'Burjuva basýný aðzýyla' devam

23 Eylül 2012 11:41 / 1290 kez okundu!

 


Sayýn Payamcý, ‘’burjuva basýný aðzý ve yazarlarý gibi yapýlaný edileni görmeden, H.Vefa Ülgür’e fütursuzca verip veriþtirdiðimi’’ iddia ediyor. Sayýn Payamcý bir kere, hava parasý, bastý parasý, isim hakký kapitalist sistemde yani burjuvazinin hâkim olduðu düzende olur. Ki bu sistemde bile yasal deðildir, el altýndan olur.

Belediye dükkânlarýnýn önüne yaptýðýmýz ‘’pergolelerle ve zemin kaplamalardan sonra 30–40–50 bin T.L. kadar hava parasý vererek dükkânlarýn devir edildiklerini’’ söylüyorsunuz. Gerçekten pergule yapmak ne büyük bir buluþ! Bu konuyu fazla karýþtýrmayalým, yiðitliðinizi anlatýrken kabahatleriniz ortaya dökülmesin. Zaten esnafýn iþi bitmiþ durumda birde buradan vurgun yemesin.

Aslýnda boþa nefes tüketiyorum. Tüm Selçuk’un sokaklarý gümüþten, binalarý altýndan kaplansa bile deðil midir ki sosyal demokrasinin ilkeleri hayata geçirilmiyor, hak ve özgürlükler ayaklar altýna alýnýyor, gerisi nafile. Benim derdim bu. Ben demokrasi ve barýþ mücadelesini dile getiriyorum. Öncelikle kendimin ötelenmesi, yalnýzlaþtýrýlmasý, itibarsýzlaþtýrýlmasýnýn sonrada tüm insanlarýmýzýn ayný þeyleri yaþamamasýnýn mücadelesini veriyorum. Bu zamana kadar tüm insanlarýmýz korkudan sustu hala da susmakta. Bakýnýz size geçtiðimiz yerel seçim öncesi bir durumu anlatayým.

Selçuk ilçesi için Belediye Baþkanlýðý aday adaylýðýmý açýklayýnca, Ýlçe de ismi çok iyi bilinen bir insanýmýz, benim çok yakýnýma ‘’hocanýn iþi yarým saatte biter’’diyor. Yakýným bu açýklamayý bana ileterek acaba benim kamuoyunun bilmediði, usulsüz veya ahlaksýz bir durum mu var endiþesiyle cevap bekledi. Varsa açýklamýyorlarsa namerttirler diyerek yakýnýmý rahatlattým. Ayný yakýnýmla, Belediye Baþkan adaylarýný atayacak yerel yönetim komisyonunda olan Milletvekili Mehmet Ali Susamla tanýþmaya gittiðimizde, vekilin T.B.M.M'deki odasýnda, daha adýmý söyleyip tanýþma isteðimi belirtince ‘’Sen kimsin? Senin gücün ne? Ne adaylýðý, var olaný destekle’’ sözleri ile karþýlaþtým. En kötüsü de önümüzden hýzla yürüyerek benim grup toplantým var deyip çekip gitmesi oldu. Ýþte sosyal demokrat, halkçý hem de vekilim olsun diye oy verdiðim milletvekilinin yaptýðýna bakýn. Hakkýnda açýlmýþ onlarca usulsüzlük, yolsuzluk davalarý bulunan hatta söylenenlere göre 3,5 yýl kesinleþen hapis cezasý olduðu iddia edilen bu vekille ilgili kendisine, partiye, kamuoyuna açýklamalarda bulundum, ama bir Allahýn kulu, gelip haklýsýn özür dileriz demedikleri gibi, vekil ne yaptý etti son seçimde yeniden vekil seçildi. Daha önce ifade edildiði gibi yarým saat bile sürmedi tezgah kurulmuþ hemen iþletildi. Bu bunun gibiler ve kankalarý sosyal demokrat olsa ne olur? Halkçý olsa ne olur? Bu tür davrananlar, düþünenler, iktidara gelebilir mi? Gelse ne olur? M. Ali Susam gibiler yukarýdan belediye baþkan adaylarýný atýyorlar, belediye baþkanlarý da parti yönetiminin listesini kongreye sunuyor, sonrada parti yönetimi, baþkana Belediye Meclis üyelerini seçme yetkisi veriyor. Bunun adýda demokrasi oluyor. Oh be, ne güzel demokrasi.

Ýþte ben bunlara karþý onurumun, gurumun hak ve özgürlüklerimin mücadelesini veriyorum Payamcý. Bir günden bir güne gelipte "neler oluyor dostum dedin mi?‘’ dostum kardeþim dediðin Vefa Ülgür’e iki laf edince küplere biniyorsun. Sadece kendimin deðil sizin ve çocuklarýnýzýn da tüm insanlarýmýzýn da maðduriyetinin mücadelesini veriyorum. Benim için ‘’yarým saatte iþi biter’’ diyen insanýmýz, bir kongre de bazýlarýna yaptýðý küçük bir eleþtiriden dolayý onun da iþini yarým saatte bitirdiler. Ama ben, bu insanýmýzýn uðradýðý haksýzlýða da karþý geldim. Ýlçemizde bunun gibi haksýzlýða uðramýþ, maðdur olmuþ yüzlerce örnekler var. Herkesin Belediyede mutlaka bir iþi oluyor veya beklentileri var, ya onun yüzünden seslerini çýkaramýyorlar ya da bazý þeyleri bilmediklerinden. Bazýlarý da her þeyi bilip seslerini çýkarmýyorlar, onlarýn da gurur ve onur anlayýþý bu kadar ne diyeyim.

Saygýdeðer Selçuklular, CHP Parti Meclisi Bildirisi olarak, tam da benim söylediklerimi teyit eden bir anlayýþ, "TARÝHE NOT DÜÞÜYORUZ’’ baþlýðý ile tüm ulusal gazetelerde halka açýk mesaj yayýnlandý. Bu mesajýn bir maddesinde. ‘’ÝNSANLARIN YURTTAÞLIK BÝLÝNCÝYLE ÖZGÜRCE DÜÞÜNEBÝLDÝKLERÝ, TOPLANABÝLDÝKLERÝ, KONUÞABÝLDÝKLERÝ, ELEÞTÝREBÝLDÝKLERÝ VE HABERLEÞEBÝLDÝKLERÝ KORKUSUZ BÝR TOPLUM YARATMAYI, HERKESÝN ÇEVRESÝNDEKÝLERE SAYGILI OLMAK KAYDIYLA, ÖZEL YAÞAMINDA ÖZGÜR OLMASINI HEDEFLDÝÐÝNÝ, ….halkýmýza ve tüm insanlýða beyan ve taahhüt ederiz." diyor.

CHP GENEL MERKEZÝ, Sayýn Vefa Ülgür’ün dediði gibi, Maymun örneðini verip ‘’Ben olmasam ne yaparsýnýz, tasfiye olursunuz‘’ demiyor, çocuk azarlar gibi insanlarý azarlamýyor sayýn Payamcý. Tüm CHP üyelerine bir daha soruyorum ilçemizde partiyi benim yazdýklarým mý, bazýlarýnýn yaptýklarý mý yýpratýyor?

‘’Burjuva basýný aðzý ile yazmaya’’ devam.


Sabahattin ÝZCÝOÐLU

22.09.2012

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.