'Ben nerede yanlýþ yapýyorum'

10 Nisan 2014 14:10 / 1369 kez okundu!

 

 

Hiç hoþlanmadýðým, en hamasi söylem olarak da duyduðum ‘’ben demedim mi?’’ ifadesidir. Ama bir gazetede ‘’Ben nerede yanlýþ yapýyorum’’ baþlýðý altýndaki  ‘’Seçimde beklediði sonucu elde edemeyen CHP, AKP’ye oy veren tabana kendini anlatabilmek için sosyolog yardýmý alacak’’ haberi istemesem de daha önceki hatýrlatmalarýmý dile getirmeme neden oldu. 

Bir kere bu devletin kuruculuðunu yapmýþ, neredeyse ‘’dalya’’ diyecek yaþý olan parti hala halkýný tanýyamamýþsa ve de bu saatten sonra da sosyologlar vasýtasý ile tanýyacaksa söylenecek çok az þey var. Ama yine de söyleyeceðimizi söyleyelim. En deneyimli en birikimli ve de en kitlesel sosyolog halktýr. Seçim sonucunda oy kullanan elli milyon ‘’sosyolog’’ var, bu doðal sosyologlar seçim öncesi de seçim sonrasý da raporunu yazdý. Bu ifadeyi gerçekten halka yalakalýk yapmak için söylemiyorum. Halk 91 yýllýk Cumhuriyetin kendisine verdiði, eðitim, kültür, ekonomi, birikim, deneyim vb. sonucu elindeki olanaklarla en akýllýca, olabilecek en doðru, en istikrarlý kararýný veriyor. Aslýnda halkýn istememesine raðmen sahte, ikiyüzlü, popülist politika yapanlar istisnasýz ülkedeki tüm partilerdir.

‘’Sosyolog yardýmý’’ alacak parti yetkilileri, nerede yanlýþ yaptýðýnýzý gerçekten samimiyetle araþtýrmak istiyorsanýz, bizim yaþadýðýmýz ufacýk ilçemizde olanlarý tarafsýz bir gözle araþtýrýnýz. Aday adaylýðý sürecinde, 10-12 sivil toplum örgütü, meslek örgütleri, bazý akil adamlar, parti il yönetimine, Büyük Þehir Belediye Baþkanýna, Milletvekillerine nasýl bir aday adayý istediklerini defalarca ýsrarla yalvararak anlattýlar. Dinlemediniz. Genel Merkez yetkililerine anlattýlar dinlemediniz. Kamu oyunda dile getirildi dinlemediniz. Dinler gözükseniz de ‘’imam bildiðini okudu’’. Gerçi dinlememekte haklýsýnýz, çünkü burada ki aday Eylül ayýnda belli olmuþ. Sizlere gelen sivil toplum örgütleri meslek örgütleri boþa anlatmýþlar, caba göstermiþler. Bu partide müthiþ bir hiyerarþi, bürokrasi ve statükoculuk hakim. Hiçbir konuda üyelerinin fikri, düþüncesi alýnmadýðý gibi ilkeli istikrarlý da davranýlmýyor. Ýktidar partisinin belirlediði gündem üzerine kimi zaman milliyetçiliði, kimi zaman ulusalcýlýðý çaðrýþtýran söylevlerle gündemini istikrarlý baðýmsýz yürütememekte, hatta bu ideolojilerle dolaylý yöntemlerle ittifaklar bile oluþturulmasýna ses çýkarýlmamakta.

Hele bir partili, has bel kader, parti kademesinde veya yerel yönetimde bir koltuk ele geçirdi ise kendinde müthiþ bir dokunulmazlýk hakký görmekte, burnundan kýl aldýrmamaktadýr.  Gerçekten koltuða oturan bir yetkili, parti içinde ki muhaliflerine istediðini söylüyor, istediðini yapýyor, ona en küçük bir yaptýrým, ihtar veya eleþtiri yapýlamýyor, ama en küçük bir eleþtir yapan düþman, hain, bölücü ilan ediliyor, itibarsýzlaþtýrýlýyor, öteleniyor sonrada bu insanlardan çalýþma bekleniyor. Böyle olduðunun onlarca ispatý var.

Bir partinin en yetkili organlarýnýn aldýðý kararý yine en yetkili organlarýnca çiðnenirse, parti üyelerine bile verdiði sözü yerine getirmez ise bu nedenle de olan baþarýsýzlýðý üyelerine, aday adaylarýna, küsenlere, darýlanlara, yükleyip parti fetiþizminin arkasýna sýðýnýp suçu bunlara atarsa bu partinin halkýn gözünde güvenirliði kalýr mý?            

Ne zaman ki bu parti þoven söylemlerden, elitlerin tahakkümünden, statükocu, bürokrat yapýdan kurtulacak, tüm halklarý kucaklayacak ittifaklar kuracak, Türkiye Partisi olacak, Enternasyonal Sosyal Demokratlýðýn en belirgin en açýk olan eþitlik, adalet, özgürlük ilkelerini önce kendi içinde sonra, halký için barýþçýl yöntemlerle hayata geçirme aþamasýna girecek, halkýnýn, kendi tabanýnýn sesine kulak verecek iþte o zaman gerçek sosyologlarýn kimler olduðunu somut olarak görecektir. Önümüzde iki seçim daha var ‘’aslan sosyal demokratlar’’ olarak, Dimyat'a pirinç aramaya giderken eldeki bulgurdan olmayalým.  

Bu yazýyý yazarken öðrendiðim, CHP Genel Baþkaný Sayýn Kemal Kýlýçdaroðlu’na yapýlan saldýrýyý þiddetle kýnýyorum.

 

Sabahattin ÝZCÝOÐLU

08.04.2014

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.