnýz. Bu arkadaþýmýz, daha adaylýðý kesinleþmeden, gençlerle yaptýðý toplantýda, ‘’itiraf ediyorum, biz belediyeye iþ alýmlarýnda kendi yandaþlarýmýzý alýyoruz, oyunun kuralý böyle, yoksa sizi yerler’’ þeklinde açýklama yapmakla kalmayýp, bir spor kulübünün çocuklarýna antrenman için belediye tesislerinin neden verilmediðini sorulunca, ‘’Bu spor kulübü baþkanýnýn AKP'den meclis üyeliði için aday olduðu gerekçesi ile tesislerden faydalanmadýðýný söylemekten çekinmemiþtir.

Sosyal Demokrat olan, cumhuriyetin, laikliðin arkasýna sýðýnan arkadaþýmýz bu kadarla kalsa yine iyi, daha aday adaylýðý sürecinde ‘’Hiç kimseye nefes aldýrmayacaðým, fitil, fitil hesap soracaðým’’ diyerek ortalýðý fütursuzca tehdit etmektedir. Hadi bunlarý muhalefet partileri için söyledi diyelim. Aday adayý olan bizlere de ‘’onlara ihtiyacým yok gitsinler, AKP'de politika yapsýnlar, bazýlarý Truva Atý, onlarýn kovalarýnýn dibi delik‘’ gibi aþaðýlayýcý, itibarsýzlaþtýrýcý, hakarete varan sözler etmekte hem de bunlarý kamuya açýk toplantýlarda basýnýn önünde yapmaktadýr. En son olarak da görevde bulunduðu on beþ senede ilk defa açýlýþýný yaptýðý 90 metre karelik balýkçý dükkanlarýnýn açýlýþýnda ‘’dördüncü dönem tekrar aday olmak doðru deðil ama yerime býrakacaðým insan mý vardý?’’ diyerek diðer tüm altý adayý yok saymaktadýr.

Sayýn Genel Baþkaným, aðzýndan bir defa sevgi, barýþ, dostluk sözü çýkmayan, 15 yýldýr sýkýyönetimle, baskýyla, koltuðun gücüyle otoriterleþen, belediye baþkanlýðýný, partinin ilçe þubesini yöneten bu arkadaþýmýzýn yeniden aday yapýlmamasý için sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, oda temsilcileri, Ýzmir il örgütüne, Milletvekillerimize, Aziz Kocaoðlu’na ve de size gelip bu durumu anlattýlar ama, dinler gözüküp dinlemediniz. Ve de yeniden atadýnýz.

Sosyal demokratlýðýn bu olduðunu zanneden insanlar partiden uzaklaþmakta, partiye  gelenler de kerhen, gönülsüz, CHP adýnýn yüzü hürmetine destek vermektedirler. Nitekim geçen seçimlerde yedi bin oy alan AKP’nin beþ bini CHP destekçilerinin oyudur.

Devlet ve yönetim sisteminin sürdürmekte zorlandýðý bu günlerde halen iktidarýn ayakta kalmasýnýn büyük ölçüde nedenlerinden biri de, bence bizim bu tür ayrýþtýrýcý, öteleyici davranýþlarýmýzýn neden olduðu kanýsýndayým. Önümüzde cumhurbaþkanlýðý, milletvekilliði seçimleri var. Müslümanlara, liberallere, özgürlükçü laiklere, farklý etnik kimliklere, yani toplumun tüm kesimlerine ayýrým yapmadan güven veremezsek, bunlarýn ekonomik sorunlarýný giderecek projeler üretemez isek nasýl iktidar olacaðýz? Býrakýn bunlarý, kendi insanýmýzý intikam duygularý, nefret politikasýyla ötelersek nasýl iktidar olunacak?‘’ Toplumu korkutarak dizayn etmek bir halk için aþaðýlayýcý bir durum’’ olduðuna göre bu tür davranýþlara girmek sosyal demokrat insanlara yakýþýr mý? Selçuk'ta olay parti ve yerel seçim olayýndan çýktý, kendi insanlarýmýzýn arasýnda onur, haysiyet mücadelesine dönüþtü. Saygýlarýmla bilgilerinize sunarým.

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

14.03.2014

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.